Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız

Merhaba oncelikle herkese. Ben Oğulcan Güler. 21 yasindayim. Asagiya konuyla ilgili yorum yapan ve begenen herkesi etiketliyorum cunku @AykanKK nin basina gelen tahlisiz durumdaki, ve sonrasindaki kirici tutumlarda orneklenen araci kisi benim. Buraya ya da baska bir yere konuyla alakali hicbir sey yazmadim. Fakat haberim olmadan benimle yasanan bir konu carpitilarak anlatilinca bu durumun iyi niyetli olmadigini ve @AykanKK nin beni dusurdugu durumu gormezden gelmemem gerektigini dusundum. Yaziya karsi en azindan kendimi savunma yazisi yazma gerekliligi hissettim. En onemlisi, bu @AykanKK ya bir cevap degil, olayin ozeti ve benim acimdan degerlendirmemi dile getiren zorunlu bir yazidir. Kendisiyle olan konusmamizi zaten ozelden sonlandirmistik ve herhangi bir yerde konunun tekrar tartisilmasinin bos ve gereksiz olduguna ortak bir karar kilmistik(garip degil mi??). Asagidaki bircok kisiyle az cok muhabbetimiz gecti. Bircok yardimi dokunan kisi oldu. Kendilerine cok tesekkur ediyorum. Yine de boyle bir durumdaki tutum ve dile getirilis bicimi, ya da ses cikarilmamasi beni cok kirdi. Demek ki her sey yasla, tecrubeyle olmuyormus. Herneyse olayin, benim nezhimde ozet ve degerlendirmesini asagiya yaziyorum.

Arkadasim @egehanbirge icin pedal hakkindaki konusma ve anlasma bolumunu ben yaptim. Sartlarda "anlastik". Benim sozumle Egehan bir ise giristi. Onlar da aralarinda konustular. Sonrasinda ogrendigim kadariyla baska bir alici cikinca @AykanKK satistan vazgecti. Ben de bunun uzerine "ozel olarak" bunun etik olmadigini ve ayip ettigini yazdim. Kendisi de borclarinin oldugunu ve dukkanla ilgili sorunlardan bahsetti. Borclar nedeniyle yaptiginin etikten muaf oldugunu dile getirdi. Benim icin bu mantikli bir mazeret degil, cunku sartlarina uymayan bir alisverise, mantikli, akli basinda bir insan bastan onay vermez zaten. Kendisiyle bir daha alisveris yapmayacagimi, cevremdekilere de bu durumu anlatip yaptirtmayacagimi soyledim. Bir de kucucuk dukkan soylemi var ki, konusma sirasinda yarim kalan, ve yarim kalmasi gereken bir konusmaydi bu. Ben @AykanKK nin aciklamasini okuyunca, sanki yaptigi isi kucumser gibi lanse edilmisim. Fakat tam tersine, kendisiyle olan ozel konusmamizda, yaptigi ise dukkan standarti deyip, boylesine kucuk bir meblag icin kendisine kaybettirdigi prestije laf etmistim. Bunun da zaten anlasildigini dusunuyorum o konusma sirasinda ama buradaki amac iyi olmadigi icin yapacak bir sey yok.

Saniyorum ozetle durum soyle, bir satis sirasinda dukkan, satistan cayiyor. Dukkanin kendisine (toplu bir kitleye degil, kendisine), "yaptigin ayip senin verecegin soze artik guvenmiyorum" deyince, musterinin bunu soyleme hakki olmadigini dusunuyor ve buradayiz.

Ben sahsim ve egehan adina, bu durumdan dolayi bir ozur bekliyorum acikcasi. Bu sozde gunah cikarma denen komik durumun, insan olarak utancini sizin adiniza duyuyorum cunku.

@devastator @Chardx @evrenozlu @hackeiommi @HmzGkgz @oldiesngoldies @spitz @aimlessmentality @mego1 @crushhh @cruiser_rider @astrocolls @Cibsın Lö Pol
 
Son düzenleme:
Bana da mı çaktın arada eeey @ogulcaan :D Alış verişle alakası yok be, @spitz in laf hoşuma gitti. Yoksa ne bileyim Aykan kiminle sorun yaşadı? Arada yorum bile yapmadım :)

Ama forum içinde bu tip bir olay yaşanmasına da üzülmedim değil. İşin kötüsü seninle de şahsen tanıştık, az çok sözümüz sohbetimiz oldu. İyi çocuksun. Senin gibi birinin başına herhangi bir olumsuzluk gelsin istemem.
 
