Sin City

denoktabenokta demiş ki:
futuristin gönderdiği linke bakınca filme ve tarantinoya bir kez daha hayran kaldım!
ne film di be!

şurada bir düzeltme yapayım arkdaşım tarantino filmde bir kaç sahne çekmiş ve bazı tiyolar vermişdir sadece onun dışında herhaltı rodriguez ve miller yapmıştır filmi tarantinoya mal etmeyelim lütfen :D
 
tarantino'nun etkisi zaten filmde açık şekilde belliydi=) çizgi roman okuyormuş edasında bi film; ünlü oyuncuların filmin önüne geçmemesi de ayrı bir güzellik, rodriguez'in de ellerine sağlık bu süper film için..
 
wazgaat demiş ki:
hatta tarantino sahnelerin çekimlerimden 1-2 dolar parada almış diyorlar :LOL: :LOL: :LOL: bu haberin ne kadar doğru bilinmez tabii :roll: :roll:


doğrudur bu tarantino ve rodriguez arasıdna olan bir hadisedir sanırım önce çekilen bir filmdede kill bill olabilir aynı şeyi rodriguez'e tarantinı yağmıştr bir dolar vermiştir
 
Sin City 2
Tür:
Gerilim / Aksiyon / Çizgi Roman

Gösterim Tarihi:
2006

Yönetmen:
Frank Miller , Robert Rodriguez

Senaryo:
Frank Miller (Kitap)

Görüntü Yönetmeni:
Robert Rodriguez

Müzik:
Robert Rodriguez

Yapım:
2006, ABD

Oyuncular:
Devon Aoki (Miho) , Rosario Dawson (Gail) , Jaime King (Goldie/Wendy) , Brittany Murphy (Shellie) , Clive Owen (Dwight) , Mickey Rourke (Marv)
sici2.gif
 
and_justice_4 demiş ki:
Saat 05:00 ve DVD im bana filmin bittiğini söylüyor, inanmak istemiyorum! Filmin adı Sin City! Bitmemesini istediğim birşeyin bittiği anlayınca bunun beni ne kadar huzursuz ettiğinin farkına varıyorum! Evet arkadaşlar! Filmimizin adı Sin City yani Günah Şehri! Yine bir Tarantino ve Rodriguez ortaklığından içimde en ufak bir şüphe uyandırmadan keyif alarak,rahatlıkla izlediğim ve bitmesi sonucu gerçekten üzüldüğüm bir filmden bahsediyorum! Kill Bill vol.1 için yorumum ekmek kadayıfı şeklinde olmustu! Kill Bill vol.2 için kaymaklı ekmek kadayıfı deme cüretini göstermiştim! Ama Sin City gerçekten bugüne kadar hiç görmediğim,koklamadığım,tatmadığım ama yemek istediğim ve yemem sonuncunda bayılmama sebep olan birşey oldu benim için! Kesinlikle bir Tarantino ve Rodruguez hayranıysanız tavsiyem Sin City'dir. (Dikkat edin kendinize! Belki içinizdeki katil sizi hiç bilmediginiz bir yere götürebilir)

çok içten, tebrikler :)
bu arada müjdeyi de veriim Sin City 2 yakında gelicek,
yukarda ayrıntıları verdim...

saygılar...
 
elijah woodun rolü manyaktı yaa!!!!film süperdi!!!!siyah beyaz olması ve renkli olan tek canlının sarı yaratık olması..yaa çok iyiydi yaa..bi daha izlemem lazım yakınlarda:):):)
 
frank miller'in kendisine yoneltilen 12 "hoca gel sunu film yapalim bak yaracagiz ortami" teklifini de geri cevirdikten sonra 12. teklifi yonelten supper herif robert rodriguez (spy kids) sahsiyetinin "yaw, gel bak austin texas'ta oturuyorum, nedir senin icin, atla ucaga gel, bak bir test cekimi yapcam, bak begenmezsen gel dogra beni, allah icin, gozunun yagini yiyeyim hocam" taklasi sonucunda "eh hadi bakalim, olmazsa rodeo seyrederim" diyerekten mekana gitmesi ve tam tesekkullu seti gorup "himm, yap bi bakiim bakiim, naapiyosun sen" demesi sonucunda filmine kavusacagimiz mickey rourke'un "donusum muhtesem olacak" aciklamasina da sahne olan asmis cizgi romainin asmis filmi.

