Yurtdışından Gitar Getirirken?

arkadaşlar abiler gitar getirticem amerikadan.hardcase ile getirticem hardcase varken gitara birşey olur mu uçakta bagajda pek nazik davranmıyolarmış diye duydum.onun dışında nasıl yapabilirim tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur mu
 
Forumumuzda Ambarguitars adlı şirket var güvenle kapına kadar teslim imkanı var. ( reklam gibi oldu bu :D ) kendin getittirceksende güven işi sıkıntı başına bi iş gelebilir vs vs. :)
 
daha önce böle bi alışveriş yapmadım ama almıyorlar diye biliyorum sorun olmaz bence :) Bu tarz alışveriş yapan arkadaşlar yorum atarlarsa teyit etmiş öğrenmiş oluruz :)
 
iki-uc ay once yaptim bu isi, neyim var neyim yok hepsini bagaja doldurdum, yanıma da carry on olarak sadece gitarı aldım. bu sekilde sorun yasamadım. havayolundan havayoluna bu durum degisebilir, bilmiyorum hangi havayolunu kullanacak arkadasiniz ama delta'nin bu konuyu sorun etmedigini soyleyebilirim.

yine de icinize sinmezse, hardcase'i bagaj olarak vermenizi uzerine de fragile yazdirmanizi oneririm bu sekilde yaparsaniz da sorunla karsilasmazsiniz.
 
Once 1 seyi soylemek lazim:
1 - TSA kurallarina gore pasaport ve guvenlik kontrolunden gecerken yaninda bir muzik aleti olabilir. Yani check-in'deki eleman "ben izin versem bile polis seni sokmaz bu sekilde" derse inanmasin tanidigin.

Gitari aldin, check-in'e geldin, 3 secenek var:
1 - Check-in'de bavulla birlikte vermek. Bunu kesinlikle tavsiye etmem, bavullarla ayni banta koyacaklar ve havaalanina bagli olarak 3 metre yuksekten baska bantlara dusebilir ucaga ulasana kadar. Bir gitarin sag cikmasi zor .
2 - Carry-on olarak alirsin, ama ucagin kapisinda asagi koymalari icin gorevlilere verirsin. Bebek arabalari boyle girerler mesela ucaga. Bu durumda gitar yine bavullarla ayni alanda olur, ama en son girer ve ilk cikar. Nispeten daha guvenli.
3 - Ucaga yolcu kismina sokmak. Eger ucaga ilk girenlerden degilsen o zaman koltugun uzerinde yer kalmayacaktir, Ucus gorevlilerine guzel bir dille derdini anlatip kendi dolaplarina koymalarini isteyebilirsin. Eger o gitari getiren tanidigin nazik olmazsa hostesler 2'yi uygularlar, gitari ucaktan cikartip asagi gonderirler.
 
ben ekim ayında kendi musicmanimi getirdim Amerika'dan. THY'deki yetkilelere gitmeden önce sormuştum dönüşte gitar getireceğim kabine sokabilir miyim diye. Müzik aletlerini kabine alabilirsiniz diye cevap verdiler. Netekim dönüşte gitarı hardcase i ile birlikte kabine soktum. hiç te problem olmadı.
 
Geri
Üst