Klavye için Prosesör,profesyonel tonlar vs..

Herkese selamlar.Böyle bir şey var mı yok mu bilmiyorum(olduğunu düşünüyorum).İstediğim şeyi tam olarak yazayım.
Klavyecimizin klavyesi Casio CTK811 .Tonlardan pek memnun değiliz.İstediğimiz tonlar türkçe rocka uygun(onun dışında Jordan abinin tonlarına yakın şeyler de olabilir tabi :LOL:).
500$ para verebiliriz bunun için.Böyle bir prosesör vesaire gibi alet var mıdır? Benim düşündüğüm klavyeyi bir alete bağlayım klavyenin sadece tuşlarını kullanmak,tüm tonları aletten çıkarmak.
Dediğim gibi,profesyonele yakın tonlar istiyoruz.Nedir bunun çaresi?


Not:Bu konuda hiç bilgim olmadığı için saçma sapan yazmış olabilirim.
 
modül lazım size, klavyenin sadece tuşlarını kullanıp midi çıkışlarından modüle bağlayacaksınız.
Daha ayrıntılı bilen biri vardır mutlaka modüller de çeşit çeşit zaten :)
 
Klavye satan yerlerde genellikle oluyo, fiyatı da aynı klavyeler gibi çok değişiyo ama size hangisi uygundur? O kadarına benim aklım ermez, sen bi de muziktek.com'da sor bunu ;)
 
Yav onun adı işte diğer tarafta da yazıldığı gibi synthesizer. Rack tarzı bir aletse synth rack de dersin. Hepsine ses ürettikleri için genelde modül de derler ama bu bir alet değildir, işte bir gitar alacağın zaman ne kadar çok seçeneğin varsa synth alırken de o kadar seçeneğin vardır. Gidip araştırıp hangisi sana uygunsa onu almak lazım. Milyon markanın milyon farklı aleti var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Ben synthesizeri Rudess in şu tuşsuz kırmızı aleti sanıyodum,öğrenmiş oldum neyse.
İsim arıyodum ben sadece,gerisini arkadaşım araştırıp bulacak,onun zevkini bilemem ben :)
Fakat önerileriniz olursa iletirim.
 
konuya geçte olsa klavye & synthsizer kullanan biri olarak cevap vermek istedim.
öncelikle Jordan tonlarını almak çok zor gerek kullandığı klavye( korg oasys 7000 euro fiyatı) gerek bu klavyeye eklediği boardlar ve onun yazmış olduğu tonlar ...jordan'ın kullandığı kırmızı synthsizer'da NORD LEAD serisinden bir alet...
tavsiye olarak yapman gereken şey jordan tonlarını bir kenara bırakıp synthsizer olayına girmen yani sesler üzerinde istediğin gibi oynama yapabilmen.bu casio gibi bir org ile imkansız ... 500$ gibi bir rakama alabileceğin alet standart 2 osilatör'lü bir alet olacaktır bununlada ancak reverb , delay , decay , sustain vb... birkaç efekti realtime kontrol edebilirsin....kolay gelsin
 
Geri
Üst