Raporluyorum

Bakin bu kimlik fotokopisi ile ilgili ufak bir tavsiyem var televizyonda izlemistim sanirim. Kimlik fotokopisini cektirdikten sonra kimligin bilgi tarafina gelmeyecek sekilde ne icin cektirdiyseniz onu yazin tükenmez veya türevi bir kalemle. Misal: "Yalnizca Ahmet Mehmet Avea basvurusu icindir." seklinde. Boylelikle bu yazi olasi bir kotuye kullanimi engelledigi gibi gene de engelleyemedigi durumlarda kagit gosterildigi takdirde aninda aklanirsiniz.

Gecmis olsun diyorum, umarim tez zamanda zararini karsilarsin.
 
O olayı duymuştum, hatta polis bile dedi neden öyle yazmadın diye. Lakin ben yazsam bile adam fotokopinin ön yüzünü tekrar çekip, benim yazdığım fotokopiyi atabilirdi. Yani dolandırıcılık yapan bir yolunu bulur.
 
Ulen bu otobüse bindiğinde akbili bitmiş olanlar gizli bir tarikat ve işi gücü bırakıp benimle mi uğraşıyorlar? Doğruyu söyleyin bak karışır buralar!

Çok fazlalaştı yahu son zamanda. Milletin kafasını öne eğip ilgilenmemesi bir yana, bir önümdeki ya da arkamdaki kişi olduğu için genelde, kartı reddedilenin ilk baktığı kişi ben oluyorum. İlk başlarda (çok şekiliz ya) verdikleri parayı kabul etmiyordum. Fakat artık iş çığrından çıktı ve ne verirlerse alıyorum, yeter lan.

Dün akşam yine böyle bir mevzu oldu, kız bana para verdi ben kartımı verdim bassın diye, ben de şirketin yol parasını verdiği gün 100'lük olarak dolduruyorum kartı ayda bir. Dolduralı 1 hafta filan olmuştu, kart ziyadesiyle dolu yani. Kız akbili bastıktan sonra, "kalan bakiye: 80,25 TL" yazısını görünce soğuk rüzgarlar esti otobüsün içinde. Hani, "Ulan kartında 80 küsür lira var, halen benim verdiğim parayı alıyorsun" tarzında bir hava.

Açıklayayım desem açıklayamazsın, kalabalıktan havada gidiyoruz kimsenin nefes alacak dermanı yok, dün akşam kalabalık değildi gerçi ama olsun, yine açıklayamazsın. E ben sadece bakışlarımla, "bacım şirket bu s..timinin kart parasını ayda bir veriyor, sayılı veriyor, ben de kartı ayda bir doldurmak suretiyle şehir içi dolaşımımı sağlıyorum" diyemem ki... Yok öyle bir mimik.
 
Cahit Berkay'ın, "Cahit Abi'mizin" Turkcell reklamında gari de gari demesi hiç oldu mu hiç ? . Bunun için mi yazdınız o şarkıyı? O şarkının anlamı bu muyudu? E. Yörükoğlu'nun kemikleri sızlamaz mı şimdi?
Peki Sertab Erener'in olur, Mustafa Sandal'ın hakkı olur da Cahit Berkay'ın Turkcell'den ekmek yeme hakkı olmaz mı ? Cahit Berkay su mu yakar? Elektrik faturası gelmez mi? Geçim derdi yok mudur? Vardır tabi, ama yakıştıramıyorum kafamda süper kahramanlaştırdıklarıma. anasını satiim. Raporladım. .
 
daha telefonda görüşmeye çağırmadan referans yoklaması yaptılar. "çalıştığın yerleri arasak teyit ederler mi?" ulan daha ne için olduğunu söylememişsin güvenilirlik arıyorsun. sons of anarchy de ki gibi "iş" yapacaz sanki.
 
Raporluyorum beyler. Beyler, raporluyorum! Aloo beylerrr.. Hiç yadırgamadık di mi başlığı? Hepimiz beyiz çünkü. Sitede artık bayan üye hiç yok. Var mı ? Fujigen'in ipi Tele'nin sapı, futbolda inanılmaz anlar, hangi bayan mapsın ki bu mevzuları?
 
2003 yılından beri bu forumdayım, en başından beri futbol var. Bayan üye bayan moderatör nüfusunun çok fazla olduğunu da gördük yaşadık ve bunların hepsi site alım-satımdan ibaret hale gelmeden önceydi. Hala girip arada sırada buralara bakınan arkadaşlarım da var ama aralarında, onu da biliyorum.
 
