The Rain

burda bu basliği görünce hakkaten cok sasirdim acaba tahmin ettiğim grup mu derkene dogru tahmin cikti ..bingoo:)

sizi odtü de stadyumda dinlediğimde yerden bitme bi velettim yahu ben.. hatırlıyorum okul formalarıyla felam dinlemeye geldiğimi. ..vokalist yere cömelip sacini bi saga bi sola savuruyodu..ve flüt sesi hatirliyorum içimi tuhaf eden..ve dinlerken gülümsememi durduramadiğimi hatırlıyorum..

kayıt amaclı da olsa hala birarada olmanıza cok sevindim..gerci bi daha kanlı canlı izlemeyi de cok isterdim ne yalan söyliyim.... ;)

antiparantez mp3 leri indiremedim bi türlü catlicam..
 
duygu yaptım o konseri hatırlayınca şimdi. o bizim esas kadro ile çıktığımız son konserdi. (sene 1996 olması lazım) 97 ve 98' de de stadyumda çıkmıştık. ama 96 konseri çok nefisti. müziğe kaptırıp sallayıp durmuştum kafami bir sağa bir sola. elimde o konserden bir fotoğraf var, bir ara web sitemize koyarım.

pina, [email protected]' a adresini atarsan demonun orjinal kaydını gönderirim. (bonus...) :) umarım gitarcımız irlanda' dan en kısa zamanda döner ve canlı canlı çıkarız karşınıza...

faust9, yorumların için çok teşekkürler. acayip mutlu oldum şarkılarımızla ilgili yorumlarını okuyunca. hatta daha önce hiç bu kadar iyi bir eleştiri almamıştık diyebilirim. (eee, herşeyin bir ilki vardır di mi?) yani, insanlar sevdiler ama hayran olduklarını söylememişlerdi hiç. yukarıdaki adrese mail atarsan demoyu sana da gönderebilirim.

(heheh, herkese bi demo! benden...)

The Rain şarkıları

http://therain.100free.com

adresinde. (reklama devam) :)
 
uh bu grubun ilk bascısı benim :)

heyttt babalar.. efsanevi "The Rain" !!!..

sıkıntıdan şu TurkRock forumunda dolanırken tesadüfen denk geldim nasıl sevindim anlatamam.. özellikle Hakan, Cüneyt, Çağrı ve Korhan'lı ilk ekiple beraber verdikleri konserlerdeki ODTÜ'deki tüm o eski anılarım canlandı teker teker gözümün önünden geçti...

Hakikaten belirtmek gerekirki "The Rain" çok kaliteli bir grup.. Ve evet ne kadar hüzünlü bir durumdurki aradan 10 sene geçmiş olmasına rağmen türkiye müzik piyasasında bu tarzda öyle ahım şahım besteler yapabilen grupda çıkmadı...

Ne zaman "ne olacak bu türkiye müzik piyasasının hali? adam gibi bi grup dinliyemiyecek miyiz?" diye kendi kendime sorsam hep muhakkak bir şekilde "The Rain" de aklıma gelir "keşke şu anda bulunan şu gruplarla beraber hatta daha üstünde "the rain"'de olsaydı" diye iç geçirir üzülürdüm... 10 sene önce hepimiz daha ODTÜ'de öğrenciyken, bir miktar aynı arkadaş ortamında bulunduğumuz zamanlardan beri ve sonraki dönemlerde ve görüşemediğimiz bu senelerce uzun zamanlarda da güvenmeye devam ettim bu gruba...

biraz daha kendimle ilgili daha özel şeylerden bahsetmek gerekirse:
"The Rain" her ne kadar benim dinlemekten çok keyif aldığım bir grup olduysa da.. kendi çalış tarzım ve beğenilerim doğrultusunda grupta bascı olarak yer almayıp dinleyici olarak kalmamın her iki taraf açısından fevkalade isabetli bir karar olduğuna eminim.. (çünkü tahmin edersiniz senfonik ve sanatsal özelliklerden çok daha çiğ, heavy ve funky tarzda oluşumlarda çalmak beni daha çok cezbediyor) şimdi demin gördümkü en son kadroda Koray basgitarı çalıyormuş .. Fevkalade seçim diyorum tebrik ediyorum...

Her şeyin gönlünüzce olmasıyla "The Rain".

hala sizi televizyondan izlemek, konserlerinize gelmek ve albümlerinizi müzik marketlerden almak istiyoruz.

(sitenizden mp3lerinizi indirdim hakiki nostalji oldu benim için ayrıyeten teşekkür ediyorum)
 
Vaaayyyy köftehor Mustafa.... Abi naber yaw? Ne de güzel yazmışsın, sürpriz oldu be hakikaten.

Dostum, yazdıklarını okuyunca ben de epey geçmişe döndüm. Hakikaten benim müzik yapmaktan asıl keyif aldığım dönemler okul zamanlarıydı. Şimdilerde ancak vakit yaratabilir de tayfayı biraraya getirirsek birşeyler yapabiliyoruz. Ama bu kadarı bile "monoton düzen insanı" kılıflarımızdan sıyrılıp, kendimiz olmamıza (bir süre için) yetiyor. Gaz derler ya, öyle bir şey işte.

