Origam (Metal) - Ankara

Bu arada alt üst muhabbetine gelincede benim bildigim konserdeki en baba grup yani headliner diye adlandırılan grup en başa yazaılır.NETTLETHRONE ve
BURST APPEAL da yaptıgı işlerle bu konserdeki en baba gruplardır.
 
Bu tarz mesajlarla biyere varamazsın.Organizasyonu yapanlar böyle uygun görmüşler gruplar arasında da anlaşma sağlandıysa kimse için problem yok demektir .Kaldıki bu konserlerde sen üstte çıktın ben altta çıktım muhabbeti olmamalı kimsenin kimseye bi üstünlük çabası yok olmamalıda zaten :LOL:
 
danlilker demiş ki:
Bu arada alt üst muhabbetine gelincede benim bildigim konserdeki en baba grup yani headliner diye adlandırılan grup en başa yazaılır.NETTLETHRONE ve
BURST APPEAL da yaptıgı işlerle bu konserdeki en baba gruplardır.
Woodstack ya da Rocm Am Ring'e çıkacak olsa bu gruplar belki haklısın dediğinde ama bu sadece bir amatör grup organizasyonu. Afişi hazırlayan kişi uygun görmüş ve yapmış. Alt grup, üst grup, orta, yan, sağ, sol grup muhabbetleri Ankara'da çok eskilerde kaldı. :LOL:

Sevgiler...
 
steve vai'den kafayı kaldırıp şu an parçanızı dinliyorum.bir dream theater fanıyım ve tahminim solo gitaristinizde öyle.(bu yüzden gitar tonu kötü olmuş diyenleri petrucciye yönlendirmek lazım).solo gitar,girişte hız yaparken biraz karambole getirmiş(genelde hızlı inişlerde bir türbülans hissi var karambolden ötürü) ama diğer kısımlarda güzel bir performans sergilemiş.(sweep'ler ve inişler temiz).bence gitar tonları sağlam.kesinlikle sağlam.yani parçada sözü edilmeyecek tek şey gitar tonu.
vokaller ve davullarda bence güzel alınmış.parçanın durumundan ötürü grubun yargılanacak bir durumu yok.
ama ben ankara müzik camiasında düzeyli eleştiri eksikliği olduğunu görüyorum.bu yüzden ankara metal gruplarının felsefi yanının pek dolu olduğuna inanmıyorum.bu yüzden şimdiden gruplardan farklı şeyler beklemek,daha bize özgü şeyler beklemek biraz hayal gibi.ama zamanla o da olacak.bu yüzden origam gibi gruplara destek her zaman verilmeli onlarda bu yolda uğraş veriyorlardır zaten.başarılar diliyorum hepinize.
 
Teşekkürler güzel yorumun için ..Evet progressive olan her grubu severim dt de aynı şekilde :D Başlangıç solosunda ki hızlı partisyondan bahsetmişsin orda zaten öyle bir hava vermekti amacım ulaşmışım sanırım nota kaybı veya kirlilik yok zaten seninde demek istediğini anladım sağol :)
 
danlilker demiş ki:
Adı üzerinde kayıt diye yazmışsında kayıtta vokalin sesiyle daha kolay oynayabilirsin benim söylemek istedigim vokalin bu performasını konserde de görmek hoş olur.

Öncellikle eyvallah saolasın yorumun için.

Origam' ın her elemanı kendini sürekli olarak geliştirmek için elinden gelen tüm çabayı göstermektedir, olması gerektiği gibi.

