Trabzon'daki olaylar ve tirmanan fasizm

kapmlasma kacinilmaz oldugunda taraf olunmali mi?


  • Toplam oy veren
    961
Senin dilin ile cevap veriyorum, gene beni suçluyorsun.. Marjinal görülmek gibi bir kaygım yok (dilersen sırf buradakiler değil attığım tüm mesajlara bakıp bunu kavrayabilirsin), insan olma konusundada siyasi bir varlık olma (ne demekse) konusundada anca tanıyarak yorum yapabilirsin, senin dilinle verdiğim cevaba bakarak değil..
 
revolte demiş ki:
BERBERKENAN demiş ki:
Dünya vatandaşlığı palavrasını da git başka yer de sık. İstediğin an istediğin ülkeye vize almadan gidebiliyor musun ki Türkiye Cumhuriyeti'ni eleştirip, bok atıyorsun.
Hep şu yanlışı yapıyorsunuz; bir devletten değil tüm devletlerden bahsediyoruz. Hepsi cehhenemin dibine gitsin. Gerçi kime konuşuyorum, duvar var karşımda. Gözlerini, kulaklarını aç biraz..

Selamlar,

Çevir kazı yanmasın. "T.C. T.C" diye geziyordunuz, şimdi tüm devletler mi oldu ? Ayrıca asıl komik olan "devlet"e karşı olup "Sosyalist DEVLET" isteminiz. İnsan bu kadar mı mantık hatalarını göremeyecek kadar beyin yıkamasına maruz bırakılabilir ? Bilim ilerlemeye devam ediyor :)
 
Berberkenan. Cehalşetine karşılık sana ajitasyon çektiğimi zannetme. Ama bazı şeyleri bilmen gerektiğini söylemek isterim.
...
Birincisi revolte sosyalist değil anarşisttir. Onlar bütün devletleri baskının kaynağı oalrak görüyorlar. Oysa biz komünistler daha farklı açılardan bakıyoruz.
...
Sosyalist devletle, burjuva devlet arasında çok fark vardır. Burjuva devlet parlamentarizminde, devlet aslında halkın üzerindedir. Halka sahip olan devlettir. Bu devletin amacı, burjuva sınıfının çıkarı doğrultusunda halktan bağımsız bir orduyla, burjuva devletine karşı oluşiacak kitlesel hareketleri bastırmak amacını güder. Eğer devlet ve ordusu daha güçsüzse, emperyalistlerin işbirliğiyle, sokaktaki faşizmi örgütler. Bunun örnekleri 22 İtalya'sında, 33 Almanya'sında 70'ler Türkiyesinde ve Güney Amerika da ki paramiliter gruplarda görünebilir.
...
Sosyalist devlet ise, halkın doğrudan katılımı ile olur. Burjuva demokrasilerindeki gibi zenginlerin, kapi,talistlerin çıkarını değil halkın çıkarını gözetir. Sosyalist devletin amacı, "bölünmez bütünlük" ya da "sonsuza kadar varoalcak bir devlet" yaratmak değildir. Tersine, kendi kendini eritecek bir devlettir. Komünist bir dünya için Dünya çapında varolacak bu sosyalist birlik devletleri, insanlık komünal topluma hazırlandığı süreçte yavaş yavaş sönümlenecektir.
...
20.yy'daki sosyalist devlet denemeleri hüsranla sonuçlanmıştır. Demokratik olmaktan çok totaliter bir modernist yapıdan öteye geçememiştir. Ancak bunlara rağmen bile Sosyalist devletler bedava eğitim, sağlık, işçilerin sigortalanması ve taşıma hizmeti gibi alanlarda Dünya'da hep ilk sıralarda olmuşlardır. Yinede sosyalist olduklarını öne süren devletlerde, bürokratik bir kast oluşmuştur. Ve bu tümör "sosyalist" devletleri öldürene kadar habisleşmiştir.
...
Biz bütün burjuva devletlere karşıyız. Ve bize göre en yakın düşman bize en yakın devlettedir. Bir Fransız sosyalistinin, bir Hint sosyalistinin en büyük düşmanı ilk olarak kendi devletidir. Devlete olan düşmanlığı, halka karşı olan bir düşmanlık oalrak asla algılamayın. Vatandaş, komünistler için vat5andan daha önemlidir.
...
Bugün kü Çetin Altan'ın köşe yazısında, Pablo b,ilmemne isimli bir sanatçının güzel bir sözü var.
"Vatan aşkı harikadır ama neden bir sınırla bitiveriyorki?"
...
Şunu şiddetle belirtmek isterim: Ne komünistler ne de anarşistler hiç bir şekilde bir burjuva devletine, kendi devletine verdiğinden daha fazla ödün vermez. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın. PKK, İşçi partisi gibi şovenist örgütlere bakıp sosyalizm üzerine cahilce marsaval okumayınız.
 
