Trabzon'daki olaylar ve tirmanan fasizm

kapmlasma kacinilmaz oldugunda taraf olunmali mi?


  • Toplam oy veren
    961
son derece kisitlayici ve sindirici yeni turk ceza kanununun uygulamaya gecirilebilmesi ve karsisindaki muhalefetin etkisiz hale getirlebilmesi icin milliyetciligi koruklemeleri, azdirmalari gerekiyordu. ilk once 18 mart a olagan ustu onem yuklediler, bunu ab karsitligi ile desteklediler, sonra nevroz u kullandilar, cocuklarin bayrak yakma olayini abartarak ve medyaya fakslar cekip olayi kopurtmeye zorlayarak iyice tirmandirdilar. simdi isin boyutu, basin aciklamasi yapmaya calisan gruplara saldiriya geldi. bu is daha da azitacaga benziyor. sadaca trabzon la kalmayacak gibi. dun de okulda kosullarin iyilestirilmesi icin kampanya yuruten ogrencilere fasistler saldirmis. gitgide goreli pasifist sivil toplum orgutlerine, daha sonra da konserlere saldiriya kadar varir bu olay. bize ne demeyin, bu adamlar mersin de okula saldirdiklari gun, yoldan gecen uzun sacli birisini de linc ediyorlardi az daha, uzeri tartaklanma diye kapatildi.
 
Ülkede huzur ortamı var sayılırdı ekonomi iyi gidior sayılırdı herkez işini yapıyordu...Hükümet Irakta Kürt Devleti kurulmasına karşı çıkıyordu...Peki herşey normalken niye birden olaylar çıktı...Çünkü birileri düğmeye bastı..Sen Kürt Devletine karşısın haa diyip al sana uğraşcak birşeyler dediler ve düğmeye bastılar..Bunlar çok derin ve anlaşılmaz konular şu devletlerin derin kısımları o kısımlar işte bizi bizleri istikrarı yakan...
 
ülkü ocaklarındakilerin faşizmle uzaktan yakından alakası yoktur.onlar faşizmin felsefesini anlamak tan uzaklar.

yaptıkları her gittikleri yerde kavga çıkarmak.

bu arada faşizmi savunmuyorum.ama bir faşist her zaman bir ülkücüden daha yüksek bir yerdedir benim gözümde.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
bak, siradan fasizm ile yuksek fasizm arasinda fark vardir. ulkuculerin yaptigi siradan fasizmdir. siradan fasizm, en yaygin fasizm turudur, baris zamanlarinda, yasama alanlarinda gorulur. o itlik kopukluk diye nitelendirilen seylerin hepsi siradan fasizmin icine girer. ulkuculerin hepsinin bu nitelendirmenin icine girmesinden ote, ulkucu olmayanlar icinden de bu kapsama dahil olanlar cikabilir. tek farklari, ulkuculerin bunu orgutlu bir sekilde ve sistematik olarak yapmalari ve bu sistematigi oturttuklari ideolojinin de fasizmin ta kendisi olmasidir. kullandiklari ifadeleri avrupa fasistlerinin soylemleriyle karsilastirarak onlarin fasist olmadiklarini soylemek dogru olmaz. her ulkenin fasisti farklilik gosterir. fakat insani bir alet edevat gibi gormeleri, insani devlet ve millet icin kolaylikla feda edilmesi gereken bir kobay faresi olarak algilamalari temelinde birlesirler ve bu yuzden de birbirlerini cok severler. ikinci dunya savasindaki almanya-italya-japonya ittifaki bunun bir ornegidir. gunumuzde de ayni isbirligini wnp, stormfront, nationalist front gibi orgutlenmelerde rahatlikla gorebilirsin, italyani, ispanyolu, ingilizi hep bir aradadir.
 