@ogulcaan ben de fikir belirtmek istememiştim, forumda şu ana kadar yazılanlardan dolayı -şahsen tanışıklığımız olmasa da- Aykan abinin forumda güvenebileceğim insanlardan olduğunu düşünüyorum, ama yaşanan bu olayda senin adına üzüldüm dostum. Ama asıl hoşuma gitmeyen nokta son zamanlarda sürekli o yaştaki herkesi aynı kefeye koyan "18-19 yaşındakiler" diyerek yapılan aşağılamalar. Ben de 19 yaşındayım ve ciddi şekilde rahatsız oluyorum bu durumdan. Biri (seni tenzih ederim) kötü bir şey yaptı diye o yaş grubundaki herkes öyle demek değildir bu.
 
@hackeiommi Abi sen de tehdit mi ettin iyi bir sey mi yazdin anlamadim :D. @Cibsın Lö Pol Oraya olayi okumus kisilere ulasmak icin etiketledim "durumun asli budur biline" anlaminda herkes gorsun diye. Ozel bir mesaj gonderme filan yoktu yani :D. Ama malesef olayin benimle ilgili bolumu umrumda degil acikcasi. Ben ya da degil, bu kadar kisi, bir olayi tek tarafli dinleyip yargilamis, bir de bir kisi tiye alinmis. Hem de tum bunlar anonim olarak yapilmis. Yargi olusturulup onunuze atilmis oldum simdi. Hadi kim ne desin kendi dediginden mi donsun, dostuyla mi papaz olsun??
Buradaki bircok insandan daha durust ve adil oldum ben. Baba parasiyla filan da is cevirmedim. Ki cevirmis olsam bile, herkesin efsanevi bir kisilik olarak bahsettigi, magaza niteligi almis sahis, musterisiyle burada boyle lakayit konusabiliyor. Sacma sapan yorumlarla bos muhabbetle ben zarar gormem. Bu kisilerin dedikleri de, baslarina geldiklerinde kendi onlerine sunulur. Ya da sunulmaz ama en azindan insanlar durup bir dusunur. Kendi icinde dogruyu yanlisi gorup sakinir. Supheyle yaklasir. Ama her sey gorundugu gibi degil malesef. Bir kisi de dememis, bir de karsi tarafi dinlemek gerek, bakalim olay neymis ne degilmis diye. Uzucu olan nokta bu benim icin.
 
Son düzenleme:
Son 9 yıldır lisede öğretmenim ve liselilerle ilgili o tespitler kesinlikle doğru @ogulcaan yani seninle alakası yok.

Aykan ile aranızda geçen konunun aracı olan tarafı ben olsaydım ve iki tarafı da tanıyorsam, hatta yüzyüze görüşmüşlüğüm bile söz konusuysa önce edeceğim lafları sinir ortamımdan ayıklamayı beklerdim. Çünkü o anki ruh hali ile insan pek düşünerek konuşabilecek kabiliyete ulaşamıyor ve durumu sağlıklı değerlendiremiyor.

Aykan da aynı ruh haliyle yazmış olabilir.

Siz forum ahalisini bırakıp kendi aranızda halletmeye bakın bu işi. O tuş orada duruyor ve beğenen beğenir, bir lafı beğenir veya kişiyi beğenir onlar ayrı konular. Beğenenleri geçiniz. Konu sizin aranızda.
 
@devastator Oncelikle, ben liseli degilim. Bu kisiyle aramda 5 yas var. Ayrica lisede de alim satim yapiyordum. Ne milleti dolandirdim, ne yari yolda biraktim. Ne de insanlarin arkasindan boyle yazilar yazip magsum tavrina girdim. Bu kisilikle alakali bir durum. Ayrica benim icin ortada ilerleyen bir konu yok, dedigim gibi bu konu zaten tartisildi bireysel olarak ve kapandi. Ben tesadufen gordum. Arkamdan yazilan yaziya bir cevap olarak da bunu yazdim. Bireysel bir konunun buraya lanse edilme amacini da iyi niyetli bulmadim. Dedigim gibi etiketledigim kisiler, olayin aslinin bilinmesi icindi. Sizlere bir ithamda bulunmadim.
 