gidin TKP den sosyalizm programı ve siyasi tezler adlı kitabı alı okuyun sonra konuşun Nazım Kültürdende alabilirsiniz işte komünizmi o zaman tartışalım
 
Bir karadenizli olarak böyle bir olayın Trabzon gibi espiri neşe şehrinde cereyan vermesi derinden beni üzdü.Ki bu şehirdir ki yıllarca Rum istilasina karşı koymuş bu ülke kültürüne ve mirasina sahip çıkmış.

Bugün Barış daha çok barış!...
 
BarisManco demiş ki:
Bir karadenizli olarak böyle bir olayın Trabzon gibi espiri neşe şehrinde cereyan vermesi derinden beni üzdü.Ki bu şehirdir ki yıllarca Rum istilasina karşı koymuş bu ülke kültürüne ve mirasina sahip çıkmış.

Bugün Barış daha çok barış!...

Bu son yazdiklariniz beni cok guldurdu... Rum istilasina karsi koymus bir sehir diyosunuz ama tarihten haberiniz yok sanirim. Orasi zaten Rumlarin topraklariydi sonradan orayi isgal eden turklerdir. Gunumuzde ise Rumlar Trabzonda kapali bir topluluk olarak kendilerini var etmektedirler..
 
rumların Trabzon üstündeki baskıyla ilgili yorumlara sonuna kadar katılıyorum. rumlar Trabzon halkına siz bizdensiniz diyerek ülkesine davet etti. Bütün bu saldırılara karşı Trabzon halkı her zaman bütünlüğünü korudu. Bir takım insanların yine içinde barındırdığı kişilerin kışkırtmasıyla o üzücü olay patlak vermişti. Ülkemizi böylesine karıştıran insanları kınıyorum.
 
zaten trabzon insanı kışkırtmalar sonucu butür faaliyetleri gerçekleştiriyor. birazda çabuk gaza gelen bi insana sahip trabzon şehri. yani inançlarını biraz körüklediğiniz zman yapamayacağı şey yoktur.

saygılar
 
ama rum kırması değiller trabzonda kimler rumlardandır kimler dönmedir bilinir herşeye rağmen kimseninde umrunda değil..

geçenlerde bi linç girişimi vardı haberler bunu negatif ve faşizm yanlısı yansıtıyolar

ama esasen orda olan olay farklı .. bi grup genç slogan atıp bildiri dağitıyolar tabi oralarda hassastır bu konular trabzonlularda öyle gaza gelen insanlar değil esasen o dönemdede provakasyon söylentileri çoktu trabzon için.. trabzonlarda onlara provake ediliyorlar denmesine çok kızıyolar.. bu bildiri dağitan grubu provakatör zannediyolar 10 bine yakın kişi toplanıyo ..ama toplanan bu kadar kişinin kafasında tek şey provake edilmemek dişerden buraya müdahale edilmesini engellemek ..attıkları sloganlarlada bunu anlatıyolardı .ama televizyonlar bunları her nasılsa makaslamış.

