arkadaşlar floyd rose gitara ne gibi + kazandırıyır...ne kadar - kazandırıyor??? :?:
gogostar demiş ki:+'lar:
Akort kaçmasını önler,
Çift taraflı tremolo imkanı sağlar.
-'ler:
Sustain düşer,
Bend miktarı ve notasyonu düşük olur,
Kullanmayı bilmiyorsan başına olmadık dertler açar,
Akort yapma süren uzar, tel takma süren uzar,
Kimileri (insanlar) daha zor palm mute yaparlar.
Aklıma bunlar geldi...
Ben Floyd Rose taraftarıyım, bana göre +'ları -'lerinden daha önemli. +'ların kazandırdıkları -'lerin kaybettirdiklerinden daha fazla...
Gitarın ve Floyd Rose'un özellikle de kilit sisteminin iyi olmamasını bir kenara bırakmak gerek. Çünkü iyi bir Floyd Rose için özelliklilikten bahsedebiliriz. Yoksa kötü bir gitarın da hatta köprüsü ne olursa olsun her türlü sorunu vardır. Sabit köprü bile sorun çıkartır. Bilmeyen adama en iyi gitarı da versen yine sorun yaşayacaktır. Bunu karıştırmayalım. Ağacın verdiği tonu azaltması da sadece köprü manyetiği kısmında olur. Çünkü sap manyetiğinin etrafında etkileşim yapabileceği kadar ağaç vardır.Eldrun demiş ki:gogostar demiş ki:+'lar:
Akort kaçmasını önler,
Çift taraflı tremolo imkanı sağlar.
-'ler:
Sustain düşer,
Bend miktarı ve notasyonu düşük olur,
Kullanmayı bilmiyorsan başına olmadık dertler açar,
Akort yapma süren uzar, tel takma süren uzar,
Kimileri (insanlar) daha zor palm mute yaparlar.
Aklıma bunlar geldi...
Ben Floyd Rose taraftarıyım, bana göre +'ları -'lerinden daha önemli. +'ların kazandırdıkları -'lerin kaybettirdiklerinden daha fazla...
kaliteli floyd roselarda ve iyi gitarlarda kolay kolay akort kaçmaz diye değiştirelim.( orj floyd rose, kahler ve edge pro (2 yada 3 değil)
Çift taraflı tremolo imkanı sağlar
Eksileri;
Sustain düşer
Bend yaparken diğer tellerin akortları çok düşer
Akort yapmak ve tel takmak uzun sürer ve sıkıcıdır (bana göre)
Pahallıdır
Gitarın ağacının verdiği tonu azaltır (floyd u takmak için gövdeden baya bir ağaç gider)
Gitar yeterince iyi değise akort işi can sıkmaya başlar
ve bend'ci adamı Floyd Rose bozar bence 🙂
yok ben Steve Vai gibi çalarım, gitarı kişnetmeyi severim derseniz alın tabi 😀
delidehset2000 demiş ki:dream ofstyks e çok katiliyorum bu konuda ...bende şey sorucam ibanez 1989 yapımı japon rg ler nasıl ??? v8 manyetık var sanırsam