Mixeri degiştirecem! Ne alayım?

Bu konulari Mahcem daha iyi bilir gerci ama ben gene ahkam keseyim dedim. Buralarda genelde Behringer'in itibari pek iyi degil. Cabuk dokuluyor seklinde elestriler var. Yeni digital mizerleri icin iyi seyler duydum gerci. soundonsound.com sitesindeki "review" sayfalarina bakarsan gene en iyi ve objective bilgilere ulasabilirsin. Ben Soundcraft Spirit board kullaniyorum bir hayli memnunum, su aralar mikrofonlari MOTU 828'e direk giriyorum cunku MOTU'daki premapliler gayet iyi ve sessiz.Ayni anda cok kanal girmiyorsan ev kayitlari icin focusrite filan da dusunebilirsin. Cok iyi preamp yapiyorlar.
 
CrazyLead,

Biliyorsun benim Behringer mikserlerle pek aram yok, o yüzden önermiyorum, ama kötülemeyeceğim de, "beğenenine iyidir" diyorum. UB serisi mikserlerinin Line girişleri balanslı değil, bu da eğer outboard cihazların varsa patching olayını balanssız yapacaksın demektir, gürültüye davet. Bir de ben mikserin üzerinde on-board efekt sevmiyorum. Genelde çok standart ve benim istediğim gibi olmayan reverb ayarları filan vardır, kullanmayacağım bir özellik için durup dururken bir Aux Send/Return kaybettirir insana.

Biraz daha para harcayıp bir Soundcraft Spirit ya da Allen&Heath mikseri tercih ederim. Hiç sevmememe rağmen Mackie'yi bile Behringer'e tercih ederim. Onlara paran yetmiyorsa aynı fiyat aralığında Phonic mikserlere bak, fiyatına göre süper neticesi olan mikserler bence.

Almayı düşündüğün Behringer mikserin Sound On Sound kritiği burada.

Ona karşılık Phonic'in aynı ayardaki MR2443 mikserinin kritiği de burada. Bende aynı mikserin 14 kanallı olanı var, MM1805, sub-mixer olarak kullanıyorum, mikrofon preleri de gayet güzel, sessiz bir mikser. TC'de kim satar bilemiyorum, burada her yerde var.

Soundcraft'ın M serisi mikserlerinin kritiği de burada.

Bir oku karşılaştır istersen derim. Eğer ingilizcede sorun yaşarsan haber ver yardımcı olmaya çalışırım.

Sevgiler.
 
Merhaba... Bendeki Phonic M2442 mikseri zamanında İstanbul Zuhal Müzik'den almıştım (sanırım 7-8 sene önce :roll: ). Belki hala satıyorlardır. O tarihlerde fazla araştırmadan işimi görsün diye almıştım ancak hala kullanıyorum ve çok memnunum. Mic girişleri ve dip gürültüsünün azlığı açısından beni tatmin ediyor. Yeni modelleri herhalde çok daha iyidir. Türkiye'de pek bilinmesede bence iyi bir marka. Bakmakta fayda var.
http://www.phonic.com/html/phonic_index.htm
 
Geri
Üst