Son düzenleme:
Forumda yaptigim ilk alisverislerden biri sayesinde @ogulcaan ile tanismistik. Sag olsun o gunden sonra sikca fikir alisverisinde bulunduk. Amfisiz kaldigim donemde amfisini verdi kullanmam icin. Karsiliginda tek kurus beklemeden ne zaman geri vereceksin diye sık bogaz etmeden , defalarca teklif etmis olmama ragmen amfiyi kiralamayi. Ismini modelini hatirlamadigim pedallarini denemem icin suresiz verdi. Abi ben zaten kullanmiyorum satilirsa kargolarsin dedi. Gecenlerde kullanmadigi adaptorunu vermeyi teklif etti su adaptorsuz oldugum zamanlarda. Farkli 2 zaman diliminde 2 gitari bir sure bende kaldi. Bunlari soylememin sebebi, Ogulcan baya yardimci oldu forum hayatım boyunca. Bircok alisverisine sahit oldum, bir kere bile aklindan kotu bir sey gectigini görmedim duymadim. Ha burda demiyorum ki @AykanKK 'nin aklindan kotu bi niyet gecmistir diye. Onla ilgili yorumlarimi da yazmistim zaten yukarida.

Bu yaziyi da Ogulcan'in bana yardimlari oldu diye değil, olayi baska bi açıdan dinleyince yazma isteği duydum. @ogulcaan benden 1-2 yas kucuk sanirim, tam emin olmamakla birlikte (benden buyuk olmamasini umarak yaziyorum :D ) , ama konusmalarimizda hep olgun bi tavir sergilemistir. Takdir ederim bu yonunu. Bu olayda da sanirim onu uzen kendisine yardimi dokunan bi arkadasina yardim etmek isterken arkadasinin boyle bi durumda kalmis olmasi. Alici ve satici olayi kapatmissa kendi arasinda , Oğulcan agzini bile acmayabilirdi. Sonucta o sadece aracilik edip alisverisi ayarlamisti. Gerisi alici ile satici arasindadir bence ki ben bu noktadan sonrasina karismazdim sahsen. Bunu yapsa bunlarin hicbirisi bugun konuşuluyor olmazdi. Dogru olan yol bu demiyorum tabii ki. Herkesin kendine gore dogrulari vardır hayatta ve Ogulcan icin de doğru araci olduğu alisveriste satıcı olan kisiyle bu konuyu konusmakmis anlaşıldığı uzere. Konuşma sirasinda karsilikli yanlis anlaşılmalar olmuş, hizli bi konusma oldugu icin de 2 tarafin birbirini yanlis anladigi bazi noktalar var ama bu onlar arasinda oldugu icin beni ilgilendirmez.

Ben bu olay boyle cereyan ettigi icin uzuldum acikcasi. Umarim tatliya baglanir.
 
Son 9 yıldır lisede öğretmenim ve liselilerle ilgili o tespitler kesinlikle doğru @ogulcaan yani seninle alakası yok

Siz forum ahalisini bırakıp kendi aranızda halletmeye bakın bu işi. O tuş orada duruyor ve beğenen beğenir, bir lafı beğenir veya kişiyi beğenir onlar ayrı konular. Beğenenleri geçiniz. Konu sizin aranızda.


Abi iyi akşamlar öncelikle,şimdi ben bi konuya değinmek istiyorum.Bundan 4 sene önce galiba 11 ya da 12. sınıftım @VanHalen ile bir alış veriş yapmıştık. Hiç unutmuyorum bana dediği şey beni onure etmişti ki ''Açıkcası bu kadar genç bir alıcıdan beklediğimden daha iyi hitabet ve cevaplar aldım'' hatta mesajdan alıntı da yaptım. Neyse bu genellemeler hala benim içimi gıcıklıyor yahu. Hatta ve hatta muhattap olunan kişilerin hakkında yapılan (Egehan için yani) bilinmeden söylenen cümleler aslında pek hoş olmuyor şahsi düşüncem.
İyi geceler iyi forumlar ahali!
 
