Kredi Kartı Aidatlarının Iadesi Hakkında

Müdür, senin paylaştığın dosyayı doldurdum ve ekiyle beraber kargo yoluyla 6 bankaya 2 hafta kadar önce gönderdim.
Az önce mail ile Akbank tan gelen cevap aşağıda ki gibidir;

İlginçmiş. Reddedilmesinin birkaç sebebi var bence; ama bence bunlardan en önemlisi de tüketiciyi yıldırmak. Yazılanlar resmen laf kalabalığı, yasal bir hükmü referans veriyorlar ama bunun karşısında yer alan bir sürü madde bulunuyor hukukta.. Yazık Akbank gibi bir banka da bunu yapıyormuş demek ki.

Bir konu daha var, tam doğruluğundan emin olmamakla beraber onu da belirteyim: sanırım uzun süredir kart sahibi olanlara bu tür zorluklar çıkartmıyorlar (bunu da bana bankacı bir arkadaş tüyo verdi, ne kadar doğru bilemem). Ben geriye dönük 7 senelik aldım ama aynı banka ile 1996'dan beri çalışıyorum, zaten çalıştığım tek Türk banka. 2003 sonunda yurt dışında çalınma sebebiyle kartımın no.su değişmişti (son 4 veya 2 hanesi, tam emin değilim), bu sebeple daha eski olanları isteme hakkım yoktu herhalde ancak 7 senelik aidat ücretini zorluk çıkartmadan verdiler.

Gidin hakkınızı arayın kardeşim; paranızı geri alacağınıza eminim. Bana vermeselerdi aynen aşağdakileri yapacaktım; email atıp bunu da belirtmiştim zaten. Sizin dayanacağınız ispat gerekçeleri şunlar:
  • 5411 sayılı Bankacılık Kanunu 76. Madde,
  • 5464 sayılı Banka kartları ve kredi kartları kanunu 24/4. Madde,
  • 4077 sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki Kanun 30. Madde,
  • 4077 sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki Kanun 6. Madde.
Bankadan red cevabı aldıysanız Hakem Heyeti'ne gidin (kaymakamlıklarda var). Hakem Heyeti olmazsa Tüketici Mahkemesi'ne gidin. Bunu Hakem Heyeti kararında sonra 15 gün içinde yapmak zorundasınız; sizden herhangi bir ücret de talep edilmiyor. Bu aşamada elinizde kredi kartı ile alakalı ne varsa dilekçenizin ekinde vermeniz gerekiyor (yazışmalar, sözleşmeniz, kesintileri açıklayan dökümler, posta/kargo gönderi kağıtları, vs.).

Bu yukarıda yazdıklarım bazılarına fazla Fransızca gelebilir, bu durumda direkt olarak Tüketici Hakları Derneği'ne başvurmanızı tavsiye ederim; sonuçta ben de hukukçu değilim ama beni gayet de güzel yönlendirip yardımcı oldular sağolsunlar. Onların sayesinde bir sürü şey öğrendim bu konu hakkında.

Bir de bankanızdan geriye dönük ekstre isteyin arkadaşlar, bu hakkınız bulunuyor. Kart aidat kesintilerini gösteren ekstreler elinde olmayan arkadaşlar için yazıyorum.
 
banada işbankasından boyle cevap geldi.


Sayın ----------------,

Bankamıza iletmiş olduğunuz şikâyetiniz tarafımızca değerlendirilmiştir.

Maximum/Maximiles kredi kartınız, Maxipuan/Maximil ve taksit avantajlarının yanı sıra sizlere birbirinden farklı ayrıcalıklar sunmaktadır. Kredi kartınız ile ilave taksit ve ekstra puan kampanyalarından, kartınıza ücretsiz verilen ek hizmetlerden faydalanabilir, kartınızı yurtiçinde ve yurtdışında dilediğiniz ülkede alışveriş ve nakit işlemlerinde kullanabilirsiniz. Kredi kartları için verilen hizmetlerin eksiksiz olarak sürdürülebilmesi için deneyimli ve büyük bir personel kadrosuna, yüksek maliyetli teknolojik altyapıya ve oldukça kapsamlı bir operasyona ihtiyaç duyulmaktadır. Bankamızın komisyon ve ücretleri bu maliyetler göz önüne alınarak belirlenmektedir.

2006 yılında yürürlüğe giren 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununun 24.maddesinin 4.fıkrasında, Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir sekil ve surette ödeme talep edilemeyeceği ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamayacağı öngörülmüştür. Borçlar Kanunu'nda mevcut olan sözleşme serbestisi ilkesi içinde taraflar sözleşme hükümlerini belirleyebilmekte, imzalanan sözleşme ile taraflar borç ve yükümlülüklerini tespit edebilmektedirler. Bu çerçevede, Bankamız ile kart hamillerimiz arasında imzalanan Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesinde, kart hizmeti sunulurken hangi ücretlerin alınacağı açıkça belirtilmiştir.

Öte yandan, tarafınızca mesnet olarak gösterilen Yargıtay kararında da kredi kartı üyelik aidatının sözleşmeye dayanılarak tahsil edildiği kabul edilmektedir.

Yukarıda da belirtildiği üzere, gerek konuya ilişkin yasal düzenlemelerin, gerekse müşterilerimizle imzalanan Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesinin ilgili maddelerinin bu türden ücret tahsilatına cevaz verdiğinin, Bankamızın yasal olmayan herhangi bir keyfi uygulama içerisinde kesinlikle yer almayacağının belirtilmesi önem taşımaktadır.

Kredi kartı üyelik aidatlarını siz değerli müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek için sunduğumuz ayrıcalıklı hizmetlerin bedeli olarak görmenizi rica eder, geçmiş yıllara ilişkin aidat iadesi talebinizi yerine getiremediğimizi bildirmek isteriz.

Konuyla ilgili hesap özeti talebinizin olması durumunda Şubenize başvurmanızı rica ederiz.


Saygılarımızla,

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.
ALTERNATİF DAĞITIM KANALLARI OPERASYONLARI BÖLÜMÜ
Müşteri İlişkileri Grubu
 
Geri
Üst