Lambalı Amfi Ses Yok. Acil Yardım.. (blackstar Ht-60)

selamlar. blackstar Ht60 aldım. aldığım yerde denedim.ses vardı. fakat eve geldim ve ses yok. hep standby modundaymış gibi yani.. neden olabilir? dikkatli taşıdım ama olası bi durumda lamba bozulmuş olabilir. bunu nasıl anlarım? yorumlarınızı bekliyorum.
 
Geçmiş olsun. Amfiniz kullandığım bir model değil. Genel olarak bildiklerimden yola çıkarak birşeyler söyleyebilirim ancak.
Amfiyi açtığında lambaların hiçbiri yanmıyorsa eğer, lambalardan birisinin camı mikron ölçekte de olsa çatlamış dolayısıyla bozulmuş olabilir. Özellikle Class AB amfilerde, sıralamada bir tane lamba dahi bozuk olsa lambaların hiçbiri yanmaz.
Zayıf ihtimal ama yazayım yine de, lambaların yerleri değiştirilip yanlış yere takıldıklarında; mesela EF86 takılacak yere 12ax7 takıldığında da aynı durum meydana gelir.
 
abi lambalar yanmıyordu evet ama şöyle bir durum oldu,
(3 4 saat önce) bi yarım saat açık tuttum, ses yoktu ama pre lambalar ısındı biraz, powerlarda ışık bile görünmüyordu.. şimdi dediğin gibi çatlamıştır diyeceğim ama o zaman böyle ısınmaz.. ve en ilginç tarafı şuan sorun yok gibi görünüyor.çalışıyor çünkü. ne bu anlamadım dalga geçiyor eleman benle
 
Güç katının lambaları da çalışıyorsa şimdilik sorun yok diyebiliriz. Lambaları tamamen yenilemen gerekebilir. Sıfır aldıysan eğer aldığın yerle, ikinci el aldıysan aldığın kişiyle bir konuş. Üstündeki lambalar ne zamandan beridir kullanımda, dükkana geldiği günkü veya satın alındığı günkü lambalar mı vs. Lambalar değişmişse eşlenik takılıp takılmadıklarını, bias ayarılarının yapılıp yapılmadığını sorgula.

Hoş belli olmaz, belki daha önce başından geçen bir voltaj sorunu yüzünden açma kapama mekanizmasında sorun, devrede bir temassızlık veya elektronik parçalardan biri de erken yıpranmış olabilir. Memlekette hala çok yerde voltaj sorunu var maalesef.

Denemek için yarım saat falan bekleye gerek yok. Açıldıktan bir 45 saniye kadar sonra test edecek kadar bir ses gelmesi gerekir. Bir sorun çıkarmazsa güç katı lambalarını test etmek için düşük gainde yavaş yavaş volümü aç. Gelen güç katı kırılması temiz ve sağlıklı ise gaini açıp preamfi lambalarını da test et.

Kolay gelsin...
 
anladım. lambaları denedim zaten aynen dediğin gibi, herşey harika şuan için, bakalım bir daha yapmaz umarım...
teşekkürler..
 
Pirize taktığın güç kablosunun diğer ucu yani amfiye giren girişte temassızlık olabilir mi ? Bende ht 5 kullanıyorum arada amfi gidiyo elektrik gelmio o deeiğim yeri iyice oturtuyorum sorun hallolmuş oluyor :)
 
prizle ilgili sorun yok. elektrik geliyor amfiye ama lambalar yanmıyor, haliyle sinyalleri de almıyor. şimdi yine oldu. saat 8-12 arasında oluyor:)
sanırım tüm bina ışıkları televizyonları fırınları açtığı için lamba için gereken enerji bırakmıyorlar.. garip. ama öyle sanırım..
 
garip. trafo mu bozuk 6.3A tarafı? hiç ışık yok mu lambalarda? voltajla değil bence. stndby anahtarı gümlemiş midir?
 
abi standby kapalı olsa da lambalar yanar zaten normalde. standbyda sorun yok, varsa güç kaynağında falandır sanıyorum..
buarada ilk iki gece oldu sadece.. 3 4 gündür normal, her saat çalışıyor. ama yine yapar mı diye korkutuyor.olur da sahnede yaparsa diye..
 
Üst
AdBlock Tespit Edildi

Lütfen devam etmeden önce adblock/reklam engelleyici uygulamanızı devre dışı bırakın.

Sitemizin yazılım/donanım/servis sağlayıcı giderleri reklam gösterimleri ile karşılanmaktadır.

AdBlock'u devre dışı bıraktım    Hayır teşekkürler