gibson les paul ve epiphone les paul arasında fark yoktur :D

aAynen ben demistim, hala da ayni seyi diyorum. Sadece calim rahatligi olarak fark oluyor benim gozumde, gerisi hikaye.

Hocam şöyle doğru değil midir bu söz..10 wattlık transistörlü amfiye iki gitarla da girdiğimizde 3 aşağı 5 yukarı aynı tonu almayacak mıyız ? Yanlış düşündüğüm bir nokta varsa düzeltin arkadaşlar konuya çok hakim değilim :)
 
aslında durum çok basit çük kadar ucuz kalite amfinize 4000 liralık gibson bağlayacağınıza epiphone alıp setupı düzeltebilirsiniz ki çok daha güzel ton alırsınız :D

Çok doğru bir nokta, kaliteli bir amfi vasat bir gitarı rahatça tolare edebiliyor. Ama vasat veya vasat altı bir amfi, artı bir şey sunmamakla birlikte iyi bir gitarın bile kalitesini gölgeleyebilir.

Tabii ki gönül ister birinci kalite (custom olsa hele) gitar, (ışıl ışıl lambalarıyla) amfi ve (paso el yapımı) setup, o başka.
 
Ya diyom ya 300 liralık washburn x10 vardı ablamın mg10 amfi ile çalıyordu. Bıraktı ben geçtim, çalıştım Rg2550 prestige aldım eve geldim hepsi bakıyor bir x10 u takıyom bir prestigei neredeyse hiç bir fark yoktu. Hani varsa bile o farkı anlamak için baya bir kulak lazımdır herhalde.

Bende kendimi avuttuydum o zaman. Olsun klavyesi rahat çok iyi falan diye :D Şimdi ki peavey usa amfide denesek farkı hissederiz herhalde
 
O fark mutlaka hissedilir. Ama o Washburn de Peavey'e takınca, o MG10'dakinden daha iyi tınlar hani, teselli etmek açısından da bayağı eder.
Aklıma gelmişken bir hatırlatma yapayım bari, benim kuşağım iyi bilir bu durumu. Zamanında Tünel'de uyduruk gitarları satmak için iyi amfilerde çalarlar, iyi gitarları da kötü amfilere takıp "bak arada o kadar fark yok, gördün mü?" diye de onaylatırlardı acemi kullanıcılara! (Geçmiş zaman olduğu için isim zikretmiyorum -1990'lardan bahsediyorum- Eğer bugün aynısını yapanlar varsa da veballeri boyunlarına.) Tabiii eve gidince millet kafayı yer, zamanla da seri şekilde bedduaya bağlardı o da ayrı mesele :D
 
Hakikaten oyle, arkadasin kosede duran satilik Cort X-2'sini 5150'ye baglayinca da vasatin ustunde bir ton alinabiliyor, ama taktiginiz gitara gore fark cok belli ediyor kendini orasini da rahatlikla soyleyebilirim.
 
Malzeme bakımından pek bilmiyorum ama şu an sahip olduğum epiphone les paul standart'ı satın alma maceramı anlatayım. kafamda elde etmek istediğim bir ton vardı buna duyduklarımdan ve okuduklarımdan bir epi. lp st. ile ulaşabileceğimi düşünüyordum. Sert, sıcak, bas ve dolgun distortion riffler çalmak istiyordum. SRV'ye internet sitesinden gördüğüm bir epi lp st. ı almaya gittim. gel dene beğendiğin gitarı dediler, denedim. sonra farklı renkte bir başka epi lp. st. duruyordu orada aklım kalmasın onu da deneyeyim dedim, denedim. Deneme yaptığım ENGL amfi'de bu saydığım kriterlere uygun bir amfi, gitarın karakterini veriyor, istediğim rifflere uyum sağlıyor. ikinci farklı renkteki epi. kafamdaki sound'a daha uygundu aynı gitarlar ama çaldıktan sonra öğrendim ikinci farklı renkteki epi. almanya'dan gelmiş, sıfır gibi bir gitarmış. karar verdim ikinci farklı renkteki epi. yi alacaktım ama pekte avantajlı gelmedi fiyatı ikinci el olarak, tamam ton güzel ama fiyat kafamı kurcalıyordu.