Şu açtığıınz başlık başlı başına saçmalık,neden derseniz Trabzon da yapılan olayların Faşizm le uzaktan yakından alakası yoktur,boşuna demiyoruz Faşizm in ne olduğunu öğrenindiye :)

Kosovian a da kısmen katılıyorum,ülkü ocaklarının kuruluş amacı bellidir zaten,belli bir siyasi birikimede sahip değil oradaki insanlar.Yani Faşizm miş,Milliyetçilikmiş bunlardan anlamaz bu insanlar :)

Gerçi buradaki forumlara bakıyorumda solculuk namına cak cak ötenlerde,ne faşizm i nede Milliyetçiliği biliyorlar!

Trabzonda olan olayların Faşizmle uzaktan yakından alakası yoktur.Mersin olaylarında Provakasyonun olmadığı apaçık beelliydi,ama trabzonda olan olaylar besbelli provakasyon.

Ama şunuda belirtmeden edemicem,böylesine karmaşık bir durumdayken bu ülke orada bildiri dağıtan şerefsizler hangi akla hizmet bildiri dağıtıyorlar?bence resmen kaşınıyorlar ve işin ciddiyetinde değiller...

Ama böyle gerizekalılara müstehak,çünkü birileri bunları piyon olarak kullanıyor...
 
Sanırsam olay şöyle olmuş:

Bildiri dagıtmak için esnafa gitmişler..Esnafta şu anda her şey çok sıcak ortam biraz durulsun sakinleşsin öyle yapın demişler....Bizim bildiricilerde esnafa "siz Faşistsiniz" demişler...Olaylar böyle başlamış...

Bilip bilmeden karalayın bakalım illeri şehirleri...
 
anket sorusu tricky bir soru olduğu için cevaplamamayı uygun gördüm anketi açan arkadaşın istediği cevap evet herhalde.

Herneyse şu bayrak olaylarına ve Türkiye'de özellikle yapılmaya çalışılan çatışma ortamına bakacak olursak.

AB'ye girmeye çalışan dolayısıyla demokratikleşme yolunda daha sağlam adımlar atması gereken bir ülkede yaşıyoruz. Biz bu yola girdik mi girdik...Ha ülkenin bütünlüğü riske girecekse de olmasın AB için ülke bütünlüğü feda edilecek değil.Ama demokratikleşme olmazsa olmaz birşey. AB olmasa da demokratikleşmeden bahsediyorsak o zaman, farklı seslere çok uç gelse dahi söz hakkı tanımalıyız. Olay Trabzon'da başladı. Gazeteden okuduğuma göre buradaki işsizlik oranı oldukça yüksek. Kalabalığın birden bire bu şekilde artmasını daha anlamlı kılıyor.Bu insanlar kimler tarafından gaza getiriliyor.Olayları provake eden kimler? bunlar bulunmalı önce. Ayrıca ne olursa olsun hiçbir hareket meydan dayağını gerektirmez. Bu ülkenin hukuku var, polisi var. Hukuka aykırı birşey varsa ilgilenmesi gereken merci neresiyse o ilgilenir. Ama dedim ya işsizlik almış başını gitmiş.

Benim bugün televizyonda izlediğim Mersin'de çıkan olaylar dikkatimi çekti. Trabzondaki olayları kınayan bir iki kişi var yine. Ve meydan dayağı atmaya çalışan kalabalık. Sanki herşey anlaşmalı bir eleman elinde kocaman bir Türk bayrağı tutuyor bayrakla gövde gösterisi yapıyor sloganlar atıyor bu esnada da yüzünü kapatıyor bayrakla. ehh kardeşim sen sokaktan geçerken bayrakla mı dolaşıyordun. Yoksa bilerek mi geldin o şekilde, bilerek mi arbedeye katılsın. Hangi aklı başında kişi her tarafını bayrakla sararak sokakta dolaşır. Ne oluyor milli maç mı vardı?. Kazandık mı?Sen olayı gördün bi koşu eve gidip bayrağa sarılıp kameralara şov mu yapmak istedin yoksa vatanı kurtarmak için.

Valla ülkenin götürülmek istendiği nokta çok açık Öcalan AİHM tarafından tekrar yargılanacakmış böyle bir karar çıkmış. Ülkemin her yerinde halk galeyana getiriliyor. Zaten galeyana gelmeye hazır.