İşin hayırlı olsun illnino. Ama sızlanma, beterin beteri var. Salı hariç her sabah (pazartesi akşamları 18.00'den sonra da vardı, çarşamba sabahıyla birleştirebildik allahtan) + haftada 1 gün akşama doğru bir toplantım daha var. Bu konuda alayınıza tur bindiririm.

--

* Şimdi tabii bu fitnis-mitnıs iyi güzel de, dün akşam bir piiz store önünden geçerken içeride masalara kurulmuş biraz demlenen biraz da iki lafın belini kıran insanları gördüğümde fark ettim ki, ben şöyle bir cuma akşamı işten sonra çıkıp iki tek atmayı özlemişim yahu... Geçerken yavru kedi gibi baktım içeridekilere, gören olsa acır ve masasına davet ederdi. Bize de yazık değil mi? Yanlışsam düzeltin lütfen sevgili Norm, sevgili Peter ve sevgili Homer...

* Peki ya İETT'nin bu yeni sarı otobüslerine ne demeli? Hiç biriniz de bahsetmemişsiniz köftehorlar; hepiniz mi patronsunuz len, hepiniz mi işe arabayla gidiyorsunuz? YOK MU İÇİNİZDE HALKTAN BİR BABAYİĞİT!.. Arkadaş, mavi kare içine pembeye çalan kırmızıyla hat numarası, ilk durak ismi yeşil/son durak ismi beyaz otobüs tabelası mı olur? Görsen Wild Gunman ekranı sanırsın. Ufak çocuğun teki görse şeker zanneder, istiyorum diye anasının babasının kafasını ütüler. Uzaktan fark edilmesini sağlıyor fakat iç içe geçmiş renkler yüzünden dibine gelene kadar ne yazdığını anlamıyorsun. Üst üste binilecek kadar yoğun olan hatlara, eskisinden daha ufak araçları tahsis etmek de anca bu topraklara nasip olurdu zaten... Bu renk kombinasyonlarını gördükten sonra, daha da Picasso tabloları için, "bacağı ağzına girmiş bu ne böyle" filan demem. Çünkü İETT bize o renklerde sevgiyi anlatmış. :mal:

* Seksi kadın dedin mi, bunun değişmez cevaplarından biri -her ne kadar program eskisi kadar iyi olmasa da- Scare Tactics'in sunucusu olmalı. Bence forum olarak bunda mutabık kalmalıyız. "Scare you later" deyip de gidişini yerim. Net.
 
Otobüslere değinmek üzere hazırda bekliyordum, bir baktım hazır değinmişi varmış. Arkadaş öyle saçma öyle kullanışsız renk kombinasyonu olamaz. İnsan artık led teknolojisine lanet ediyor. Yüksek çözünürlüklü iki numara miyop gözlüklerimle bile burnumun dibine gelene kadar zor okuyorum tabelayı. Hiç hoş değil.
 
Müslüm babayı kaybettik, mekanı cennet olsun. Mütevazi kişiliği ve yeniliğe hep açık tarzıyla kendimi bildim bileli takdir ettiğim, severek dinlediğim biriydi. Vefatından sonra hakkında çıkan haberleri ve samimiyetsiz yorumları kasten okumuyorum izlemiyorum. Zamanında "arabeskçi jiletçi bu" diye burun kıvıranlar birden bire büyük hayranı oldular.

O muhteşem Temple of The King'i bile kendi güzel tarzıyla yorumlamışlığı var. Dio ile de buluşmuşlardır diğer tarafta. Artık üstadlar bir arada diyebiliriz sanırım bu duruma.



 
Murathan Mungan ile olan ortak projeden sonra birden bire "Muslumcu" oldular.
Sensiz olmaz i bir cogumuz zaten cok severdik. Hangimizin Muslum Gurses'ten dinledikten sonra tuyleri diken diken olmadi. savarain kesinlikle katiliyorum.
 
Teknik bir arıza nedeniyle hala foruma giremeyen (mesajlar da attık sevgili adminimize ama denk gelmedi sanırsam) değerli forumdaşımız Joseph'ten mesaj var:
demin foruma bakıym dedim de kendine ve ilnino'ya benim için teşekkür eder misin,şahane parçalarını koymuşunuz Müslüm Baba'nın
 
metalci kabuğumuzun altında ne ağır arabesk ruhumuz varmış lan. zaten ben cengiz de severim. ama dinlemem! kötü yapıyor adamı. bizde boğaz çocuğuyuz,resmi müzğimiz taverna-fantezi.
 
Geri
Üst