ayrıca trabzonlular rumluktan gocunmazlar aksine trabzonda rumlara karşı atatürkün yanında savaşmış ananemin babası dahil rumlara saygısı sonsuzmuş ki rumlara kız vermiş..
ama ermeniler hakkındaki fikirleri aynı ölçüde iyimser değil..trabzonda rumu türkü lazı ermeni mezaliminden önce ermenilerin biçok köyü nasıl harab ettiklerini nasıl köyleri zorla boşalttırdıklarını anlatırlar.. esasen bildiğim onlarca ermeni çetesi hikayesi var en faşist ermeninin gözünü yaşartıcak(bu hikayeleri yaşamış insanlar trabzonlu dedelerim anlatırdı hep) ama duygu sömürüsü yapmıyorum her türk gibi buna rağmen rumu ermenisi yaşiyolar trabzonda..
ne ermeniler azerilere bizim kadar sabir gösteriyolar ne rumlar batı trakya türklerine .... bizi batıya ait olmadıkları bi yere yalan yanlış duygusal bilgilerle küçük düşürüp ne kazanıyolar anlamıyorum..
 
ayrıca bi gerçek daha var geçmiş kayıtlara göre selçuklulardan başlayan ilk göç hareketlerinde türkiyeye en çok türk akını olmuş ve en çok türk gelmiş. o dönemde anadoluya gelen türklerin sayısı 2 milyon civari oldupu söyleniyor..
gene aynı dönemde anadolu ve çevresinde yaşayan nüfus 4 5 milyon bunların yaklaşık2 milyonu rum 1 1.5 milyonu ermeni geri kalanlarda çok azınlıkta deniyor. (tabi bu 4 5 milyonluk nüfusun ne kadar ermeni yada rum oldukları tartışılır zira hititler,sümerler,kimerler ve daha onlarca anadolu yerlisi uygarlık kendilerinne rum yada ermeni demeye başlamış) bu 4 5 milyonun yarısı kadarı türklüğü ve müslümanlığı kabul ediyo zamanla .. geri kalan kesimde çoğunlukla göç ediyo yada azınlık halinde yaşamayı kabul ediyor..

ve sonunda 2 3 milyon anadolu insanıyla 1 2 milyon türk karışıp kaynaşıyolar .. hepsi kendine türk diyo ve türklüğü aynı benlikle seviyo.. yani artık türkler.

ermeniler köken olarak ne kadar ermeniyse türklerde o kadar türktür.. türklükten kast edilen orta asya türklüğü değildir.o sadece bi kökendir avrupalılar ne kadar hindistanlıysa anadoludaki türklerde o kadar türktür.. avrupalılar hindistan kökenli aryandır ama fransız yada her neyse odur..

artık bunu sindirin ..türkiyeyi türkler kurtarmıştır
ermeniler rumlar anadolu burda hiç hakkı olmayan avrupalılarca bölüşülürken türklerin yanında yer almamışlardır aksine bu coğrafyayı coğrafyayla alakası olmayan insanlara bölüşmek istemişler.. bu yüzden türkiyeyi anadoluyu kültür dejenerasyonundan koruyan . türklerdir.. türkiye türklerindir ve kimse köklerinin buraya dayandığını varsayıp anadoluda en ufak hak iddia edemez...

anadolunun avrupalılara ruslara bölüşülmesinde yardımcı olan toplumlar anadolu kültürüne saygılarını kanıtladılar çoktan.
 
heh eyvallah yabancı forumlardada yansıtmaya çalışıyorum bol bol yabancı biliniz varsa sizde anlatmaya çalışın ..

dahası var ama ..ermenistanın yaptığı hata bu provakasyon savaşını seçmek oldu en baştan beri .. gerek kürtlerin nasıl kışkırtıldığını gerekse bizzat ermenilerin nasıl galeyana geldiğini biliyorum..

ermeni toplumunun yaptığı en büyük hata tehcirden öncesine dayanıyo.. eminimki ermeniler yalnızca 1915 sonrasına bakıp yanlı tarih bilinciyle yetişiyolardır ve biliyorumki bunu değiştirmek zor..bizim gibi çok kültürlü imparatorluk kültüründen süre gelme şansını kendileri kaçırdı gerçi..

