Sahte Gitarlar

Bir gitar nasıl profesyonel olur, çalındıkça gitar para mı kazanıyor, şu kelimenin anlamını ilkokul 1. sınıfta ders olarak anlatmaya başlamak lazım. :D
Güzel tespit, profesyonel enstrüman olmaz, profesyonel müzisyen olur:)
Şu replika terimi de biraz enteresan. Türkçe'ye neden o şekilde girdi bilmiyorum, ama olmuş bir kere. Yanlış kullanılıyor maalesef. Sorun şu ki, replika gitar aslında sahte gitar anlamına gelmiyor. Les Paul ve Strat gibi yaygın tasarımların replikalarını üreten firmalar hep vardı, herhalde bundan sonra da olacaktır. Ama bu firmalar kafaya kendi firmalarının ismini basarlardı; ortada bir sahtekarlık yoktu yani. Dahası, çok iyi replikalar yapan (Tokai gibi) firmalar vardı. Oysa gördüğüm kadarı ile burada "replika" diye nitelenen bazı gitarlar (Ibanez Jem mesela) açıkça "sahte" klasmanında. Bunu yapan firmalar insanlara o gitarı orjinalmiş gibi satmaya ve dolandırmaya çalışıyor. Replika gitar bu anlama gelmiyor aslında.
http://www.tokaiguitars.co.za/history.htm
 
Arada japon love rocklar düşüyor ebay'e, ancak fiyatları gibson lp standard ile aynı olunca pek giderleri olmuyor :)
 
Evet, sanırım gereksiz tipler forumdan atıldığı için artık konuya kaldığımız yerden devam edebiliriz ;)

Arkadaşlar şu an linkini bulamadım, önceki mesajlarda olması lazım ya da çok bariz olduğu için yazılmamış bile olabilir. Daha önce sahibinden.com üzerinden İzmir'de satılan bir ESP KH-3 çakması vardı; konuyu takip edenler hatırlayacaktır.. Bu gitarı bugün İstanbul'da gördüm; provamızın olduğu stüdyo ortamına getirdi yeni sahibi. Tam yerine, yanıbaşıma getirdi yani :) İzmir'den aldığını da onayladı bu arada.. Ben bu gitarın @QuasH'in daha önce bildirdiği gibi Sivas'a satıldığını zannediyordum ancak bugün gördüm ki İstanbul'da da var. Yani sanırım birden fazla var bundan ortada.. Bu sebeple eğer bir yerlerde satılık KH-3 ilanı görürseniz uyanık olun, online alacaksanız da kesinlikle seri numarası ve ayrıntılı foto istemeden almayın.

Şunu da belirteyim çok kısa süre de olsa gitarı biraz yakından inceleme fırsatım da oldu, tek kelime ile rezalet bir kopya. 50 serisi LTD'ler ayarında bile değil. Zaten yakından bakan rahatlıkla fark eder ama özellikle internet ortamından, şehirlerarası alışveriş yapmak zorunda olanlar için belirtemek istedim. Biraz cila, biraz uzaktan çekim ile çok rahatlıkla giydirilebilecek türden; uzaktan benziyor yani :)

İnşallah gitarın sahibi ile haftaya da karşılaşacağız aynı ortamda, o zaman rica edip fotoğraf almaya da çalışacağım.
Abi gitarın ilana bir daha baksanız.Fiyat 1.400 olmuş.Hala duruyorsa alayım 30 tlye diyecektim.Girince şok oldum.
 

1996 yapımı Mexico Fender gibi duruyor. Ancak arkasında 50. yıl ibaresi olup da kulakçıkların bu şekilde olduğu bir model görmemiştim daha önce; normalde şöyle olması lazım:
1995 yapımı Fender MIM: http://www.strat-talk.com/forum/att...d-50th-anniversary-95-mim-strat-wp_000353.jpg

Ayrıca headstock ucunda "squier series" yazısının olması lazım; herhalde silinmiş:
http://www.woolbrightvideo.com/files/forums/FenderSquierSeriesHeadstock.jpg

En sağlamı tremoloya bakmak olur, köprüde tel yuvalarının üzerinde Fender ibaresi olması lazım.

Not olarak da söyleyeyim, gitarın değerinin maksimum 500-600 TL olması lazım; zira bunların kalitesi şu anki Squier gitarlar ayarındadır.
 
"Sapın Arkasındaki Serialden Başladım Sonra Maaliyet Öğrendiğimde Hevesim Kursağımda Kaldı Ve Vazgectim" ahahaha yemin ederim 5 dkdır aralıksız gülüyorum, bu kadar saçma bir yalan uydurulamaz. :D :D :D
 
Bak ben söylüyorum, adam şemiklere ıssıza çekmeye çalışıyor, şaka değil.. Dalga geçme amaçlı bile olsa gitmeyin...
 
Bu gül desenlilerden birine bende rastladım stüdyonun birinde tam vay be diyip elime aldığım gibi hemen yerine koydum :D Sonra headstockun arkasına baktığımda da modeli RG77fp bilmem ne yazıyordu
 
Geri
Üst