Shining

stanley kubrick i severim hatta en sevdiğim yönetmenlerden biridir ama bu film çok da iyi bir film değil.filmin başından sonuna kadar stephen king in etkisi hissediliyor.bu filmi bence stanley kubrick çekmemeliydi.ama yinede izlenilmeyecek kadar kötü bir film de değil.yani herkesin abarttığı kadar iyi yada aşağılanacak kadar kötü bir film değil.
 
Stanley Kubrick hayranı biri olarak filmi olağanüstü buldum. muhteşem bi filmdi ve oyunculukta muhteşemdi. yönetmen gerilimi o kadar ii yansıtmış ki, filmi izlerken huzursuz oldum. kanımın donduğunu hissettim. ama bunda yönetmenin olduğu kadar oyuncuların katkısı da çok büyük... kısacası filmi her yönüyle çok beğendim.
 
bisikletle çocuğun koridorda turlaması ve labirent sahnesi çok iyiydi.jack nickholson dan daha iyi birini bulamazlardı sanırım.adam harbiden joker.tabi filmin genel hatlarıyla alakalı olarak kubrick e bir lafım yok.en iyilerden.
 
güzel konu, güzel yönetmen, güzel oyuncular :) çok iyi bir gerilim bence, gerçekten geriyor, hatta sinir bozuyor. filmin amacı da bu olsa gerek, karakterlerin ruh halini biraz da olsa seyirciye aktarmak.
 
Kitaptan çevrilen hiçbir filmi beğenemiyorum..Türkçeye sanırım "Medyum" olarak çevrilmnişti..stephen kingin beğenmemesi gerçektende normaldir..cünkü kitapta geçen çalıdan hayvanlarla ilgili sahneleri koymalıydı mutlaka..film çok havada kalmış kitapta etkilendiğim hiçbir sahneyi bulamadım filmde..yüzüklerin efendisi içinde aynı durumu yaşadım..şimdi sırada guguk kuşu var bakalım onunda filmini izlediğimde ne gibi bir yorumum olucak :)
 
Stanley Kubrick'in 2001: Uzay Macerası ile birlikte en sevdiğim filmi. Filmin ilk sahnesinden itibaren etkisi altına girmiştim. Hiçbir sahne boş değil, mükemmel bir oyunculuk sergilenmiş. Ülkemizde Cinnet ismiyle bilinir bu film :LOL:
 
gecenin kör vaktinde uykulu uykulu izlediğim için kendime kızdığım filmdir...

baba filmlerden biridir, her sahnesi belleklerde ayrı ayrı yer etti...

labirentteki kovalama, kolidorlardaki bisikletli çocuk, eşinin kafayı çizdirdiğini anladığı anlardaki o gerilim dolu sahneler unutulmaz
 
Harbi tırstıran nadide bir yapıttır kendileri. Hem Jack hem de karısı cuk oturmuşlar rollerine. 70'ler zirvesiymiş sinemanın gibime geliyor.

The-shining-jack-in-maze.jpg
The-shining-wendy-with-ax.jpg
 
sadece jack ve karısı mı sence.
rolüne cuk oturan diye tabir ettiğin listeye
jack'in karısından ziyede bir de oğlunu eklersek
tam isabet olur bence.
o filmi ilk izlediğimde o çocuk oyuncunun kıyamet alameti olduğunu düşünmüştüm.
öyle ki performansı olağanüstü ve sıradışıydı.
daha önce hiç bi çocuk-tabi çocuk denilirse- oyuncunun performansı
beni bu kadar etkilemedi...
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
çekilebilcek en iyi korku filmi.sonuçta yönetmen kubrick arkadaşlar ne konuşuyosunuz daha :) çocuğun bisikletle dolaştığı,sanrı gördüğü sahneler çok güzel işlenmiş.özellikle kadının kocasının kağıtlarına bakıp sayfalar dolusu sadece "all work and no play makes jack a dull boy" yazdığını görmesi,kubrick cidden imzasını herbir ayrıntıya güzelce atmış
yanlız o ne çirkin bir karıdır öyle ya..adam ölüyü bile tercih etti :D hehe..neyse..çocuktaki oyunculuğa hayret ettim,ağzımı yarım saat kapatamadım,böyle rol kesen çocuk görmedim ben arkadaş..
birde senaryoyla oynanmasa iyi olurdu mesela kitapta jack istem dışı cinnet geçiriyor filmde planlıyor,haberleşme aygıtını bozmasından vs. anlıyoruz.filmin sonundada jackin otelin eski bir çalışanı olduğu ve aslında hep otelin olduğu,karısının ve çocuğunun zavallu kurban olduğu çıkarımı yaptırılıyor izleyiciye.oysa kitapta jackde kurbandı.
 
Geri
Üst