Duygu ve Düşünce Nasıl Oluşur? Enformasyon Nedir?

Enformasyon beyinde oluşan milyarlarca sinapsın ortaklaşa eksitasyon inhibasyon faailiyetleri içinde dışarıdan uyarılma ile oluşan algı ve duyunun üst düzeyde işlenmesidir.

Enformasyonun şu an hiçbir mantıksal bilimsel açıklaması yoktur nasıl işlendiği ve nasıl bir yapıya sahip olduğu beyindeki sinapsların nasıl yerleştiği her düşünce için nasıl farklı bir dizilim gerçekleştirdiği. DAha araştırma düzeyinde ve 50-60 yıldır bu bilgiler var ve hiç bir ilerleme yok.

Bunun gibi insan vücudunda bilinmeyen binlerce nokta var. İnsan vücudu bu bakımdan evrene benzer keşfedilmemiş çok şeyleri var.

bana göre bilgi işleme sadece ruhla açıklanabilir

Sizce?
Ruhun olmayacağına inanmayanlardan sadece bu konu hakkında cevap bekliyorum
 
Bilgi işleme, yanlış hatırlamıyorsam, önce kısa dönem belleğe, orada geçtiği elemeden sıyrıldığı takdirde de uzun dönem belleğe, o bilginin yerleşmesi. Bir kez, psikoloji dersinde yapılan bir testte TAGCIBEMOH yazmıştık, on dakika sonra da hatırlamamız istenmişti. Hala hatırlamamın nedeni, bir isme benzetmem ve kullanabileceğimi düşünmemdir.

Tabi bu konuyla çok alakasız bir mesaj da olmuş olabilir, özürlerimi sunarım.
 
Ateistlerin önüne kemik mi atıyorsun yani nedir bu tavır?

Böyle, bir konuda biraz bilgi edinip artistlik yapanlara hastayım. "eksitasyon" dediğin uyarılma, "inhibasyon" dediğin doğrusu "inhibisyon" olacak yani engelleme. Böyle terimler kullanarak konu hakkında çok bilgili olduğunu mu kanıtlamaya çalışıyorsun? 50 - 60 yıldır üzerinden çalışılıyor ve HİÇ BİR ilerleme yok öyle mi? :D

Neyse iceman__ seni ciddiye alan ateist yok boşuna uğraşma.

Ayrıca başlıkta Enformasyon nedir? demişsin ama yazdıklarında ne olduğu konusunda sadece "ruhla açıklanabilir" diyip kestirip atmışsın. Amacının sadece polemik yaratıp egonu tatmin etmek olduğunu bu kadar da belli etmeseydin bari...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Gine aynı şeyler inhibisyon inhibasyon değişen bişi yok böyle farklı yazılabilen sürüsüyle terim var. Ama yazılışlar doğru

bu arada cevap varmı cevap yoksa kaç kale alma beni
 
Kimin neye cevabı var mı ya? Yani inan seni anlamaya çalışıyorum, aylardır tüm mesajlarını okuyorum fakat bir anlam veremiyorum. Ateistlere saldırmaya çalışıyorsun anlamadım, insan beyninin işleyişini kafan almıyor nasıl bu kadar mükemmel bir sistem olabilir? ancak tanrı yaratmışsa olur falan diyorsun. Onu da anladım. Fakat ateistlerden ne istiyorsun? "Ne ruhu len düdük makarnası" desinler sen de "aptalsınız salaksınız" falan yaz. Bunu mu bekliyorsun? "Bilim mi din mi" başlığındaki hakaret dolu ve kişisel yazılarının tamamı silindi hala akıllanmamışsın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
sana enformasyonun bilimsel olarak açıklamanı istiyorum sadece tanımını yapmışım enformasyonun nasıl olduğunu kısaca duygu ve düşüncelerinin nasıl oluştuğunu bilimsel olarak açıkla ok
 
Senin dediğin örneğe bir tane de ben ekleyeyim. Yaşlı bir adam, beyninde bir çeşit ur oluşmaya başladıktan sonra, o güne kadar hiç yapmadığı halde, "çocuk pornosuna" asırı ilgi duymaya başlıyor. Buna engel olamadığını söylüyor. Bir operasyonlar ur alındıktan sonra adam tekrar eski haline dönüyor. Bunu bi doktor anlatmıştı.

Gerçekten çok ilginç. Ama bir o kadar da tehlikeli. Buradan yola çıkarak, toplum olarak cezalandırdığımız insanların, aslında beyinlerinin kontrolü altında suç işledikleri ortaya çıkıyor. Yani aslında herkes kendi beyninin kontrolü altında bir et yığını belkide. Çoğalmak ve soyunu sürdürmek için yaşayan, yiyen, hareket eden bir sürü insanız belkide, kim bilir ?
 