Dünya çapındaki bir çok büyük grubun bile vokal olarak canlı performansda, konserlerde sıkıntı yaşadığını sanırım bilmeyen yoktur ( Blind Guardian, Symphony X, Children Of Bodom v.b. ) Çünkü kayıttaki vokallerin aynısını canlı performansda göstermek zordur ( ard arda sürekli parça çalınması, parçalar arasında dinlenme süresi bulunmayışı gibi nedenlerden ötürü ) O yüzden de büyük gruplar bile bestelerini canlı performansa uyarlarlar, parçaları albümdeki halinden biraz değiştirirler ( vokalin dinlenmesi için fazladan eklenen suslar gibi, vokalin tiz yerleri biraz daha pezden söylemesi gibi )

Demek istediğim şudur ki, Murat zaten kayıttakinden çok daha kötü vokal yapmıyor canlı performansda. Evet kanal kayıt olduğu için kayıttaki vokalin canlı performansdan biraz daha iyi olması olasıdır ve normaldir yukarıda yaptığım açıklamalardan ötürü. Yani konsere geldiğinizde tamam belki kayıttakinin bire bir aynısı bir vokal olmayabilir ama gerçekten inanın çok çok yakın. Bunu hücum kayıtlara ve Pentagram Icon konser videosuna ve bir kaç konser kayıdına daha dayanarak söylüyorum.

Şimdi bu söylediklerim yanlış anlaşılmasın. Kıçımızı yayıp "bizim vokalimiz sağlam çalışmaya gerek yok" diyede düşünmüyoruz. Çünkü müziğin ne kadar uçsuz bucaksız olduğunu ve gelişimin asla bitmediğini biliyoruz, vokalistimiz Murat' da dahil. O yüzden gerçekten daha iyi şeyler üretmek için çalışmalara daha da yoğun devam ediyoruz ( Murat' da dahil ;) )

Daha önceleri hep evde pad setimle davul çalışıyordum ama artık stüdyoya gidip gerçek davul üstünde de bolca çalışıyorum normal provalar dışında. Tek başıma ve metronomla.

Şunuda belirtmek isterim ben daha malesef albümdekinin birebir aynısı şekilde konserde söyleyebilen pek insan görmedim ( Bruce Dickinson ve Eric Adams hariç :) gerçi Eric Adams' da son son canlı performansdaki vokalini bozmaya başladı. Adeta Black Metal vokali gibi screamlerle söylemeye başladı ) İllaki bir şekilde ya parçada ufak tefek dinlenme yerleri yapılıyor ya da vokal, söyleyişini, kendisini daha az yoracak bir teknikle, bir şekilde değiştiriyor.

Son olarakta kusura bakmayın ama daha biz amatör bir grubuz. Müziğe çok değer verdiğimiz için onu en iyi yaptığımız, en çok zaman ayırdığımız hobimiz olarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Hiçbirimiz bu işten para kazanmıyoruz. Hepimizin ayrı ayrı okulu, işi ve gücü var. Kimsenin günde en az 8 saat enstrümana veya müziğe rahatça sakin kafayla zaman ayırma şansı ve lüksü yok malesef. O yüzden bence bazı eleştriler yapılırken de bu konularda düşünülmeli. Hani derseniz ki " biz sizi öyle beğeniyoruz öyle güzel bulduk ki, artık dünya çapındaki gruplarla, olaylarla kıyaslıyoruz" diye o zamanda eyvallah derim ne diyeyim :) mutlu olurum :)

Eğri oturdum doğru konuştum. Arada dilimiz sülçmüş ise affola.

Şu konser ve sıralama muhabbetine hiç girmeyeceğim. Çünkü girmeye değecek, edilecek bir durum bile değil. Komik diyorum sadece...

24 Eylül' de Garage' a herkesi bekliyoruz arkadaşlar. Klavye başında olduğunuz kadar konser mekanında da olsanız yeterde artar bile... ;)

Saygılar & Sevgiler
 
Arkadaşlar tebrik ederim. :D
Bir işe başlamak nasıl güzelse bitirip sonucunu görmekde gayet güzel bir şey. Kısa bir zamanda elinizde ki materyali görebilecek bir kayıt yapmışsınız güzel bir durum.
Ben en çok vokal Murat'ın ses rengi ve kotardığı akılda kalıcı melodik partisyonları beğendim. Hetfield rengi var sesinde.
Murat gayet ilerletti vokal işini. İlk başlarda Melodik söylemeyi tam başaramazken şu an gayet güzel melodik partisyonları kotarıyor. Büyük ilerleme. 8)
Gitar soloları ise miksajda alt yapı ile homojen bir duruma gelememiş ve o yüzden "gitar karaoke" gibi hissediliyor. ;) Ama demo kayıt gayet normal. Bir demoya göre gayet şeffaf ve anlaşılır bir kayıt.