Müzik piyasası ve The Rain konulu 1. sayfaya epey döktürdüm zaten, bir daha konuşmak istemiyorum. Kısmetse olur diyorum. Çabamız sadece üretmek yönünde dostum.

Sen çalmaya devam ediyorsundur umarım. Hayatta canlı dinlediğimde en keyif aldığım basçılardan birisi olduğunu daha önce de defalarca söylemiştim. Kimbilir şimdi nasıl çalıyorsundur??? Umarım bi yerlerde tekrar bir araya geliriz. Hakan Bey bi dönebilseydi İrlanda' dan. Kilitledi bizi de.

Forum tekrar yükselişe geçmişken tekrar davet yapayım okuyanlara:

http://therain.100free.com

Beklentimizden çok az yorum alıyoruz aslında. Bu bir sitem!!! İnsanlar forumları tartışma, kavga veya geyik için kullanıyor genelde. Asıl amaca uygun bir ilerlemeyi ne moderatorler sağlayabiliyor ne de forum sahipleri. Bu foruma değer verilmesini bekliyoruz. Ve tabi ki değerli yorumlarınızı...
 
Selamlar :)

Sizleri eskiden (90 ortalarında) DTCF'de dinlediğimi hatırlıyorum (yanılmıyorum umarım).

Demo temini için mail yolladım.
Daha sağlıklı yorum yapabilirim sanırım temiz kayıtları dinleyince.

Kolay gelsin, başarılar :)
 
Tekrar selam :)

Mp3 olarak ses kalitesi düşük olsa da gerçekte kaliteli bir kayıt olduğu anlaşılıyor dinlediklerimin.
Rush dinler gibi oldum bir kaç parçada, hoşuma gitti.

Enstruman hakimiyetleri, melodik yapı ve düzenlemeler övgüyü fazlasıyla hakettiğinizi gösteriyor, yürekten kutluyorum.

Ve sanırım siz tahmin ettiğim grupsunuz.
Ben de nostalji yaşadım bir an.

Başarılar diliyorum eğer yakın gelecekte çalışma yapmayı düşünüyorsanız.
 
Güzel yorumların için çok teşekkürler. Orjinal demo en kısa zamanda elinde olacak. DTCF' de 1 defa konser verdik, dediğin gibi 90ların ortalarında. Ben her zaman o konseri ayrı tutarım, acayip farklıydı o sahnenin atmosferi. Tekrar teşekkürler...

Yorumlarınızı bekliyoruz:

http://therain.100free.com
 
Umarım 1 numara da olursunuz.
Ben şarkıyı bir de oradan indirdim ;)

Bu arada fırsat bulup teişekkür edememiştim.
Cd'yi (elden adrese teslim hem de) yolladığınız için çok teşekkür ederim.

Şarkıların hepsi çok başarılı. Zaten daha önce de belirtmiştimç
Umarım daha da iyi noktalara ulaşırsınız listelerde.

Başarılar :)
 
Merhaba Cüneyt,
tekrar ancak uğrayabildim foruma.. download.com dan tüm şarkıları çektim onlarıda dinledim.. "Evim Gökyüzü" ni bende çok başarılı buldum .. tekrar tebrik ediyorum..
İşallah denk gelirse hepinizle görüşmek isterim özellikle Hakan'la ..seneler evvel en son Hakan'ı son gördüğümde aramızda hatırlarsın Hakan, Sen ve ben arasında çok tatsız ve gereksiz bir tartışma olmuştu.. tamamen benim hatamdı, gerçi o gün çok sarhoştum. daha sonra Hakan'a ulaşamadığım için Çağrı aracılığla özür dilediğimi ve selamımı iletmesini rica etmiştim....ne oldu bilmiyorum ..Çağrı'yla da uzun zamandır görüşmüyorum.. Hakan'da pek yazmıyor bu foruma galiba takip ediyor mu acaba ?

bende 1.5 aydır falan çalmıyorum şu aralar tatildeyim keyif yapıyorum, yaz sonunda tekrar başlarım heralde..
görüşmek üzere.. kendinize iyi bakın, çok selamlar..
 
Çok sonraları öğrendiğim bir grup. Kanımca Ankara'nın en kaliteli gruplarından biri. Müzik deyince aklıma ilk gelenlerden Ankara'da. Umarım çalışmalar sürer ve başarı gelir ardından. Başarı zaten var da yani... İstenilen, arzulanan şeyler de gelir.

Saygı ve sevgilerimle.
 
Mustafa, bahsettiğin olayı sen anlatınca biraz hatırlar gibi oldum ama kayda değer bir önemi olduğunu zannetmiyorum. Emin ol Hakan da aynı düşünüyordur. Bizler eski dostuz hocam, ufak tefek olaylarla bozulmaz böyle dostluklar. Kafanı takma, Hakan buraya döndüğünde kaldığımız yerden devam ederiz muhabbete... (özelden cebini atsana bana, araşalım)

Contradictionswithin ve Allura; çok teşekkürler... Internet' in böyle bir güzelliği var işte. Her ne kadar şu an inaktif bir grup olsak bile net sayesinde interaktif olabiliyor ve sizlere ulaşabiliyoruz. Tekrar teşekkürler arkadaşlar.

Şarkılarımız için:

http://music.download.com/therain
&
http://therain.100free.com

Yorumlarınızı bekliyoruz...
 
Geri
Üst