45 Yaşındayım Ve Oyun Oynuyorum

Dying Light hareket kabiliyeti ve aksiyon olarak güzel olsa da asla bitirilmemesi gereken bir oyundur. 1 puan alan Holywood yapımları kalitesinde bir hikayeye sahip, kimsenin zamanını harcamasını istemem.
 
Konu başlığını görünce bir mesaj bırakmak ve minik bir reklam yapmak istedim. KArdeşimle şöyle bir Youtube kanalımız var video oyunları üstüne - ilgilisine - ;
 
Ben Rome Total War da bıraktım. Çok eğlenceliydi. Sonra devam serilerini toptan satın aldım ancak biraz daha karışık geldi alışamadım.
Total war attilayı öneririm, diplomasi ve ticaret kısmı baya gelişmiş ama aynı zamanda daha basit ve anlaşılabilir olmuş. Sadece savaş ortamı olarak Rome'dan biraz geride diyebilirim. Geri kalan her alanda bence Attila çok daha iyi bir oyun: birimler, bina sistemi, diplomasi, ticaret...
Şimdi baktım da siz Rome 1 diyorsunuz sanırım, 10 yıl oynadım onu ben de. Rome 2 rome 1'in gelişmişi, grafikler müthiş. Attila da rome 2 nin gelişmişi ve farklı dönemde geçeni. Oyuna alışmak bi 20-30 saat alır, ondan sonra bağımlılık evresi başlar. Sadece 1212 anadolu selçuklu zamanı modunda 60-70 saat harcadım Attilanın. Rome 2 300 saat var galba oyun sürem.
 
2021’i dümdüz pas geçmişiz burada, hiç yakıştıramadım.

Efendim yakın zamanda nihayet returnal’a başlayabildim. Oyunu daha ilk saatten çok sevdim ve bir solukta bitirip dibini görmemek için kenarda bekletmeye karar verdim bir süre. Önce yarım yamalak kalmışları bitireyim dedim. Bu sebeple sırasıyla the sinking city, control ve shadow of colossus‘u ezdim geçtim. Daha sırada bir dolu oyun var böyle bekleyen, bakalım vakit ne zaman gelecek onlara.

The sinking city’i sırf lovecraft esintisi için almıştım; atmosferine vurulsam da oyunun akışı, oynanış mekanikleri ve berbat ai davranışları sebebiyle nefret ederek bitirdim. Çok büyük bir potansiyelin içine etmiş adamlar. Control ise oynadığım tüm oyunlar arasında uzun bir zaman sonra en zevk aldıklarımdan biri oldu. Cinematic’ler yer yer baysa da oyunun kendisi son derece başarılıydı. Shadow of colossus sayesindeyse yer yer küfür lügatımın derinliklerinde kalmış karanlık cevherleri yeniden keşfettim, 16. devde ise muhtemelen ömrümden eksilttim fakat sırf nostaljisi için bile değerdi.

Sizlerde durum nasıl?
 
Doom eternal oynuyorum ilk çıktığından beri. Sadece o var laptopta zaten, şimdiki oyunları açmıyor artık namussuz gtx 960m.

İlk zamanlar kombolara alışmak zor oldu, ama alışınca müthiş fps yapmışlar diyorsunuz. Herkese tavsiye ederim.
 
Ghost of Tsushima... Ass.Creed'in olamadığı herşey olmuş. Görsel olarak inanılmaz bir oyun. Aksiyon yani samuraylık, kılıç, ok, stealth vs süper gerçekçi. Trailer, gamplay filan seyredin ne görüyorsanız o. Bazen boşver Moğolları biraz daha atla gezeyim diye dolanıyordum resmen sırf ortam gezeyim diye. Dövüşler filan da muazzam keyifli ve düşmanlar oldukça akıllı, öyle bodoslama girişince tek tip X'e aban kes herkesi olmuyor. Neyse bakın işte... Yaş ilerledi, vakit az, odaklanmak zor ... uzun yıllar sonra soluksuz bitirdiğim bir oyun oldu.
 
Halo infinity. Kendi içinde tutarlı güzel hikayesi var. Fiyatları görünce gamepassde ne varsa onu oynuyoruz. Ancak god of war pcye geldiğine göre bi çılgınlık yapıp gamepass dışına çıkabilirim :)
 
1999 yılına kadar single player oyunlar oynadım.
1999 yılında counter-strike ve Quake 3 ile 2005 yılına kadar ilk başta raks serverları ardından sanane.com daha sonra kurucularından olduğum Avaturk ve ardından oynasana.com üzerinden multiplayer ne varsa alayına kadar oynadım.
2005 yılında samsung ve kurucularından biri olduğum oynasana.com sponsorluğunda Türkiye 2005 WCG CS elemelerine Taksim Elit otelde klan olarak katıldık ve Singapur'a 2005 WCG Büyük Finaline Türkiye'yi temsilen gittik. Önümüze gelenin eline vere vere hiç maç kaybetmedik. Ama averajlı sistem de kill/death/win/lose sarmalında boğulduk ve elendik CS maceramda o an bitti zaten. 2005 yılından 2020 yılına kadar aralıksız world of warcaft oynadım. Oyunda ki dünyanın en iyi tankı olan Kungen ile tanıştım (şahsen de) klanına katıldım (detayları bir forumda yazmıştım) ve 15 yıl boyunca bir çok world first yapma zevkini yaşattılar bana bu oyunda. (sponsor getirileri süperdi) Kungen bıraktı dağıldık.
Şuanda gerizekalı gibi Fortnite (10 yaşındaki evlatlarla diyalog kurunca çok eğlenceli oluyor. grandfather diyenler v.s. :) ), BF5 ve BF2042 takılıyorum. Nadiren de olsa CSgo COD.
Ama Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma hamlesinden sonra özellikle World of warcraft üzerindeki dinamikleri yeniden hareketlendirirse yeniden Azeroth'un kanlı ve tozlu topraklarına geri dönerim. Size single playerde GG diliyorum.
 
2015 den donra online oyunları daha çok oynamaya başladım. world of tanks, world of warships, diablo III, valheim, left4dead, witcher serisi gibi oyunları hala oynamaya devam ediyorum.
 
Resident Evil Village kendimi zorlayarak bitirdim gercekten saçmalamışlar bence, Evil Dead benzeri bir hava mi vermek istemişler anlamadim aşırı fantastik geldi. Konulu ve bir süre sonra biten oyunlar yerine uzun süredir açık uçlu açık dünya oyunlar tercih ediyorum, bkz elite dangerous, no mans sky , bir gun pcyi upgrade edersem de star citizen.
 
Malum yüksek sezon yaman tepiyor; zerre vaktim olmasa da bağladım harici bir 5tb, psn store içinde ne var ne yok iliğini sömürüyorum ortamın. Şöyle döndüm baktım; spiderman, miles morales, ghost of tsushima, demon's souls, rdr 2, guardians of galaxy, the long dark, outer wilds vs. zibilyon adet oyun atmışım listeye.

Bu arada sevgili @hironakamura returnal için denk getirebilirsek co-op modu da gayet eğlenceli oluyor.
 
Geri
Üst