Aslında sadece okuyup geçecektim ,fakat sindiremediğim için yazmak durumunda kalıyorum. @AykanKK Bey ile forumdan bir arkadaşım vesilesi ile ,taksit konusunda anlaşarak alışverişe karar verdik.Önce forumdan daha önce muhabbetim ve alışverişim olan kimselerden referans verdim ,sağolsun kendisi dinlemeden güvendiğini beyan etti.Maddi imkanım dolayısı ile ,ilk taksiti hemen ailemden borç olarak aldım.Parayı ertesi gün yatıracağım diye konuştuysak da ,Aykan Bey'i memnun etmek adına taksiti yatırmak için evden çıktığım zaman kendisinden ürünü nakit satın almak isteyen birisiyle anlaştığına dair mesaj aldım.Haliyle insan bozuluyor böyle durumlara.Mesajına bozulmamışım gibi cevap verdim ,sağolsun kendisi başka ihtiyacım olup olmadığını ,istediğim başka bir ürünü alabileceğimi ve aksilikten dolayı paranın önemli olmadığını söyledi.Çok teşekkür ederim yine de ince davranışı için.Burda asıl anlatmak istediğim şey ,herhangi bir dolandırıcılık olayı yok ,kavga yok ,dövüş yok ,fakat bir tek tespit edilip sopalanmadığımız kalmış.Çok üzüldüm bazı yorumlara ,yok efendim zaten kapora alınmadan satma ,yok liselilerden ayetler komiklikleri.Ne kadar hazırsınız taraf olup ,haklıyı haksızı ayırt edip ayaklanmaya sayın forum yandaşçıkları ?Bu kadar utanç verici yorumlarınızla şu an ben ne kadar afişe olduysam siz de oldunuz ? Ayrıca Aykan Bey ,ben aracı olan arkadaşı sizinle neredeyse yaşıt olmama rağmen arkadaş statüsünde görüyorum.Fakat arkadaşım hakkında,tartıştıktan sonra ,yaş beyan edip ,küçük düşürücü ifadeler kullandığınızı okuduğumda çok üzüldüm.Muhakkak O da üzülmüştür.Kalp kırmaya hiç gerek yok böylesine basit durumlar için.Onun size yönelik kırıcı davranışı için de özür dilerim ,sonuç olarak beni kollamak istedi.Fakat söylemleri elbet yanlış.Onunla zaten foruma yazmaya ve hatta sizinle tekrar konuşmaya bile gerek olmadığını konuşmuştuk hadise yaşanmadan önce.Bence bu tarz olaylar yaşandığında foruma kusmak yerine ,özel mesaj ve telefon konuşmalarıyla olay çözülmeli.Çözüm gelmiyorsa bu yola başvurulmalı.Umarım anlayışla karşılarsınız tekrar beni.Bu uzun ve sıkıcı ,vakit kaybettiren ,konu başlığından çok uzaklarda olan yazımı okuyan başta sevgili forum yöneticileri olmak üzere herkesten özür diliyorum ,umarım ne düşündüğümü anlatabilmişimdir.İyi forumlar dilerim.

",yok efendim zaten kapora alınmadan satma" kısmı benim yazdığım kısım olduğu için cevap veriyorum. Yazdıklarım aşağıda. Başımdan geçen tatsız durumlara referans vererek ayhankk'ya hak verdim. Ne eksik, ne falza. Utanç duyacaksanız, tanımadığınız etmediğiniz insanlara klvaye başından satır aralarında "yandaşçık" vb. saçma sapan uydurma laflarla hakaret etmeye çalıştığınız için duyun.

Alacak olan veya aracı kapora vermediği sürece bence hiçbirşey söylemeye hakları yok zaten :) Başıma çok defa geldiği için biliyorum, alacağım diyen vazgeçiyor, diğer alıcı da bu sırada başka yerden alışveriş yapıyor... Böyle de olabilirdi... Bence de doğrusunu yapmışsınız... Ağzım çok yandığı için, artık satıcı durumundaysam, karşıdakı kapora vermemişse ne kadar yalvarsa da, "söz veremem ilk gelen alır" diyorum, çıkıyorum işin içinden. Alıcıysam da, ben alıncaya kadar talibi çıkarsa satın diyorum. Kafam rahat oluyor :)
 