ermeniler en başta savaşını dış mihraklara karşı verecekti sonra varsa osmanlıyla bi alıp veremediği dış mihrakların dışında bi zeminde hakkını arıyacaktı.. büyük politik hatalarıdır ermenilerin bu .. nasıl osmanlı kurumların bozulmasıyla yıkılmışsa ermenistanda belirttiğim sebepten tehcire uğramıştır..

bi de bi savunmaları vardır peki batı anadoludakiler ne yaptı onlar uslu uslu yaşıyodu vs. diye

batı anadoluda kurulan osmanlı karşıtı cemiyetlerin ismini bize tarih derslerinde belletiyolar ama biz bunları unutuyoruz heralde onlara bu cemiyetleri gösterip bu camiyetlerin batı anadoludaki istanbuldaki osmanlı karşıtı ingiliz destekli faaliyetlerini yüzlerine vuramıyoruz.

türkleri türklerle yalnız bıraktınız sonrada türklük yeni yaratma bi kavram dediniz sonra da

ama türkiyeyi kurtaranlar japon yada kızıl derili olsa bile türk diye gömüleceklerdi.. nasıl amerikada doğan herkes amerikalıysa,kafkaslarda doğanlar kafkas sa,avustralyada doğanlar avustralyalıysa adı üstünde türkiyede doğan her insan türk tür ..

şu dönemde abuk sabuk polemiklerde arttı yeter artık .
 
"ve sonunda 2 3 milyon anadolu insanıyla 1 2 milyon türk karışıp kaynaşıyolar .. hepsi kendine türk diyo ve türklüğü aynı benlikle seviyo..yani artık türkler. "

Ah sevgi pıtırıcıklarım ,ne güzel kaynaşmışlar...

Gerçekten bu iyimserliğinize hayranım .Görende türkler anadoluya girerken ellerinde kılıç kalkan değil güller papatyalar vardı sanıcak .Gören insanlar kelle korkusuyla değil gökten vahiy inerek din değiştirdiklerini sanıcak .

Ayrıca hayran olduğun başka bir özelliğinizde her konuyu belli bir zaman sonra "ermeni-azeri-türk" üçgenine sıkıştırmanız .a başlığı b başlığı farketmiyor her tartışma istisnasız bu üçgene kayıyor .Ya hü başlık trabzondaki olaylar azeriyle ne alakası var hele hele trabzondaki olaylar ile toprağın tapusunun kime ait olduğu ne alaka yok şu toprak şunun hakkı yok avrupalı hindistanlı sizimi kırıcaz dünya türk olsun .Zamanında kurulan türk antroploji derneğine göre (1925-1939) avrupalıların türk olduğu sonucu bile çıkmıştı zamanında ,ama tabi bilimsel değil "bilimkurgusal" .Maşallah bir gaza geldinizmi durdurabilene aşkolsun...

Bak ne güzel dedin ABD'de doğan amerikalı Avustralya'da doğan avustralyalı bizde farklı bir şey söylemiyoruz ,Türkiye'de doğan türkiyeli...

Burada 1915 öncesinin yada sonrasının tartışılması son derece anlamsız çünkü konuyla alakasız olduğu için moderatörler tarafından silinir ,gereksiz polemik yaratmayın .Malum bazı şahıslar sebebiyle tarih-politika forumu tarih oldu .Hatta zil takıp oynayanlar bile vardı (bknz http://www.turkrock.com/ftopic58219.html)
 
Bak ne güzel dedin ABD'de doğan amerikalı Avustralya'da doğan avustralyalı bizde farklı bir şey söylemiyoruz ,Türkiye'de doğan türktür...

orta asyada takılan çekik gözlü insanlar türkten ziyade çinliler onlar.. türklerin en büyük batıya göç sebebi çinlilerin onları asimile edecek olması orta asyada kalanları moğullar tarafından sürülmüş zaten çoğu kendini türk diye tanımlamıyo bile ..