o anda bir de amerikan gibson les paul stüdyo var dediler onu da bir dene. gitarı gördüm, parıl parıl. az önce çaldıklarımdan çok daha düzgün olmalı sesi diye düşündüm. elime aldım aa ne güzelmiş yanıyor, yanıyor dedim. işçiliği gerçekten çok daha üstün duruyordu epi.lerden. taktım, çalmaya başladım, az öncekilerle aynı amfi ayarlarıyla, aynı rifflerle deniyorum gitarı, benim istediğimden daha tiz bir sesi var gitarın. ikinci farklı renkteki epi. daha iyi benim için çünkü istediğim sese onunla ulaşabiliyorum dedim daha dolgun sesler ve onu aldım fiyat olarak avantajsız olsa da.

kıssadan hisse vermeye çalışacak olursam; elde etmek istediğimiz sound'da çok önemli gitar alırken. evet gibson işçilik olarak daha kaliteliydi ama benim istediğim tona ulaşamadı arasında da 1500 tl fark vardı gitarların. aynı model ep.ler arasında da fark vardı, yapım yılı nedeniyle olmalı herhalde.
 
Bende Gibson Les Paul Classic Custom var baked mapla klavye bence gayet güzel tabi bunlar zevk, tercih meselesi. Ayrıca gitarı ilk aldığımda internette izlediğim bir tanıtım videosunda limon yağı sürerseniz ebony gibi siyahımsı bir klavyeye sahip olursunz onun dışında bir zararı yok diyorlardı tanıtımı yapan elemanlar ama ne olur ne olmaz diye sürmemiştim limon yağı vs. İyi ki de sürmemişim Fatih usta aydınlattı beni =) . Peki ustam klavyeyi ne gibi şeylerle temizlememizi önerirsiniz?
 
Arkadaşlar fikir vermesi açısından aşağıdaki video yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

Uzun bir video ancak bilgilendirme açısından faydalı olduğunu düşünüyorum. 720p 'de izlemenizi tavsiye ederim.

Özellikle gitarların sustain'ini ölçtükleri kısımda çok güldüm ve şaşırdım :D


 
Richlite biraz araştırdığım kadarıyla abanoz tuşe yerine düşük maliyet ve dayanıklı olması sebebiyle tercih ediliyormuş.Oluşumu ise;
Yenilenen kağıt ve fenolik reçinenin ısıl işlemle birleşiminden oluşan, pres ile belirli şekillerde üretilebilen bir madde. %100 yenilenebilir ve nem, ısı (175 dereceye kadar formunu koruyor) ve bakteriyel korozyona karşı dayanıklılığıyla biliniyor.
diye bir açıklama buldum.Gibson ise tuşede çalınabilirliği arttırması sebebiyle kullandıklarını iddia etmişler buckethead lp nin sayfasında ve diğer kullanılan gitarları
Gibson - Midtown Custom
Gibson - Buckethead signature Les Paul
Gibson - Ace Frehley Budokan Les Paul
Gibson - Les Paul Standard 2010 Limited
Gibson - Shred Les Paul Studio
Gibson - Les Paul Custom

imiş.Tuşe olarak güzel bir hissiyatı olduğunu yazmışlar ama ton konusunda bir bilgi bulamadım.
Benim kanıma gelince 7000 lira bir gitara verebilmem için şöyle baştan sona elime alıp tanışmam gerekiyor ama malesef ülkemizde zuhal müziğe falan sorduğumda getiremediklerini söylediklerinden gidip deniyebiliceğim bir yer yok benim bildiğim..

Dostum Buckethead Signature şu an var Zuhal'de gidip dene istersen tünelin oradaki Zuhalde.
 
Geri
Üst