Abi iyi akşamlar öncelikle,şimdi ben bi konuya değinmek istiyorum.Bundan 4 sene önce galiba 11 ya da 12. sınıftım @VanHalen ile bir alış veriş yapmıştık. Hiç unutmuyorum bana dediği şey beni onure etmişti ki ''Açıkcası bu kadar genç bir alıcıdan beklediğimden daha iyi hitabet ve cevaplar aldım'' hatta mesajdan alıntı da yaptım. Neyse bu genellemeler hala benim içimi gıcıklıyor yahu. Hatta ve hatta muhattap olunan kişilerin hakkında yapılan (Egehan için yani) bilinmeden söylenen cümleler aslında pek hoş olmuyor şahsi düşüncem.
İyi geceler iyi forumlar ahali!
Sevgili Zinagah. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Şu anda bir lise öğrencisine 250 TL.ye satmış olduğum amfinin 50 TL.sini çocuk dedesinden aldı ve ödedi. Geri kalanını da yine eline para geçtikçe ödeyecek. Bunu da ben istedim. Yoksa o çocuk amfi alamaz. Tek yolu bu. Harçlıklarından biriktire biriktire bana ödeyecek.

Bundan 4 yıl önce de Jackson KV3 sattım bir lise öğrencisine. Bana eline para geçtikçe ödeme yaptı ve 1 sene geçmişti ödemeyi tamamladığında.

Bunları yazmak istemezdim ama bunlar istisna. Çakallık yapmaya çalışan da az olmadı. Onlardan bahsedip canımı tekrar sıkmak istemem.

Fakat günumüzde öyle bir hale geldi ki gençlik, bilhassa lise gençliği. Gidişat iyi değil. Bu forumdakiler çoğunlukla kafası çalışanlar ve düzgün çocuklar.
 
Merhaba oncelikle herkese. Ben Oğulcan Güler. 21 yasindayim. Asagiya konuyla ilgili yorum yapan ve begenen herkesi etiketliyorum cunku @AykanKK nin basina gelen tahlisiz durumdaki, ve sonrasindaki kirici tutumlarda orneklenen araci kisi benim. Buraya ya da baska bir yere konuyla alakali hicbir sey yazmadim. Fakat haberim olmadan benimle yasanan bir konu carpitilarak anlatilinca bu durumun iyi niyetli olmadigini ve @AykanKK nin beni dusurdugu durumu gormezden gelmemem gerektigini dusundum. Yaziya karsi en azindan kendimi savunma yazisi yazma gerekliligi hissettim. En onemlisi, bu @AykanKK ya bir cevap degil, olayin ozeti ve benim acimdan degerlendirmemi dile getiren zorunlu bir yazidir. Kendisiyle olan konusmamizi zaten ozelden sonlandirmistik ve herhangi bir yerde konunun tekrar tartisilmasinin bos ve gereksiz olduguna ortak bir karar kilmistik(garip degil mi??). Asagidaki bircok kisiyle az cok muhabbetimiz gecti. Bircok yardimi dokunan kisi oldu. Kendilerine cok tesekkur ediyorum. Yine de boyle bir durumdaki tutum ve dile getirilis bicimi, ya da ses cikarilmamasi beni cok kirdi. Demek ki her sey yasla, tecrubeyle olmuyormus. Herneyse olayin, benim nezhimde ozet ve degerlendirmesini asagiya yaziyorum.

Arkadasim @egehanbirge icin pedal hakkindaki konusma ve anlasma bolumunu ben yaptim. Sartlarda "anlastik". Benim sozumle Egehan bir ise giristi. Onlar da aralarinda konustular. Sonrasinda ogrendigim kadariyla baska bir alici cikinca @AykanKK satistan vazgecti. Ben de bunun uzerine "ozel olarak" bunun etik olmadigini ve ayip ettigini yazdim. Kendisi de borclarinin oldugunu ve dukkanla ilgili sorunlardan bahsetti. Borclar nedeniyle yaptiginin etikten muaf oldugunu dile getirdi. Benim icin bu mantikli bir mazeret degil, cunku sartlarina uymayan bir alisverise, mantikli, akli basinda bir insan bastan onay vermez zaten. Kendisiyle bir daha alisveris yapmayacagimi, cevremdekilere de bu durumu anlatip yaptirtmayacagimi soyledim. Bir de kucucuk dukkan soylemi var ki, konusma sirasinda yarim kalan, ve yarim kalmasi gereken bir konusmaydi bu. Ben @AykanKK nin aciklamasini okuyunca, sanki yaptigi isi kucumser gibi lanse edilmisim. Fakat tam tersine, kendisiyle olan ozel konusmamizda, yaptigi ise dukkan standarti deyip, boylesine kucuk bir meblag icin kendisine kaybettirdigi prestije laf etmistim. Bunun da zaten anlasildigini dusunuyorum o konusma sirasinda ama buradaki amac iyi olmadigi icin yapacak bir sey yok.