filmin her karesi "cizgi roman gibi" degil, "cizgi roman". toplamda 45 milyon dolara malolan filmin "robert rodriguez's sin city" degil, "frank miller's sin city" olmasi icin buyuk caba harcayan rodriguez frank miller'i "co-director" olarak filme katarak benim daha da bir takdirimi kazanmistir. kendisini tanimam etmem, ama o cizgi-romani ne ben yarederim ona, ne de frank abim.

buradan "saygilar abicim" diyerek kendisine olan hayranligimi siyah beyaz golgeler kullanarak ekrana yazmama da sebep olmustur bu film. cizgi romanini okumadan filme gitmeyin, kapida ates ediyorlar sorulara cevap veremeyenlere.

ayni isimli cizgi romanin arka kapaginda "the drawings are worth dying for" diye bir yorum vardir. anlayana.
 
_ERHAN_ demiş ki:
Bugün Star TV'de 22:15'te veriyorlar. Birde Türkçe dublajını merak ettim doğrusu ama malefef işim var seyredemiyecem, neyse tekrarını verirler :)
türkçe dublajını istiyorsan dvd yada vcd sini alarak izleyebilirsin.ben daha dün akşam izledim onun için tv de izlemem.zaten tv de scarfece yada otomatik portakal bile olsa izlemem.reklamların b.kunu çıkarıyolar çünkü insan filmin hangi sahnede kaldığını unutuyor yaa...
 
ucar demiş ki:
_ERHAN_ demiş ki:
Bugün Star TV'de 22:15'te veriyorlar. Birde Türkçe dublajını merak ettim doğrusu ama malefef işim var seyredemiyecem, neyse tekrarını verirler :)
türkçe dublajını istiyorsan dvd yada vcd sini alarak izleyebilirsin.ben daha dün akşam izledim onun için tv de izlemem.zaten tv de scarfece yada otomatik portakal bile olsa izlemem.reklamların b.kunu çıkarıyolar çünkü insan filmin hangi sahnede kaldığını unutuyor yaa...

Hee yaa bi de kesiyorlar bazı sahneleri ya da küfürleri..
Ben zaten Pek sevmem türkçe dublaj, sırf meraktan..
 
mickey rouke neydi öyle bee herif şov yapmış resmen,del toroyu da tanımakda zorlandım...
film bütününde güzel ama marv'ın olduğu sahneler mükemmel...
 
Hatırladıklarım arasında izlediğim en iyi çizgi roman uyarlamasıydı Sin City. Frank Miller'ın çizdiği atmosferi Rodriguez müthiş taşımış beyaz perdeye. Direk kolleksiyonluk abartısız. Devamını dedikodusunu duyduğum günden beri sabırsızlıkla bekliyorum. Marv ölmesine rağmen yine varmış devam filminde, muhtemelen daha önce olan bir Marv hikayesi anlatacaklar. Hastasıyız Marv'ın :D
 
Kitaplarını okursanız olayların kronolojisi oturuyor.
Hikayeler ayrı ayrı olmasına rağmen aynı dönemde geçiyor ortak "an"lar var.
Filmde Rodriguez bunları harmanlamış. Special edition dvd de 2. diskte hikayeleri ayrı ayrı izleyebiliyorsunuz. Ama sinema versiyonu daha iyi bence.

2. film "a dame to kill for" dan uyarlanacakç Tabii ki ilk filmdeki olaylardan önce gerçekleşiyor. Marv var Goldie hayatta vs.
 
Geri
Üst