Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız

Gitarcı nickli arkadaşa dikkat. Muhtemelen farklı nicklerle üye olup insanları kandırmaya çalışıyor. Yöntemini aşağıda yazdım. Satışını yaptığım ESP Standard V gitar ilanıyla ilgili, ilanı koyduktan 2 dakika sonra özel mesaj olarak alıyorum diye mesaj attı. Sahibinden de GET açar mısın dedi. Açtım lakin şüphelendim konuşmalarından. Türkrock'a dün üye olmuş. Bana verdiği isim Deniz IŞIK İşte yöntemi :

1-İlanı koyduktan yaklaşık 2 dakika sonra tam aradığım gitar alıyorum diye mesaj yolladı.
2-Get açar mısın dedi. Amaç izinin belli olmasını engellemek. Diğer türlü adresine kargo yapacaktım ama adresine kargo işine gelmedi. İzi belli olacak yine.
3- Get açarsam yüzde 10 komisyon ücretini de üzerine eklerim dedim. Hiç itiraz etmedi. Hemen kabul etti.
4-Parayı yatırmadan kargo yapmamı ısrarla istedi.
5-Telefonumu vermiş olmama rağmen gün içinde beni aramadı. Çünkü yine izini belli edecekti aradığı numaradan.
6-Kargo adresi olarak MNG Trabzon şubesi dedi. Yine iz belli etmemek için adresini yazmadı. Muhtemelen şubede bir tanıdığı var ve bana verdiği isim de sahte. Kolaylıkla alabilecekti kargoyu.
7-Bu şartlarda yollayamam deyince kolaylıkla vazgeçti. Anlaşılan pahalı gitarların peşinde koşuyor bu şekilde. Yazık gerçekten.

Size de özel mesaj atmış olabilir. Aman diyeyim.
 
-end- nickli sevgili Burak'tan solak Rg1570 aldım. Sağolsun hem fiyatta güzellik yaptı, hem üşenmeyip bulunduğum semte araba ile getirip teslim etti. Çok memnun kaldığım bir alışveriş oldu. Güvenli ve rahat bir alışveriş yapabileceğiniz, güvenilir bir Turkrock üyesi. (y)
 
Bunun bir çözümü yok ama bilgi olması için yazıyorum asparagas isimli arkadaş daha önce forumdan uzaklaştırılmış EDO ve Gitarcı nicklerini kullanan arkadaştır. Bugün üye olmuş. Yine utanmadan stığım ESP gitarla ilgili olarak "siz kargoya verin ben Ptesi hesabınıza parayı geçeceğim" şeklinde özel mesaj atmış. En sonunda ağzımı bozacağım. İnsanı aptal yerine koyuyorlar bi de. Sanki ben seni tanımıyorum, fark etmedim aynı kişi olduğunu. İsmim Bade demiş bir de utanmadan :)

asparagas.jpg
 
Bunun bir çözümü yok ama bilgi olması için yazıyorum asparagas isimli arkadaş daha önce forumdan uzaklaştırılmış EDO ve Gitarcı nicklerini kullanan arkadaştır. Bugün üye olmuş. Yine utanmadan stığım ESP gitarla ilgili olarak "siz kargoya verin ben Ptesi hesabınıza parayı geçeceğim" şeklinde özel mesaj atmış. En sonunda ağzımı bozacağım. İnsanı aptal yerine koyuyorlar bi de. Sanki ben seni tanımıyorum, fark etmedim aynı kişi olduğunu. İsmim Bade demiş bir de utanmadan :)

27449 eklentisini görüntüle

Ben anlamadım şimdi. Sizden gitarı önce mi göndermenizi istiyor arkadaş? Önce havale sonra gitar, bu iş böyledir. Havaleyi yaparsanız tabii ki pazartesi gönderirim dersiniz olur biter.
 
