Deli

Benim taşındığım her yerde illaki bir mahallenin delisi oluyordu.Uzaktan izlerdim konuştuklarını anlamaya çalışırdım hala konuşmak isterim ama artık hiç kalmadılar.Daha önce ki (çocukken) bakış açım 500 lira verip altına işettirmekten ibaretti, ama şimdi saygı duyasım geliyor bu kadar akıllının arasında deli kalabildikleri için.

Açıkçası özeniyorum; kendi ahlakını,doğrusunu,yanlışını kendisinini koyup topluma rağmen bunlara bağlı kalarak deli damgası yemesi beni gerçekten özendiriyor.

Ortaçağ Avrupasında deliler gemicilere emanet edilip hac yerlerine bırakılırlarmış.Ben ortaçağda hacılara emanet edilmiş nerden geldiği nereye gittiği belli olmayan bir deli olmak isterdim..
 
Gutemensch demiş ki:
Açıkçası özeniyorum; kendi ahlakını,doğrusunu,yanlışını kendisinini koyup topluma rağmen bunlara bağlı kalarak deli damgası yemesi beni gerçekten özendiriyor.

Şu totalitarist düzende dünyanın gerçek "özgürleri" delilerdir! Sadece onlar gerçek anlamda "özgürler"...
 
...

Deli olmak cesaret ister önce...
Bizim burada yığınla var,şarabı ve sigarasıyla kendine suni refahlık yaşayarak ölümüne halat atıyor,gerçekten çok özenilenilecek birşey...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Ben delilerden bahsetmek istiyorum açıkçası.Ayyaşlardan,tiner çekmekten kafası bir dünya olmuşlardan,dilencilerden vs. değil.Klinik deli,tıbben deli dahan ne diyeyim.
 
...

Beni bazı hallerimde gören deli der,tamamen yabancı birisine bıraktığın imaj delilik katsayını ortaya koyar sanırım...
Guten;Çok hazır cevapsın ama bende başlığı açan arkadaşın yaptığı açıklamadaki gibi klink delileri orada ön plâna çıkarmaya çalıştım...
 
Tezer Özlüyü bu katagoriye koyabiliriz sanırım.
Delirmek tıbben bilinç yitimi olsada bazı insanlar (nietzche vb.)topluma göre farklı düşünce biçimleri ve davranışlar sergileyince de bu katagoride düşünülür.
Toplumdan soyutlamak ve uzaklastırma aracı olarak kullanılan bir deyime dönüşür kelime.
 
Özenebilinecek,şimdik, şartlara uygun en verimli deli çeşidi sanırsam benim için Redrock un dediğine yakın olsa gerek.

Soloist sana atfen yazmadım.Anlamsız bir yere sapmasın diye yazdım.
 
Genelde deliler deli olduklarını inkar ederler ama.. Bir de çok mantıklı konuşurlar ama herhangi bir lafları onların deli olduğunu ortaya çıkarıcak kadar saçma olur son anda.. Delilerin özlliklerinden biri de kışın herkesin aksine tişörtle ya da ince bi gömlekle dolaşıp yazın da mont giyip gezmekmiş.. Gerçekten enteresanlar :? Bu zamana kadar 2 tane deli gördüm o kadar da özenilicek bi durum olduğunu düşünmüyorum bence akıllı insanlar da kendi kurallarını koyup bunları uugulayabilirler.. Hatta çevresindekilere bile uygulatabilirler... Deli olmak istemezdim :roll:
 
Deliden deliye fark var tabi.Benim yücelttiğim kendi ahlak sistemini oluşturan bunun için mücadele veren insan.Buna deli denmiyebilinir ama delilik oluyo hafiften.Mesela zevk için insan öldüren biri delidir, değil mi?Ama kendine göre yanlış yapmıyordur.Şimdi ulan sen insanların öldürülmesini mi yüceltiyorsun tutarsız herif diyebilirsiniz.Hayır benim saygım; kendine olan saygısı,yaptığına ve yapacaklarına olan saygısı, ifade şekli,mücadele biçimi vs.

Bilmem doğru anlatabildimmi?
 
sonuçta onlar isteyerek deliliği seçmiyor..yaşadıkları şartlar ve olaylar bunlara zorluyor insanları..belki onlar deli olmayı istemiyorlardı..
ya da bu soru kim,kime göre ne kadar normal olmalıydı.......
 
Neden, nasıl Deli olduğunuz da önemli bence. Sokakta avare gezen, ne yaptığını bileyen deliden bahsediyorsak, emin olun, kimse onun gibi olmak istemez. Ama eğer, avare gazse bile, tüm toplumsal sınırlılıklarını kaldırabilmiş, kendisini toplumdan soyutlayabilmiş, bundan dolayı deli kabul edilen birisi (yani biyolojik olarak geri zekalı değil de, psikolojik bir rahatsızlıktan dolayı topluma uyum sağlayamayan kişiler) bence herkesin olmak isteyeceği gibi birisi olmalıdır.

Unutmayın, Dünya tarihini değiştirmiş tüm liderler biraz "delidir"...

Teşekkürler...
 
Biraz delilik, iyi birşey olabilir. Ama yine de kontrolün genelde ve önemli durumlarda akıllı tarafımızda olması daha iyidir bence...

Özellikle sanatçı ruhu taşıyorsanız, mutlaka biraz delisinizdir... :D

Not: Dünya tarihini değiştirmiş çoğu lider, deli olduğu kadar biraz da manyak ve ruh hastasıdır, veya zamanla o hale sokulmuşlardır da sanki... :kaydim
 
Zelenhgorm demiş ki:
Not: Dünya tarihini değiştirmiş çoğu lider, deli olduğu kadar biraz da manyak ve ruh hastasıdır, veya zamanla o hale sokulmuşlardır da sanki... :kaydim
Mesela Hitler değil mi :D dünya tarihini yaptığı adamakıllı işlerle değiştiren az lider vardır zaten, genelde piskopatlara karşı toplumsal tepkilerle yazılıyor tarih...
 
Gerçekten de öyle şimdi aklıma gelen nur yüzlü tarihe geçmiş iyi nsan bir Gandhi var illaki daha çok iyi insan vardır ama en ünlüleri kötü oluyor nedense.
 
Geri
Üst