Turkrock gitaristlerinin kullandığı penalar

IMAG0044.jpg



Piyasadaki hiç bir penayı olduğu gibi kullanamıyorum. Üzerinde M yazan penalardan alıp törpüleyerek hafif oval bir yapıya getirip ancak o şekilde rahatça kullanabiliyorum.
 
13 yıl içinde denediğim yığınla marka (jim dunlop,dadi,planet waves,fender,dean markley vb..) ve farklı kalınlıklardaki (0.60-4 mm aralığında piyasadaki her kalınlıktaki penayı denemişimdir) penalardan sonra ''ohaaa'' deyip durduğum noktadaki penadır.

DUGAİN korn (boynuz) modeli. 4 mm
El yapımı penalar üreten fransız gitarist Jean Charles Dugain'in boynuzdan imal ettiği bir modelmiş.Daha önce akrilik modelini kullanmıştım 1 kere ve ondan da çok memnundum (ki en alt modeliydi ve o haliyle de standart penaların 7-8 katı fiyattaydı).Bu ise bir pean için oldukça tuzlu denilebilecek bir fiyatta (30 TL) ancak kesinlikle değmiş iyi ki almışım.
Elimde halen 30 civarında pena var.Aralarında tonu değiştiren tek pena budur.Tam olarak ''etli '' diye tabir edebileceğim mid karakteri yüksek,dolgun,yuvarlak bir ton katıyor.Köşeli,keskin,sert,tiz karakterli çalıyorsanız ya da hoşlanıyorsanız size gitmeyecektir.Ama yukarda altını çizdiğim hadise hoşunuza gidiyorsa deneyin bu penayı.Mydukkanda satılıyor.Tam olarak modeli :
Dugain Standug Corne


 
Bendede mamut disi olani var bu penanin. Gercekten tonu degistiriyor daha midli biraz boguk sanki ton potunu kismissiniz gibi geliyor ton ama calim ergonomisi acisindan ben tercih etmiyorum o isaret parmagi icin yapilan oyuk rahatsiz ediyor beni :)
 
Bendede mamut disi olani var bu penanin. Gercekten tonu degistiriyor daha midli biraz boguk sanki ton potunu kismissiniz gibi geliyor ton ama calim ergonomisi acisindan ben tercih etmiyorum o isaret parmagi icin yapilan oyuk rahatsiz ediyor beni :)

Ben de tam olarak bunu tarifledim.Mydukkanda bikaç yorumda da tam olarak bu şekilde tarifenmiş.Gerçekten tonu değiştiriyor ve gerçekten ''mid-boğuk-yuvarlak-etli'' bir yere çekiyor tonu.Ki bu da benim hoşuma gidiyor.Zira ben kullandığım amfilerde hiç tone'u 5'in üzerine çeken bir adam değilimdir.Mid'leri köklerim tre'leri kısarak çalarım oldum olası.Amfinin tone poduna müdahale etme oranımı azaltıyor yani bu pena.Doğal mid'li mübarek.Okundu mu üflendi mi ne yapıldıysa penaya.
 
Dugain'in diğer penaları :
Akrilikten asetata,camdan boynuza,kemikten sedef taşına,palmiye ağacından pirince,gümüşten 18 ayar altına kadar 300 farklı materyalden pena üretiyormuş



dugain'in penaları gerçekten çok başarılı. kemik olanı solo için güzel oluyor. böyle tırnakla çalınıyormuş tadı veriyor. boynuz olan ise tam ritim atmalık. palmiye de tam aralarında bi ayarda kalıyor. :D yalnız içleri oyuklu olanlar parmağıma oturmadığı için düz ve 4mmlik olanları tercih ediyorum ben de.
 
Planet Waves Black Ice 1.10 ve 1.5 mm. Tonu toklaştırdı kullandığım cilalı yüzeye sahip penalara göre. Bir de elde kaymıyor pek.
33977 eklentisini görüntüle
Yaklaşık 3 yıl önce PW - Black Ice Extra Heavy ile tanıştım sonra zaten başka pena aramadım. Önceden hiç beceremediğim ve hep yerinde sayan sweep picking ve arpeggio tekniklerini bu pena sayesinde geliştirdim. Hard rock, fusion Jazz vs. çalan arkadaşlara kesinlikte tavsiye ederim 10 lu pakette 20tl gibi bir rakama satılıyor. 1 tanesini ortalama 1 ay kullanıyorum.
 
Geri
Üst