türkleri araştıracaksan hazarları,sakaları,sümerleri(ön türkler),bi kısım afganları,kazan hanlığını,tatarları,çerkesleri araştırmanı öneririm....

işte bunlar türk tür türkler çekik gözlülerden ziyade urallara hunlara veya sami lere yakındır..
genelde bazı gen araştırmalarında anadoludan alınan insan geniyle orta asyada yaşayan sari tenli bir insanı kıyaslar yanlı araştırmalar..

ama esas olan başka bi gerçek var bunu yalanlamayı kes artık..

kurgan teoremini araştır .. insanlığın çıkış noktasını aryan kökenli olmayan halkların nereden geldiklerini açıklayan en elle tutulur ve kabul görmeye başlayan teoremdir .. atatürkte tarih fikirlerini kurgan teoremi mantığına dayandırmıştı..


bence çok sabit fikirli olmamak lazım.. göçebe haytı seçmiş insanların elbette yerleşik hayatta yaşayanlar kadar eser bırakmaması doğaldır ama bu onların var olmadığı anlamına gelmez..

özellikle kurgan teoremini araştır sabit fikrini kırar biraz olsun.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kurgan
 
yünanlıların ön türkler olduğunu iddia etmekte yalan olmaz..türkler sarı ırk tan değildir..

http://en.wikipedia.org/wiki/Indo-Scythians

şuna bak bazı sakalar hindistanda yaşayıp yunan tanrılarına bile inanmış.. ama bu da mı onların var olmadığı anlamına geliyor.. bence yunanlılar ve ermeniler çook eski kadim uygarlıklarda köklerini ararlarda orda bulucakları şeyden korkuyolar.. bi yunanlı bi ermeniyle biermeni bi türkle bi türk bi yunanlıyla aynı atadan geldiğine inanma fikrini red ediyo nasılsa.
türk:etimolojik olarak türmekten gelen bir kelime.
kendini kadim ve eşsiz zanneden çoğu uygarlık utanç duysada bi yerden türemişler işte..

hayk tan türediğine inanan bi toplumun inanışını kırmak
anadoluda sonsuzdan beri var olduğuna inanan at gözlüklü toplumlar için bu inanışlarını kırmak zor olsa gerek.
 
ence konuşması keyifli bi konu gene konuyu tarihe getirmek istemezdim ama elimde olan bişey değil daha geniş kapsamlı bilgi lerle donatırdım buraları ama insanlar okumaya üşeniyo diye yapmıyorum.. yoksa sakalar kimdir nezaman gelmişlerdir..sümerler kimdir neden türktür.. türklük neden yanlış anlaşılmaktadır ve neden büyük bi gafletle müslümanlıkla özdeşleşmiştir..hepsi ayrı konu kitap bile yazarım ama bazılarının keyfi kaçar okumak istemezler yada at gözlüğü değerlerine ters düşer..

onun için tüm insanlar birdir hele aynı kültürden toplumlar tamamen birdir. ne yazıkki toplumsal egolar bunun üstüne çıkıyo ..




Doğudan çıkan biz
Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz
Türk sadece bir milletin adı değil,
Türk bütün adamların birliğidir.
Ey birbirine diş bileyen yığınlar,
Ey yığın yığın insan gafletleri
Yırtılsın gözlerdeki gafletten perde,
Hakikat nerede?

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

ün bi şiiriyle pekiştirelim fikrimizi ..tarih politika bölümü kapandı madem bizde çatlakları doldurarak tatmin olalım
 
en başta evet çiçeklerle altın sikkelerle ziguratlarla yemeklerle dillerle alfabelerle gelmişiz. (işte trabzon bunun en iyi ve dışa kapalı kanıtıdır)

çoook sonraları selçuklular uç beylikler halinde toprak feth edenindir mantığıyla iskan ettirmiş hepsini.. gene aramız iyiymiş gürcüler ve kuzeyde ermeniler zorlamış biraz ama zaten en iyi yaptığımız şey savaşmakmış
 
Geri
Üst