Böyle ucuz oyunların içerisinde umarım kendi kendimizi yemeyiz.
 
Trabzonda iki olay..
Sivasta daha iyi şartlar için bildiri dağıtan gruba saldırı..
Bugün Sakaryada Trabzon'daki olayı protesto için yapılmaya çalışılan açıklamaya saldırı..

"Bayrak provokasyonu" provakasyonu başarı ile sonuçlandı sanırım bazı kesim için. Solcumu, farklı birşeymi diyor.. Saldırmak için kitleleri çok rahat harekete geçirebiliyorlar artık. Medya, devlet ve bazı parti/kurumlar bunu kullandılar. Şimdi bir kısmı olayın kontrolden çıktığını görüp adeta günah çıkartırcasına sakin olma çağrısı yapıyor ama iş iştende geçti.

01.. Şerefsiz sensin! O laf ettiklerin hapishanelerdeki şartları ve tecriti anlatan bildiri dağıtıyorlardı. Kimseye saldırmadılar, şiddet uygulamadılar. Kışkırtılmış it sürüsü üstlerine salındı. Adabını bilerek konuş. Faşizmin ne olduğunu, senden çok daha iyi biliyoruz. Anlamak istiyorsan eğer senin mesajının üstünde "karamelasepeti"nin yazdığına bak.
 
revolte demiş ki:
O laf ettiklerin hapishanelerdeki şartları ve tecriti anlatan bildiri dağıtıyorlardı.

Selamlar,

F tipine karşı değiller miydi ? Yanıt : Evet, F Tipi hapishane içindeki gruplaşmaları önlemiyor mu ? Yanıt : Evet, Bu kimlerin işine gelmiyor ? Yanıt : Biliyorsunuz ama işinize gelmez.
 
git bir F tipi hucrede bir gun kal bakalim, gorursun F tipi kutuplasmalari onlemek icin dusunulmus bir sey mi, yoksa hapisteki insanlari daha kolay sindirebilmek ve gozlerden uzaklarda daha rahat cinayet isleyebilmek, icine atilanlari insanliktan cikarmak icin dusunulmus bir sey mi? sonra gelir bize anlatirsin, tabii sag kalirsan, sag kalip da delirmezsen.

Bu arada ıvodka, olaydan hic haberin olmadigi belli, onlar bayrak yakmiyordu. bu bayrak jargonunu iyi buldular dogrusu, birileri olaylarla ilgisiz bildiri dagitmaya kalktiginda, bayraktan dogru saldirabiliyorlar artik kudurmus kopek suruleri gibi.
 
Selamlar,

"Ya zaten bütün cinayetleri devlet işliyor anasını satayım. Hatta bölücü örgüt diye birşey yok o da devletin tam kendisi"

Yakında bunu da dersiniz siz. Ben de sana bir soru sorayım o zaman. F tipine karşı olan ailelerin hapiste olan yakınlarının çoğu hangi suçtan içeride ? Neden F tipine karşı çıkan bir tane "kader mahkumu" yok ? Neden cinayetten, hırsızlıktan, tecavüzden girenlerin hiçbirinin ailesi F tipine karşı değil ?

Komplo teorileri ile o kadar meşgulsünüz ki ya işinize gelmediği ya da beyniniz yıkandığı için bazı gerçekleri görmezden geliyorsunuz. Sayenizde elin İngilizi, Amerikası bir tarafına kına yakıyor. Ne güzel birbirine düşürdük Türkiye'yi diye.
 
sen hic kafani yorma, f tipi uygulamasi sadece siyasi mahkumlarla sinirli kalmayacak cunku. sadece siyasi mahkumlardan "basladilar", cunku istedigi gibi at oynatan kodamanlarin yattigi koguslara ilk etapta el atamadilar, giremediler. fakat oralara da girecekler. peki kodamanlar f tipine girecek mi? tabii ki hayir. ha, onlar icin de ayri odalar olacak tabii, ama son derece konforlu, son teknoloji cihazlarla donatilmis, disaridaki pis islerini rahatlikla yurutebilecekleri suitlere koyacaklar onlari. siyasi mahkumlardan sonra f tiplerine girecek olanlar yine varoslarda cetelerin masasi olarak cesitli islere bulastirilmis lumpen proleterya olacak.
 