Böyle örnekler çok var. Mesela ben de çok sinirlendiğim bir olayla karşılaştığım zaman, beynimin geliştirdiği savunma mekanizması devreye giriyor. Beynim hemen melatonin salgılıyor, ve uykum geliyor. Mışıl mışıl uyuyorum. Ve uyandığım zaman sinirim, veya üzüntüm geçmiş oluyor. Herkesin kendine göre bir "doğayla başa çıkma" yöntemi var. Bunda da beyin baş rolü oynuyor tabi. Mesela insanın kaldıramayacağı, hayati fonksiyonlarının sekteye uğratacağı bir vaka ile karşılaştığında bayılması da buna örnek olabilir. Beynin kendi kendini kapatması da denebilir buna. Tabi motor fonksiyonlar değil, sadece algılama ila alakalı kısım.

Zaten beynimizi tam olarak çözmemiz, anlamamız imkansız. Sebebini yukarıda yazdım. O söz harika bence.
 
eric söylediklerinin sorumla ilgisi yok güzel şeyler yazmışsın ama ben sana düşünce oluşumun sinaptik yönüyle ilgili bir soru sordum. Hangi düşünce olaylarının beynin hangi bölümünde gerçekleştiğini değil brodman sahalarını beynin loblarını giruslarını falan değil. Bunlar zaten anatomi de teorik olarak söyleniyor. İnsana bişey yapmasını düşünmesine biryere akmasını filan söylerken beynin manyetik rozanansını çekip elektiriksel sahaları o alanların merkezleri olarak kabul ediyorlar. benim dediğim bndan çok çok farklı.bir ikincisi duygular hormanlarla oluşmaz duyguların sonucu olarak hormanlar oluşur ayriyeten duygular sonucu oluşan hormanlar o duyguyu pozitif besler. hani varya feedback onun tersi yönde gelişen bir olay. senin deddiğin gevşeme bir duygumudur? uyuşturucular insana duygumu oluşturur? her duyguya karşılık gelen bir hormonmu vardır?
 
anarchist_hippy demiş ki:
iceman__ demiş ki:
inanmıyorsan senin sorunun ama nasıl olduğu açıklanabilirse inananmaman mantıklı olur ama sadece keşfedildiği zaman

İnsan vücudundaki bilgi işlemenin, beyin aracılığı ile olduğu kanıtlanmış birşeydir ki... Küçük elektrik dalgaları ile olur bu... Ruhla ne alaka ki yani?!

küçük elektirik dalgalarıyla olmaz sadece onları araç olarak kullanır emin ol enformasyon çok daha üst düzey bişi iletim değil sadece ve eğer ilk mesajımı okursan senin şimdi söylediğinin çok yüzeysel olduğudur.

yani sen direk kanı kalp pompalar diyorsun


peki bu pompalama işlemini nasıl yapar pompala işlemini yaparken kasılır peki kasılma nasıl olur. kasılır ama bu ritimli bir kasılmadır bu ritmi kim ayarlar.


aynı şeyleri enformasyon için düşün ve bunun cevapları daha belli değil
 
İnsan vücudunda ne kadar çok bilinmezlik olduğunu göstermek İnsanın ruhu olmadığını söyleyenlere bunu kanıtlama imkanı veriyorum.
 
Ref'ler
(1)-marshall JC. 1988. cognitive neuropsyclogy: sensation an semantics Nature 334:378
(2)-Kandel ER. 1976. The study of behavior: the interface between psyclogy and biology. In Celluler basis of behavior: an introduction to behavioral neurobiyology, pp. 3-27. San francisco: Freeman.
(3)-Kosslyn SM. 1988. Cognitive neurophysiology. Nature 331:560-561.
(4)-Ross ED. 1984. Rigth hemisfere's role in laungage, affective behavior and emotion. Trends Neuroscience 7:342-346.
(5)-Young RM. 1970. Mind, Brain and Adaptation in the Nineteenth Century. Oxford: Clarendon.
(6)-Damassio H. Grabowski T, Frank R, galaburda AM, Damassio AR. 1994. The return of Phineas Gage: clues about the brain from skull of a famous patient. science 264: 1102-1105.
(7)Goldman Rakic PS 1987.circuitry of primate prefrontal cortex and regulation of behavior by representational memory. F plum, VB Mountcastle (eds). Handbook of physiology. Sect 1, the nervous system Vol 5, Higher Functions of the brain, Part 1 pp 373-417. Bethesda, MD: american physiological society.


yazmayacaktım bu kadar seyi ama, sanıyorum bazı kisilerin (ki sana soyluyorum iceman) bilimi haclı seferleri olarak goren zihniyete birilerinin birseyler soylemesi gerekli. bilmiyorum senin inancın ne orandadır ama. inancını sergileyecek baska maharetler kullanmalısın. insanların inanclarını veya inancsızlıklarını laf atarak olmaz. namaz kıl oruc tut. ki onların hic birini yaptıgını sanmıyorum.