Saniyorum ozetle durum soyle, bir satis sirasinda dukkan, satistan cayiyor. Dukkanin kendisine (toplu bir kitleye degil, kendisine), "yaptigin ayip senin verecegin soze artik guvenmiyorum" deyince, musterinin bunu soyleme hakki olmadigini dusunuyor ve buradayiz.

Ben sahsim ve egehan adina, bu durumdan dolayi bir ozur bekliyorum acikcasi. Bu sozde gunah cikarma denen komik durumun, insan olarak utancini sizin adiniza duyuyorum cunku.

@devastator @Chardx @evrenozlu @hackeiommi @HmzGkgz @oldiesngoldies @spitz @aimlessmentality @mego1 @crushhh @cruiser_rider @astrocolls @Cibsın Lö Pol

Sevgili Ogulcan
Emin ol burada yazılanlar sana hitaben yazılmış ve aleyhinde yorumlar degil. Şahsim adına yorum yaparaktan. Seni de taniyor ve seviyorum, Aykan ida ayni şekilde. İkiniz de dürüst ve güvenilir arkadaşlarsiniz. Arada bir durum var, Aykan in dükkanı kapatma ve borçlarını ödeme gibi istisnai bir durum. Bunu bende yaşadığım icin empati yapıp anlayışla karşılayabiliyorum. Sende yaşanmış olan durumdan ötürü mağduriyetini dile getiriyorsun. Haklısın da. Yalnız bazen yine empati yaparak sakin davranmak ve oluruna bırakmak gerekiyor. Her iste bir hayır var diyerekten bu forum ile Nasıl tanıştığımı kısaca anlatacağım. Hakikaten trajikomik bir olay.
İstanbul'dan sıfır olarak aldığım bir gitarı, arabamın arka koltuğunda eve götürürken 5dk lik arabayi park ettiğimde arka camın kırılarak gitar daha üzerinde etiketleri durur vaziyette çalındı. Bunun üzerine gitarı almış olduğum dükkandan seri numarası vs temin edebilirmiyiz ümidi ile gittiğimde, oradaki arkadaş sıfır gitar almamın mantıksız olduğunu ve bu forumun adını vererekten 2. El bir temiz gitar bulabileceğimi bahsetti. Sözün kısası serefsiz bir hırsız sayesinde bu foruma üye oldum. Bir suru alisveris yaptim. Bir suru dost kazandım.
Bu sebeptendir ki ufak olaylar yüzünden birbirimizi kırmamız yersiz.
 
bu forumda bir malzemeyi satmayı anlaşıp cayıp başkasına satanlar hakkında ne linç girişimleri olmuştu,hem de bu linçcilerin çoğu şu an sırf tanıdıkları diye bu satıcıyı şu an haklı göstermekte,biz o zaman isteyen istediğine malını satar diyorduk,yok bilmem ne etik değil deniyordu.Şimdi bu ikiyüzlülük değil midir?Önceki sayfalarda yazdıklarınızı gözden geçirin.Demek ki tanıdık (torpilli) olunca iş değişiyormuş.Demek ki burada yazıları sallamaya gerek yok .
 
tek tük efendi "liseli" ile alışverişim oldu. jenerasyon sıkıntılı olduğu için, baya bir ağzım yanmıştır o konuda. hele ki konsol oyunu alışverişi yapıyorsanız.

"qardeşim en son ne kadar olur? indir biraz yaaaaaawwww" liseliler laubalidir. hojam olursunuz kardişim olursunuz. sizli bizli konuşma alışkanlıkları yoktur.
"yaaa alışverişi dikimevi duraklarının orda yapalım" neden? çünkü paşam okuldan çıktığında otobüse ordan biniyor.
"abi satma kesin alıcam bana ayır" almaz.
"abi 5 liram çıkmadı idare et" bu liseliyle yaptığınız alışverişte anlaşılan paraya göre değişir. 50 liralık birşeyse 5 lirası, 500liralık bişeyse 50 lirası çıkmaz.
"babam izin vermedi" genel.
"abi taksit yap" neden yapayım?
"parayı ptt'den yollarım, banka hesabım yok" olabilir.
sürekli mesajla iletişim kurar bunlar. sosyal yetenekleri olmadığı için telefonla hızlı bir şekilde iş çözme, irtibat kurma alışkanlıkları yoktur. 30 tane öm atarlar. ararsın açmaz.