Bu arada şu hata olayına gelecek olursak.
Evet bir çok grup konserde iyi performans gösteremiyor. örneğin hepimizin bittiği bayıldığı Symphony X'in konser performansı evlere şenlik.
Ayrıca bir çok ünlü gruptan müzisyende konserlerde hata yapabiliyor.
Hata olayı gayet doğal...
Her grubun ve müzisyenin biraz hata hakkı var.

Ama sanırım bir tanesinin geçmiş zamanlarda hata yapmak için çok şansı yoktu... O hata yapamazdı ve en ufak hatasında sonu geliverirdi...
Perhiz ve lahana turşusu değişik kavramlar tabbi... :roll:
 
TDK , Gokhan'a Turkrock için maaş veriyor galiba dermişim :D Hiç kaçırmıyosun tebrik ederim :D

Vokalin canlı performansı kayıtda ki gibi mi vs... ve diger sorulara yanıt verebilmek için tekrar hatırlatmak fayda duyuyorum :)
bittift9ia5.jpg
 
Symphony - X ' e bayılırız da , Live dada iyidir yahu ne çok laf sokmuşsunuz adamlara :LOL: Ben beğeniyorum vallahi Russel Allen'imi :)

Neyse Origam başlığı tabi burası.Kemal Bey'in yukarıda bahis ettiği şu amatör grubuz başka işimiz okulumuz gücümüz vs. de var.8 saat ayıramıyoruz diye anlattığı konuda kendisinin haklı olduğunu düşündüğüm sebebiyle ben de kayıta dıdısının dıdısı eleştirilere gerek görmedim yazmadım bir yorum , iyi işte devam edin umarım iyi şeyler olur diyeyim.Pazar günü bir işim çıkmaz ise bir de canlı dinleyelim hele :)

Görüşürüz efem . . .
 
DamnationGame demiş ki:
Gitar soloları ise miksajda alt yapı ile homojen bir duruma gelememiş ve o yüzden "gitar karaoke" gibi hissediliyor. ;) Ama demo kayıt gayet normal. Bir demoya göre gayet şeffaf ve anlaşılır bir kayıt.

Solo gitar da ilk dinlediğimde bana garip gelmişti ama o garipliğe neden olay şey tam oalrak senin bahsettiğin şey. Onun dışında gayet güzel kayıt, beste de güzel. Tebrikler...
 
Amatör olduğunuza eminmisiniz çok iyi iş çıkarmışınız.Yine gitar dicem ama napalım çok iyi çalmış eleman hakkını vermiş tarzın.Vokalde çok yakışmış müziğe.Vallahi ne diyeyim daha daha çok parça isterim ;)
 
Parçayı şimdi dinledim bence. Kayıtta hakkaten güzel olmuş, parçada aynı şekilde her grup elemanı hakkını vererek yapmış işini ! Pentagram Icon'da da izlemiştim ama kendi parçanız ayrı güzel olmuş ...

Tebrikler beyler. ;)
 
palangoz ve ChiCco çok teşekkür ederiz yorumlarınız için. Böyle güzel şeyler duymak bizim tek mutluluğumuz.

Evet amatörüz Origam olarak, çünkü bu müziği para için yapmıyoruz ve bundan para kazanmıyoruz şu anda. Dediğim gibi hobi olarak yapıyoruz ama hayatımızın en büyük parçalarından biri olan bir hobi ;)

Tekrar çok teşekkür ederiz güzel düşünceleriniz için.

Konserlerde ve sonraki çalışmalarımızda görüşmek dileğiyle... ;)
 
Geri
Üst