İbanez RG 370DX

3pc Wizard II neck =3parçadan oluşan wizard sap bildiğin kullanımı rahat ibanez sap

Jumbo frets bunlarda standart fretler gayet güzeller

Edge III bridge buda floyd rose sistemi olan köprüsü gayet sağlam ve akort kaçırma problemi yaşatmıyor...
 
sorum öncelikle The_Answer'a ama bilgisi olanlar varsa bana yardımcı olurlarsa sevinirim. The_Answer sattığın rg370 in köprüyü sabitlemişsin peki bu floyd rose'daki problemleri yeterince ortadan kaldırıyor mu (floyd rose sevmeyenlerin yaşadığı problemlerden bahsediyorum) bir de nasıl bir sabitleme işlemi bilmediğimden soruyorum gövdeye zararı oluyor mu? mesela iyice sıyırsam floyd rose'u tamamen çıkartıp tone pros gibi sabit bi köprü takılabilir mi artısı eksisi nedir?
 
floyd rosesi güzel ibanezin eğerki bu sistemi seviyorsan sabitletmen gerekmiyor...

ama floyd rosenin akort etmesi biraz vakit alıyor keza telin falan koparsa sahnede yandın..

çok bilgi ve emek isteyen bişey...

benim yaptırdığım işlem gayet basip floyd rose sisteminin yanlarına tahtadan milimetrik bir kaç parça kesilip sokuluyor bölece tremolo sabitlenmiş oluyor böle sabit köprüymüşcesine kullanabiliyorsun gitarı hatta saptan kitlediğinde falanda baya sağlam akort kaçırmayan bir gitarın olmuş oluyor:)

eksisi yok bence hatta sustaini arttırıyor bence tek eksisi işte eğerki tremolo seven bir adamsan floyd rose sabit olunca yapamazsın..

dediğin dier işlemi bende düşünmüştüm ama floyd rosenin boşluğunun doldurulması ve yeni köprü sonra boyası gitarın işçiliği cartı curtu zaten baya masraflı işlemler onları yaptırana kadar zaten rg370in üzerine para ekler sabit köprü bir gitar alırsın epiphone falan..
 
sağolasın verdiğin bilgiler için. senin 370'i canım çekti o yüzden sormuştum ama astarı yüzünden pahalıya geliyor anlaşılan bir de boşluğun doldurulması da tona etki eder gayet gereksiz olur dediğin gibi...
 
yok işte dediğim işlemleri yaptırcaksın iki manyetik+floyd rose sabitlenmesi(ki bu senin zevkine bağlı bişey)
floyd roseyi sabitletmek 30-40 ytl bişey pahalı değil...
benim ibanezi herkes beğeniyorda bendekiler solak o yüzden satamıorum:(
 
son olarka floyd rosenin akort yok yükseklik ayarı cart curtunu zor bulanlar ve hiç floyd rose kullanmayan arkadaşlar sabit köprülü gitar alcam diye sevgili gitarınızdan ayrılmayın ucuz bir şekilde sabitletin ben çok memnunum valla....
 
beni de deli eden rahat rahat akord değiştirememe olayı mesela drop d falan insanı kasıyor.. ben de solağım, solaklar her türlü pahalı olduğu için de alamıyorum :cry:
 
işte floyd roseyi sabitlettiğin zaman drop d çalabiliyorsun:)

ben çok nadir kullanıyorum gerçi drod d elim çok yorulduğunda falan ama en azından yapmasamda yapabileceğimi bilmek bile güzel:)
bu arada sana vereyim benim rg yi sana indirim yaparım bukadar hevesliysen:D
 
o değilde bne bişey sormak istiyorum....

kore ve endonezya yapım rg370ler arasında ne fark var benimki kore ama piyasada genelde endonezya yapımları var?

bide bir soru daha benim gitarın üzerinde kalite kontrole dair bir sticker vardı aynı ismi tünelde steve vai imzalı bir ibanezde daha gördüm...bendeki yapıştırma kolpa olabilir mi? yoksa steve vai signature gitarı kontrol etmiş olan adam benimkinide kontrol etmiş olabilir mi biraz mantıksız çünkü???
 
bu arada rg370 olmayan bir rg serisini(tam numarasını bilmiyorum eski grubumdan kaan diye bi çocuk bilen vardır belki beşiktaş yıldızteknikte falan takılıyor neyse gitarının floyd rosesini komple söküp tele lerdekine benzer böle tabanı o boşluğu kapatacak bir köprü takmıştı çok güzel duruyordu gitar ama nerden buldu nekadara buldu bilmiyorum..

bilen vardır belki hatta sorayım..böle plaka gibi üstünde köprüsü var ama plakanın altında floyd rosenin boşluğuna doğru uzanan bi kısım var o kısımdan işte tel takıyoruz tellerin ucundaki boncukları tutuyor...

nerden buluruz artısı eksisi nedir rg370de deneyen var mıdır?
 