Footswitch sorunu ve Alen Geere Pişmanlığı
Merhaba arkadaşlar,
Engl E315 amfime orjinali pahalı olduğu için el yapımı ya da daha uygun footswitch arayışına girdim.El yapım olsun ülke kazansın diye Alen Geere ile iletişime geçtim aslında satış esnasında bir sıkıntım yoktu gayet güzel ilgilenildi istediğim renkler falan gayet güzel iletişim kuruldu.Footswitchle birlikte 3tane de kablo sipariş ettim neyse efendim yaklaşık 8-9 gün sonra ürün elime geldi sanırım kargo anlaşmaları yok 16.25 TL kargo tuttu istanbul-konya arası neyse. Hemen gittim amfide denemeye gayet güzel gözüküyordu ledler mavi ve yeşil parlaktı çok şık duruyordu yalnız ben amfide sadece ışıkları kontrol ediyordum yanıyor mu yanmıyor mu diye sonra çalmaya başlayınca farkettim ki clean/lead geçişi yapmıyor switch, ışıklar yanıyor amfiden ve footswitchten fakat geçiş yok. Sonra hemen yine facebook üzerinden Emre Balkan'a yazdım bu sırada acaba sorun ne diye footswitch in içini açtım baktım Yeşil led için 1k Ohm direnç Mavi led için 1.3K direnç bağlanmıştı tekrar Emre beye yazdım dirençlerin yanlış bağlandığını çünkü. yaklaşık 5-6 saat sonra cevap geldi. Gelen cevapta kısaca 'gereken neyse ve doğrusu neyse elemanlarım takmış sorun amfinin rölesinden gelen akımdan kaynaklanıyor bu senin amfinin eksikliği.' oldu. Elektrik,elektronik bilgim yok ama bir kaç araştırma yaptım mavi ledin yeşil ledden daha çok akım çektiğini öğrendim ki bu ledler ultra parlak.

Daha sonra kargo ücretini karşılamam koşulunda ürüne müdahele yapacaklarını söyledi. ben de kargo ücretini onların karşılamasını istediğimi söyledim ama bana 'bizden kaynaklanan bir hata yok olsaydı karşılardık orda bir televizyon tamircisine yaptırabilirsin' cevabını aldım. Ürünü alalı saatler olmuş ve ben bu ürünü özel olarak amfime uygun olarak sipariş etmişim ama yine de stabil çalışmamış yani bu alet istediğim amfide çalışmıyor bu sorunun çözümü bana mı aittir yoksa satıcıya mı?

Neyse ben bu sırada Cihan Düşmez'e(mastercihan) mesaj attım daha önce amfimi modifiye ettirmiştim ordan tanıyordum neyse hemen cevap verdi sağolsun numaramı istedi aradı durumu anlattım.Bana direkt mavi lede bağlanan 1.3k ohm değerini 680 ohm la değiştir dedi ve teşekkür ederek telefonu kapattım.

Bunlardan sonra Emre Balkan da bana tavsiyeler verdi ledleri basit ledlerle değiştirmemi ama ondan önce mavi lede 220 ohm takmamı önerdi.

O gün bulunduğum bölgedeki tüm elektronik ve elektrikle uğraşan yerleri gezdim ama aradığım şeyi bulamadım

Ertesi gün gittim merkeze ordan 680 ohm , 220 ohm ve ne olur ne olmaz diye orjinal şemadaki 1.2k ohm ve 2 tane kırmızı basit led bir de havya aldım. en kötü ihtimalle orjinal footswitchteki şemaya göre yaparım diye.

Eve geldim önce Cihan Düşmez'in söylediği 680 Ohm değerini mavi leddeki 1.3k dirençle değiştirdim. Ve sonuç olumlu oldu.

Bu durumda sorun benim amfimde değil yanlış direnç bağlamaktan oluşmuş. Mantıken eğer yeşil ledli switch'e 1k Ohm bağlanmışsa daha fazla akıma ihtiyaç duyan mavi led'li switch'e 1k Ohm'dan daha düşük bir değer takılmalıydı.(direnç önce lede ordan switch'e bağlıydı)

Alen Geere'dan beklediğim en azından biraz daha ilgilenebilirdi satıştan sonra müşteri desteğinin çok zayıf olduğunu gösterdi.Ev arkadaşım da Alen Geere'dan alışveriş yaptı o da aynı şekilde sorunla karşılaştı.
Daha önce başka markalardan el yapımı pedal aldım fakat en ufak sıkıntıda direkt ürünün yenisini yolladılar kargo ücretini bile kendileri ödemişti.

