Sonsuz Sustain

mastitis vallaha haklısn.şimdi ben hayatta kıyamam gitarlarıma bole bişi yapmaya..benim aklıma birşey geldi.bu manyetiğin kablosunu uzatsakta;bu devreye ve pillere ayrı bir case yapsak küçük kutu misali mesela sonrada onu tuttursak bizim gitarın askısına hani wireless sistemleride oraya takarlarya. ha ama manyetiğin kablosunu uzatınca seste bir değişiklik olmuyorsa tabii(kayıp gurultu resonans felan)ne bileyim benim aklıma bole bir şey geldi abi .....

bu arda bunu ben bizim memlekette nereden bulurum bir yardım lutfen
 
Olabilir bence kayıp ses sorun olmaz ben elektronikle 9 yaşından beri uğraşıyorum. kaliteli bir kabloyla çözülebilir bence ama devrenin bağlantılarını görüp ne nereye giricek görmem lazım analog pedal gibi bir şey bile yapılabilir bence
 
o zaman iyi abi bizde ole yaparız ben hayatta kıyamam gitarıma :) bu arada pek alakası yok amam gitar yapımı ilei lgili bir topic olsa fena olmaz dimi :)
 
Evet fernandes sustainer sahane bir olay. Arkadasimin fernandes stratinin ustunde var sonuc sahane. Kerry kingin falanda fernandes sustainer kullandigini hatirliyorum.
 
nienturi demiş ki:
Yok o bantlardan "Evo" ya da takar. SAnıyorum manyetiklerin hareketini önlemek için?

Vai'in yeni BRMRsini inceleyelim:
gtr113LRG.jpg


Sap manyetiğinin farklı olduğu görülebilir. Ayrıca arka taraftaki ekstra kontroller de cabası.

http://www.fernandesguitars.com/sustainer/
Ayrıca buradan daha ayrıntılı bilgiye ulaşamk mümkün çünkü çok fazla ayrıntı bilmiyorum ben de ;)
Ama güzel bir alet ;)

o bantı tele sert vurduğunda manyetiğin altına sıkışmasın diye takıyor.
 
İŞTE AMFİYE DÖNÜP FEEDBACK ALMANIN SIRRI BUDUR.amfiden çıkan frekansta gitarımızın tellerini bikez daha titreştirir.Çıkan ses yine titreştirir.yine.yine.yine.yine...
 
Sonuçta bu sustain kötü çalan birini iyi yapmaz =) o yüzden kendi şahsi fikrim elindeki aletlerin maximumunu yapabilmek yoksa bu iş ilerde otomatik solo atan gitarlara kadar gider gelecekte ve bence yine gelecekte bolca bunu kullanan da çıkar...

Herzaman elinizdeki gitardan daha iyi bir soundu daha iyi çalarak çıkarabilirsiniz demiş RON THAL

Ron ThaL kim derseniz bende yeni dinlemeye başladım ama Steve Vai'in resmen dopingli ve çıldırmış hali!
Q Fever şarkısını dinlerseniz hak verirsiniz indirmek için link
http://www.megaupload.com/?d=QVU0GUTC

şarkıyı dinleyenlerin yorumunu bekliyorum bu arada merak ettim bitek böyle düşünen ben miyim bu adam hakkında diye?
 
kullanmadığınız herhangi bi manyetik ile de bunu kendiniz yapabilirsiniz.
mantık şu ;
Herhangi bi manyetikten alınan ses frekansı bir preamp yardımıyla yükseltildikten sonra normal bildiğimiz manyetiğe ters olarak uygulanıyor.titreşen telin frekansında manyetik alan oluşturduğu için bu bir kısır döngü olarak devam ediyor.
yani bi manyetikten aldığın sesi biraz yükseltip diğer bi manyetiğe gönderiyoruz.ses olarak değil manyetik alan olarak bi feedback yapmış oluyoruz.Bu da parazit kapmasını engelliyor.
 
Feedback yapıyor. Gitarı hoparlörlere belli bir açı ve mesafede tuttuğunda feedback telleri titreşime sokar. Öyle durduğun sürece ses uzar.

Gary Moore sahnede durması gerektiği noktayı önceden tespit edip şarkının o noktasında orda duruyor. Sağ eli ile yaptığı muhtemelen ötmesini istemediği telleri susturmak.
 
wraith demiş ki:
kullanmadığınız herhangi bi manyetik ile de bunu kendiniz yapabilirsiniz.
mantık şu ;
Herhangi bi manyetikten alınan ses frekansı bir preamp yardımıyla yükseltildikten sonra normal bildiğimiz manyetiğe ters olarak uygulanıyor.titreşen telin frekansında manyetik alan oluşturduğu için bu bir kısır döngü olarak devam ediyor.
yani bi manyetikten aldığın sesi biraz yükseltip diğer bi manyetiğe gönderiyoruz.ses olarak değil manyetik alan olarak bi feedback yapmış oluyoruz.Bu da parazit kapmasını engelliyor.

konuya yeni baktım biraz bayatlamış da olsa bu arkadaşın dediği aynen doğrudur.sustain kitleri aynı mantıkla çalışıyor.özel bir olayı yok yani fernandes zart zurt oluşunun.ebow denen olay da aynı mantık.
titreşimi alıyor bir preampla manyetik alan dalgalarına dönüştürüp tekrar veriyor,yani bir döngü sağlıyor.sürekli verdiği için sürekli alıyor sürekli aldığı için sürekli veriyor dolayısı ile olay sonsuzlaşıyor pil bitene kadar sürebilecek bir hadise :) evde kendiniz yapabilirsiniz öyle yüksek meblalar vermeye gerek yok.bir preamp devresi ve her iki ucunda da manyetik.biri alıcı biri verici.örneğin orta pozisyondaki manyetik verici olursa araya bir preamp devresi minyatür boyutlarda da olabilir gitarı kesmeye gerek yok pickguardın içinde biryerlere sığar ,pili de köprü yaylarının oraya sıkıştırırsak ve diğer manyetiklere verirsek olay mis gibi sonuç verir düşüncesindeyim.preampı 3 liraya mal ederseniz pili de 2 liraya alırsanız bir paket marlboro fiyatına sonsuz sustaininiz olur yalnız orta manyetiğiniz artık orta manyetik olmaktan çıkar.yazarken aklıma geldi bu arada preampı devreden kaldırıp orta manyetiği tekrar alıcı hale getirecek küçük bir diagram daha oluşturulursa.olay fernandesi falan geride bırakır. :)
ama şahsen girişmeyin derim bu işlere çünkü 10-15 sn sustain veren bir gitarın herhangi bir şarkıda yetersiz kalacağını düşünmüyorum.hoş gitarınızınki daha aşağı sürelerde ise denenebilecek bir hadise.ama yine de eski bir fender bulup paşalar gibi 13-18 sn arası sustain alın keyfinize bakın derim
saygılar
 
Geri
Üst