The_Answer demiş ki:
o değilde bne bişey sormak istiyorum....

kore ve endonezya yapım rg370ler arasında ne fark var benimki kore ama piyasada genelde endonezya yapımları var?

bide bir soru daha benim gitarın üzerinde kalite kontrole dair bir sticker vardı aynı ismi tünelde steve vai imzalı bir ibanezde daha gördüm...bendeki yapıştırma kolpa olabilir mi? yoksa steve vai signature gitarı kontrol etmiş olan adam benimkinide kontrol etmiş olabilir mi biraz mantıksız çünkü???

Endonezya'lar yeni çıktı sayılır piyasaya, bir arkadaşım yılbaşında RG 350 almıştı, o zaman hiç Endonezya 350 / 370 görmemiştik, paso Kore. Ben de temmuzda falan Ibanez araştırırken hiç Kore 350 / 370 görmedim piyasada, hepsi Endonezya olmuş, Kore yapımı emsallerinden de çok farklı değiller. Geçen Pan Müzik'te Endonezya yapımı bir 350 çaldım, pedal denemek için, arkadaşın Kore 350'sinden hemen hiç farkı yoktu, sanki arkadaşın gitarını çalıyor gibi hissettim. Kore - Endonezya 350'leri arasındaki fark ancak iki ayrı Kore 350'si arasındaki fark kadardır bence, en azından işk bakışta bana öyle geldi.

Vai Signature gitarlar Team J. tarafından üretiliyor, RG serisinden ise sadece Japon Prestige gitarlar Team J. tarafından üretiliyor ama gitarların kontrolünü yapan kişiler aynıysa bilemem. Belki isim benzerliğidir... :)
 
bu gitarı her kimse alacaksa,benden tavsiye(bu modeli kullanan biri olarak)alanı tatmin edecek bir gitar ve ilerki zamanda da yarı yolda bırakacak bir gitar değil,flyod rose hakketten süper,manyetetikler iyi,(dimarizo'nun aynı cins manyetiği 100 $ ın üzerinde...)güzel sololar,riffler,ritmler vs...her tür çalmaya uygun...
 
peki cort x6 ile rg 370dx yada rg350ex arasında ne fark war?yada bana nasıl bi tavsiyede bulunursunuz?metal müzik çalıyorum ve parlak tonlar almak istiyorum floyd rose kullanıyorum solo üzerine çalışıyorum..teşekkürler..
 
370 ile 350 arasında pickguard haricinde bir fark yok sanıyorum ki...

Floyd Rose + Rahat Klavye + Metal diyorsan Ibanez RG 350 / 370 senin için tatmin edici gitarlar olacaktır ama benim tavsiyem Alım Satım forumunda bir RG 2550 var, 700$'a kadar da düşmüş sanıyorum ki, o gitarı kaçırma imkanın varsa. Sıfır RG 350'nin fiyatı 500$, 2550'nin fiyatı 1000$ bu arada... :)

Jackson'lar da senin işini görecek gitarlardır ama benim Jackson'lar hakkında pek bir bilgim yok, forumdaki başka arkadaşlar sana yardımcı olabilirler eminim ki... :)
 
manticore ilgin için çok teşekkürler ama bi sorum daha olcak :) geçenlerde cort x6 denedim fakat tonlarını fazla beğenmedim ibanezi denemediğim için tam olarak bi karar veremedim..eğer tonları aynı ise ibanez almamın bi anlamı warmı?? istediğim özelliklere göre...umarım anlatabilmişimdir :)
 
Tonlar aynı olabilir belki ama X6 ve RG 350'yi karşılaştırırsam Ibanez benim için daha ağır basacaktır, her yönden daha kaliteli bir gitar RG 350, X6'ya göre. İşçilik, ağaç, floyd rose... Gene de biraz daha araştır, X6 kullanan arkadaşlara sor bir de özellikle, onlar gitar hakkında çok daha ayrıntılı bilgi verebilir sana... :)
 
Geri
Üst