simdi yukarıdaki referansları yazdım alır okursun. simdi nasıl karalama yapacagını biliyorum oyuzden bu makaleleri nasıl bulacagınıda anlatacagım ki bari biraz al oku. www.pubmed.com
odamı olmadı bari eric kandel in principles of neuroscience" kitabını oku. onudamı bulamadım google+eric kandel yaz

biyoloji alanında yazdıgın yazıları malesef pek bilgiyle alakası yok senin beyinin alanlarını mr ile buluyorlar dedigin mantık yanlıs. bulabiliyorsan git bi mr cıktısına bak bana hangi beyin bolgerini buldugunu soyle islevsel bolgeler pozitron emisyon tomografi ile bulunur. veya faliyet halinde iken oksijen tuketimine gore beyin bolgelerinin fonksiyonlarını ozellestirebiliriz.
senin savundugun seyin aslında din ile bile alakası yok. sen bilgisizligi savunanlardansın. eger ruhun varlıgını olduguna inansan arastırırdın ruhun varlıgını kimler savunmus. ben ne katabilirim acaba diye calısırdın inandıgın seyleri arastırırdın ki insanın en onemli olan inandıklarını diger insanlara anlatmak. paylasmak.
sunlarıda belirtmeliyim ki. ne 50-60 yıldır suren calısmalardan eminim haberin var nede beyin fonksiyonları hakkında bir bilgin var. salla gitsin mantıgı senin. "elli yıldır kimse bisey bulamadı..." nerden biliyorsun diye sormazlarmı sana. "ruhun olmadıgına inananan zavallalılara sesleniyorummm zavallısınızzz...." cıgıtkanlıgıda yaramaz sormazlarmı varsa goster bana diye... sanırım ateist dusunceleri korukleyen insanlara birde sopa veriyorsun bu cıgıtkanlıgınla.

yukarıdaki kaynaklara elestrilerini bekliyorum ki eminim yazacaksın. bende senden su 50-60 yıldır beyin hakkında bisey anlasılamamıs adlı makaleni bekliyorum.
suana kadar bir tarafım olmadıgını diger arkadaslar muhtemelen anlamıslardır ama yinede senin icin acıklayayım. ben ateist degilim. sadece sinir bilimine inanıyorum.
mikrofon sende konus bakalım...
 
Birincisi ben sana ateist demedim
pubmed i yani medlinenın internet hizmetini senden iyi bilirim çünkü ben tıp okuyorum orda kaynak göstereceğine kaynakakileri yazsan daha iyi olur benim namaz kılmayıp oruç tutmadığımı neye dayanarak söyledin. SAdece zavallılar iftira atar.
Bir bildiğim olmasa konuşmam ve dediklerim doğrudur.
sen daha neden bahsettiğimden bile haberin yok hala beyni bütün olarak alıyosun bana
ben bilimi haçlı seferi olarak bile görmüyorum zaten burda yazdıklarının hepsi kişisel sataşma onları dikkate almıyorum.

ruhun varlığıyla ilgili hiçbir araştırma olamaz çünkü bilim metafizikle ilgilenmez zaten yazını ağzına göre yazmışsın düşünmeden neye sinirlendiysen
ben burda ruh yok diyenlere bu konuyu bilimsel olarak açıklamalrını istedim yani metafizikle değilde bilimle
eğer forumu okursan hep tam tersi başlıklar açılmış bilim dini vs ben de bunun zıttı bir başlık açtım

eğer yazabiliyorsan yaz yazamıyacaksan bana kaynak sunma bende sana med arama motorlarıyla araıp akaleler kitaplar sunarım ama buraya içeriği yaz sonra kaynak göster ben sonra kaynağa bakarım.

yazacam dediğin kaynağı yazda görelim yada sus kişisel sataşma yapma sana kimse bu başlıkta yazı yaz demedi

Evet 50-60 yıldır dediğim konuyla ilgili fazla ilerlemedi ama sadece dediğim konuyla ilgili evet beyinle ilgili keşifler olmuştur. Ama sinirlerin sinaptik fonksiyonlarıyla ilgili yeni bir bilgi varsa sun bakalım
 
bilgisizliginden (noroloji ve radyoloji) anladıgım kadarıyla daha 2. sınıfta olmalısın. kac gun boyunca buraya yazı yazdım hic birini anlamadın. referans diye baslayan yazıda(yukarıda ref) ise anlattıklarıma referans yazdım. kor oldun degilmi gormuyosun oraları, örnek verirsek pg hadisesinden bahsetmistim bak onada referans 6 numaralı makale ve diger anlattıklarım... simdi anlamıs olmanı umuyorum ama bunu belirtmeyeceksin eminim ki. yahu yaz bana bir makale ismi yaz ben okurum hatta full metni buraya da paste ederim. bana senin yazdıgın. iddialara bir tane referans goster.(duygular bilissel enformasyon vs, mr dan fonksiyonel sahaların ozellestirilmesinii) ben gectim artık sinaps, bellek, dusunce, sen bana orada yazdıgın 1 tane dogru sey hakkında bir tane referans goster acacagım okuyacagım burayada yazacagım o referansının ayrıntılarını. bana sorma artık ben yazdım referansları. (bak neguzel pubmed i de biliyormussun hadi cıkar o makaleleri oku burayada yaz bekliyorum).
bana bakma artık 1 tane makale bekliyorum senden 50 60 yıldır hic birsey bulunamamıs mıs. gorelim su makaleni. hadi. 1 tane makale yaz bidaha konusmayacagım vallahada billahada.
 
Geri
Üst