Dublaj Rezaleti

Lock Stock and Two Smoking Barrels fanı olarak filmi 100 e yakın defa seyretmişimdir. Geçen gün ise ilk defa Türkçe düblajlı versiyonunu izleme fırsatım oldu ve ilk 15 dakikasından sonra kapattım :D Konu başlığının hakkını veriyordu açıkçası :D Espriler küfürler, hepsi adeta yok olmuş. Ayrıca benim yaşımda gencecik çocukların orada ayı yogi gibi kap kalınlaştırılmış sesleri de cabası :D
 
Geçen kanalları gezerken bir pembe dizi gördüm. Çok komilti dublaj... Bi oynayan kadına bakıyorsun, birde seslendirmeye... kesinlikle uymuyor birbirine. :D

D-Smart kullanan bilir; kumanda da bulunan sarı tuşa basınca filmi orjinal dilinde izleyebiliyorsun. Bazen öyle izliyorum, filmin yarısında tekrar Türkçe dublajı açıyorum, felaket oluyor cidden. Denemenizi tavsiye ederim. Mesela TNT kanalında yayınlanan dizi ve filmlerde.
 
Dublajlı hiçbir şey izleyemez oldum.Bu arada tnt de bokunu çıkardı artık.Hülya Avşar'a şov yaptıracaklarmış!Cnbc-e mis gibi bu konuda yine.Gerçi onlarda son dönemde dizi tekrarlarına dublaj yapmaya başladılar ya neyse... Yakında bütün dizileri sadece netten izlicem sanırım dublaja katlanmamak için.
 
:))) iyi işte belki cnbc-e tnt gibi kanallar el atarsa biraz daha düzgün dublaj yapılabilir :)

dublajların bu kadar kötü olması bence türk televizyonlarının tamamen dizi odaklı olması artık. hergün bir hatta iki dizi veriyo bi kanal. bütün kanallar toplamda bi günde 5-6 dizi veriyo bazı günler 10 dizaye çıkabiliyo.

bunun nedeni vcd/dvd piyasasının çok gelişmesi keza internetin artık her eve girmiş olması. eskiden bir film vizyondan kalktığında tv gösterimi 2 sene sora olurdu çok büyük filmler için 3-4 hatta 5 sene beklemek bile gerekirdi. ama artık vizyona giren bir filmin vcd'si anında piyasaya çıkıyo. evinde internet olanlar ordan indiriyor. böyle olunca kanallar dizilere yüklendi film göstermez oldu çok değil 7-8 sene öncesine kadar kanalların çoğu cuma c.tesi pazar film gösterirlerdi. cuma korku/gerilim, c.tesi komedi veya romatik film, pazar gişe filmleri olurdu. ama artık kalmadı.

e tabi vcd ve dvd'de de genelde pc oyunlarında olduğu gibi korsanlarına hücum ettiğimiz için orjinal yayınlayan firmalar ( palermo, özen film vs. ) dublajlara özenmiyolar nasıl olsa 3bin-5bin satacaklar. sonuçta hepsi alım güçüyle alakalı bizde de asgari cüret bin lira olsa bir memur işe başladıında en düşük iki bin lira ile başlasa gider orjinalini alır o filmlerin. böylelikle firmalarda düzgün dublaj yapmak zorunda kalırlar. bence durum bu siz nerdisiniz???
 
saat 8 de dublajlı polisiye verecekler. gece 12 de tekrarı altyazılı olacakmış dergide yazana göre. işin diğer kötüsü "Conan" gece 1 e kayacak.e2 de saat 10 da izlemeyen uykusuz kalacak.benim için farketmez gerçi, 13-14 senedir sabahlayan insanım sabah erken kalkacakta olsam bile.Ancak perşembeleri tnt de "House" la çakışacak.Millette uykusuz kalacak. Bilmiyorum ya iyice herşeyden tadım kaçtı....
 
Geri
Üst