Selamlar,

Şimdiki Koğuş Sistemi'nde çok mu farklı ? Şimdi de AÐA yok mu ? Oradaki garibanları sömüren. İçeride "terör" odaklarını beslemesinler de isterse Ð tipi olsun umurumda değil. Dert başka derman başka ama anlayana.
 
RunRabbitRun demiş ki:
anket sorusu tricky bir soru olduğu için cevaplamamayı uygun gördüm anketi açan arkadaşın istediği cevap evet herhalde.

niye bir yaniti isteyeyim ki, konu da tam fasizm, bir yaniti "istemek"le beni fasist olmakla sucluyorsun. yanit istemem, anketi merak ettigim, yonelimi bilmek istedigim icin yaptim. ha, benim yanitimin ne olacagini merak ediyorsan, "evet" olur, cunku ne oldugumu biliyorum, keskin bir catisma aninda da taraf olurum. ote yandan hayati da seviyorum, taraf olmak bana olumu getirebilecegi gibi, hayatta kalmami da saglayabilir. ama tarafsizligin olum getirecegi ortadadir. "taraf olmayan bertaraf olur"
 
f tipinin agalik sistemini kurutabilecegini mi soyluyorsun? tam tersine hapishane mudurlukleri tescillenmis olacak agalarin, istedikleri adamlari istedikleri gibi yonetebilecekler. simdiki kogus sistemi iyi degil tabii ki, fakat en azindan mahkumlar arasi dayanismaya, yardimlasmaya olanak sagliyor. ote yandan dermani soruyorsan, o cok baska bir yerde, hapishanenin gerekliligini yaratan yapilanmalarda. aslinda hapishanelerin bu bakimdan tamamen kalkmasindan yanayim, bir insanin zamanindan daha degerli nesi olabilir? su an icin yapilabilecek en iyi sey ise mahkumlarin bir seyler uretebildikleri calisma hapishaneleri olur.
 
karamelasepeti demiş ki:
f tipinin agalik sistemini kurutabilecegini mi soyluyorsun? tam tersine hapishane mudurlukleri tescillenmis olacak agalarin, istedikleri adamlari istedikleri gibi yonetebilecekler. simdiki kogus sistemi iyi degil tabii ki, fakat en azindan mahkumlar arasi dayanismaya, yardimlasmaya olanak sagliyor. ote yandan dermani soruyorsan, o cok baska bir yerde, hapishanenin gerekliligini yaratan yapilanmalarda. aslinda hapishanelerin bu bakimdan tamamen kalkmasindan yanayim, bir insanin zamanindan daha degerli nesi olabilir? su an icin yapilabilecek en iyi sey ise mahkumlarin bir seyler uretebildikleri calisma hapishaneleri olur.

Selamlar,

O dediğin hapishaneler var zaten. Yani mahkumu çalıştıran ve onlara gerektiğinde meslek kazandıran. Anlatmak istediğim F tipinin istenmemesinin bunların hiçbiri ile alakası olmadığı. Tamamen siyasi, kim kimi kandırıyor ?
 
ya işin ilginç bi yanı daha var.f tipi cezavine karşılar ve trabzonda bildiri dagıtıyolar fakat trabzonda e tipi ceza evi var bunu biliyomusunuz?birileri her iki tarafıda çok pis kullanıyor..kahrolsun faşizm ve daha lanet olası satılmış solcular.yaşasın anarşizm,rangarenk sokaklar ve tavuklar..
 
moruk bence tirmanan bi fasizm var ve sokaklari rengarenk tutabilmek icin ilk once buna karsi durulmali. e tipi-f tipine gelince, orasi da toplumun bi parcasi ve f tipi muhalefeti illaki de f tipi olan yerlerde yapilacak diye bir sey de yok. orgutler insani koturumlestirir, o ayri, ama hicbir sey yapmazsan da o rengarenk sokaklarini karanliga gomerler bir gun.
 
Geri
Üst