örnekleri daha da çoğaltırım.

AyhanKK'nın yazdığı bir cümle bana empati yaptırdı. bu sebeplerle ağzım çok yanmıştır küçük yaştaki insanlardan. kullanıcı zaten kimsenin ismini vermemiş, ortaya yazılan birşeyi insanlar belki empati yaparak belki komik bularak beğenmişler. bu taraf olunduğu anlamına gelmez. sorun forumun değil sizin sorununuz. beni veya etiketlediğiniz insanları alakadar etmiyor yani.
 
Arkadaşlar, herkesten özür dilerim. @egehanbirge den önceden dilemiştim zaten. Bu vesile ile @ogulcaan dan da diliyorum. Ama bu iş burada bitmiştir. Birbirimizden memnun değiliz. Onun için ne o beni, ne ben onu bu saatten sonra birisine tavsiye ederim.

Sadece açmak istediğim ufak bir parantez var. @ogulcaan whatsapp konuşmalarımızda beni ve "küçücük" dükkanımı aşağılamıştır. Kendisinin aksini iddia etmesinin benim için zerre kadar önemi yok. Ben öyle anladım. Konuşmalar elimde mevcut.

Velhasıl, @ogulcaan forumda isim yapmış, güvenilir bir satıcıdır. Kesinlikle ona diyeceğim bir şey yok. Ben de aynı şekilde. İsteyen istediğinden alışverişini yapsın, referansa ihtiyacımız yok.

Son olarak, ben insanlara yardım etmeyi seviyorum ekipman konusunda, insanlardan da çoğu zaman dostluklarım sayesinde ucuza ve ya taksitle ekipman alıyorum. Bir öğrenci beni arayıp "abi elimde nakit yok, 3x80 şeklinde alacağım" dediğinde tabii ki normal şartlarda anlayış gösteriyorum. Ama var olan dükkan kirası, nakit alıcı çıktığında durumun geçerliliğini değiştirdi. Bu konuda tekrardan @egehanbirge ve @ogulcaan dan özür dilerim, kırıldıkları için. Ama tekrar belirtiyorum, @ogulcaan ın şahsımla ve dükkanımla dalga geçmesini, hele ki yazın gitarını satılması için bıraktığı bir dükkanla dalga geçmesi hiç etik değil, madem etikten bahsediyoruz.
 
Bir pedal için yarab ne güneşler batıyor :) :)
Pedal sizin köpeğiniz olsun be abiler, ablalar. Bunlar için tartışmaya değer mi allah aşkına?
Pedalı anlaşma sözlü olduktan sonra satmak benim en azından yapmayacağım bir şey. Zarar da etsem yapmadım. Söz verdik artık dedim, zararıma razı oldum.
Öte yandan, hayat bu, her an her şey olabilir diyerek içinizde çok büyütmeden unutmak gerekiyor. Altı üstü pedal. Olsa da olur, olmasa da:)
 
Naçizane görüşüm, ilk gelen alır ya da nakti veren önceliklidir düşüncesi etik değildir.
Görüştün, anlaştın ekstrem bir durum ile karşılaşmadıkça alışverişten bir türlü vazgeçilmemelidir.
Buradaki olayda meblağ düşük tolere edilebilir belki. Ancak ya yüksek meblağ olsa idi ? Adam belki ücretin bir kısmını kredi çekip verecek ama o da ne direkt cash eline sayan adama satıcı malı satsa alıcının düşeceği durum işten bile olmayacak.
Ben sürekli alışveriş yaparım. Mal alırım mal satarım. Her zaman söz ağızdan bir kere çıkar mantığını benimsedim. Mesela manyetik sattım forumda. Yanında ekstra parçalar da verdim. İlk başta kargo benden demiştim. Ek parçalar koymama ve indirim yapmama rağmen kargo da artık sende olsun demedim. Ben ödeyeceksem tamam ağızdan bir kere çıktı ödeyeceğim.
Ben taksit olanağı sunsa idim eğer kafamda nakit direkt verecek adama öncelik vermek olsa idi direkt taksidi reddeder nakitçilerin düşmesi için geçecek zamanı göze alırdım.
 
Geri
Üst