Pedalı Alen Geere'dan almama rağmen benimle en az ilgilenen onlar oldu... Ve bu yüzden Alen Geere seçtiğim için pişmanım.
 
Korhandere (serdar)
Aykann (aykan)
fender_usa (köksal)
dthakankoca (hakan abi)

birden fazla alışveirşimin olduğu,sağlam ve ''elit'' adamlardır.Alım-satım konusunda en ufak şüpheniz olmasın bu kişilerle diyebilirim.

Bunun dışında hatırlayabildiklerimi yazim;

lityum
hipertansiyon
mecmast
cajemir
bensunaf
deamoon (anıl)
wareyha
JazzRockBlues
pisagor
smackhood
zencikapıcı

bu adamlarla da ekipman alışverişlerim sorunsuz oldu.İsmini hatırlayamadığım çok kişi var.
Sanırım benim şansıma ama hiç sorunlu alışverişim olmadı.Abartısız şekilde 50'den fazla insanla alım-satımda bulundum bu sitede hiç sıkıntılı bi tip denk gelmedi.
 
EdO nickli kişiliksiz birini dolandırmış buralardan trabzon merkezde verdiği adres de ortada yokmuş böyle şeyler olmasın arkadaş yaa ...
sorunsuz alışverişlerim @rapboyz , @wolkN wolkanla alışverişte sorun yok arkadaşlar kendisi yeterince hızlı cevap verip sohbet de eder iyidir...
@leaddd nickli gökcan abimizle alışverişimiz için taksidimizi ödedik ilk taksidi kendisi haftasonu kayseri'de bizi ağırladı sohbet ettik güzelce bilgilendirdi her sorumuza cevap verdi hoş sohbetli abimiz yaşımıza bakmadan rahat etmemizi konuşmamızı sağladı gayet içten birisi zaten :) sorunsuz alışverişler yapabilirsiniz hepsi ile :)
 
-end- nickli sevgili Burak'tan solak Rg1570 aldım. Sağolsun hem fiyatta güzellik yaptı, hem üşenmeyip bulunduğum semte araba ile getirip teslim etti. Çok memnun kaldığım bir alışveriş oldu. Güvenli ve rahat bir alışveriş yapabileceğiniz, güvenilir bir Turkrock üyesi. (y)

Ben de -end- den fander case aldım. Arakdaşın dediği gibi oturduğum yere kadar gelip teslim etti ve inidirim teklifimi de kırmadı. Mahcup olum :)
 
wolkN nickli arkadaşımızdan takasla MXR Doubleshot distortion pedalı aldım, problemsiz ve hızlı bir alışveriş oldu. Kendisine buradan da teşekkür ederim.
Bu arada hayatımda denediğim en tuhaf davranan eq'ya sahip (iyi anlamda) pedal budur herhalde. Tüm knoblar birbiriyle garip bir etkileşim içinde, tarifi zor :ROFLMAO:
 
Son düzenleme:
@idk_7 Kendilerine keman gönderdim. Bursa'da mağazaları var. Keman ellerine ulaşır ulaşmak banka hesabıma havale yaptılar. Her türlü güvenebilirsiniz.
@CoolDoG Kendilerinden gitar ve pedal aldım. Evlerine kadar gittim. İlgili birisi ve pazarlık konusunda yardımcı oldu saolsun :D
 
@obican isimli Can abiden, TC Electronic Impact Twin ses kartını aldım. İlanda belirttiği gibi temiz ve kutu içeriği tam şekilde ürünü bana teslim etti. Buradan tekrar teşekkür ediyorum :)
 
@bilalexi arkadaşımıza Jackson'umun satışını gerçekleştirdik. arkadaşımız parayı sabah 11 de yolluyorum dedi ve dediği gibi 11 civarlarında para elimdeydi. güvendi para yolladı teşekkür ediyorum kendisine. sözünün eri ne istediğini bilen birisi sadece resim istedi attım baktı fiyatta pazarlık yaptık ve kargoya verdim dediği gibi diğer gün de dediği zamanlarda hemen paramı yolladı. gözünüz kapalı alışveriş yapabilirsiniz şu zamanda yollarım derse yollar ve ne aradığını bilir birisi sohbeti de hoş çok teşekkür ediyorum :)
 
Geri
Üst