Knight Errant

istanbul'da tesadüf giderken bir evden melodi gelmişti.. sordum yanımda arkadaşa kim bunlar diye Knight Errant demişti.. ama hala albümlerini alamadım.. en güzel albümü hangisidir? şimdi ne alemdeler... bilen varsa yardım etsin fikir versin.. sagolun..
 
evet eskiden güzeldi ama yeni halleri pek başarılı değil. overkill konserinde hayal kırıklığı yarattılar. yeni şarkılar gerçekten kötüydü solist konser boyu detone söyledi, bi de konserde seyirciye karşı aşağılayıcı tavırlara girince seyirci tarafından 2. parçadan itibaren yuhalanmaya başladılar. ben şahsen çok üzüldüm bu durumda olmalarına:( soner (almorayı kuran eleman, knight errantın da kurucusu ve bestecisiydi) gruptan ayrılınca knight errant da bitmiş anladığım kadarı ile. çok üzüldüm gerçekten.
 
Vokal hala eski vokal değil mi (Emre'ydi galiba adı)? Onun pek öyle aşağılama gibi bir tavrı yoktu eskiden? Hatta müthiş bir diyalogu vardı ve dinleyenleri etki altına almayı bilirdi (sultanahmet konserini hatırlayanlar var mı?)..
Gerçi dediğin gibi Soner o grubun en aktif elemanıydı. Onsuz pekde iyi olmayacağını tahmin edebiliyorum (birde askere giden bir gitaristleri vardı ilk kadrodan, o da sağlamdı.. sonra sevan vardı basçı.. ne çok adam değiştirmişler :( ).
 
Bence Türkiye'nin şu andaki en iyi grubu Knight Errant. Yeni parçalarını henüz dinlemedim ve uzun süredir de canlı seyretmedim. Yeni hallerini gerçekten merak ediyorum ve albümlerinin çıkmasını iple çekiyorum. Almora olayına gelince, KE'nin albümünden başarılı olduğunu düşünmüyorum Almora'nın her iki albümünün de. Bence oldukça vasat albümler, hele erkek vokalleri tam bir felaket...
 
blackwinter, sürekli adamları kötülemekle eline ne geçiyor merak ediyorum... Takmışsın bir over kill konseri gidiyor. Eyvallah eski elemanlarla çok çok güzel işler yapılmıştı ama artık yolları ayrıldı. Gelelim senin çok kötü olfullarını iddia ettiğin konsere...
Birincisi Emre konserde kimseyi aşağılayıcı birşey yapmadı ve grup seyirci tarafından yuhalanmadı. İkincisi Konser organizasyonunun rezaletlerinden haberiniz yok galiba.... bir konserde dinleyerek gruba saldıramassın. Gruba hatta gruplara demeliyim (diğer grup içinde geçerli bu yazdıklarım) verilen sözler tutulmadı. Knight Errant soundcheck yaptıktan sonra diğer alt grup sahneye çıktı ve bütün aletleri kendilerine göre ayarladı buna ilk soundcheckte 45 dakikada hazırlanan davul setabı da dahil. Ardından Knight Errant sahneye çıkınca tamamen olması gereken soundun dışında bir sound ile karşılaştılar ki biraz müzikten anlıyorsan bunun iğrenç bir durum olduğunu tamin edebilmelisin. Yeni elemanlara gelince işlerini gerçekten iyi yapıyorlar... Dediğim gibi sadece bir konserde ki saymayı unuttuğum birçok aksilik dolu bir konserde bir grup hakkında çok kötüler veya felaketler demek çok ağır oluyor. grup sadece 3-4 aydır beraber yeni elemanlar hem eski şarkılarla uğraşıyorlar, hem yeni şarkılarla bu da yetmiyormuş gibi bir taraftan da albüm çalışmaları var.
Türkiye'de elle tutulabilir çok fazla grup yok biraz yapıcı olmaya çalışın. "Biraz daha şöyle olabilirdi", veya "bu bu bu yönden kötüydü" gibi yorumlar yapın ama felketler, içim acıdı, yeni elemanlar yaramaz gibi yorumlar kimseyi bir yere taşımaz...
Ayrıca felaket olan bişey varsa oda ilk albümde Soner'in ve Emre'nin gitar tonları... Albümü seviyorum ama gitar tonları gerçekten kötü...
 
dostum, anladığım kadarı ile grup elemanlarının arkadaşısın. doğal olarak da grubun konserde başarısız olması seni üzmüş belli ki. ama gerçekleri de söylemek lazım değil mi? bunu lütfen çamur atmak olarak görme..

dikkat ettiysen o konserde aynı şartlarda çalan solitude grubu knight errant'tan kat be kat daha iyiydi. ki solitude çok yeni bir grup. ben senin kadar müzikten anlamıyor olabilirim ama en azından müzik dinliyorum ve kötü bulduğum bir grubu da övecek değilim.

ben yeni elemanlar yaramaz demedim grubun yeni hali kötü dedim. bu da sadece benim kişisel fikrim değil o salonda bulunan seyircinin büyük bölümü de böyle düşünüyordu. çünkü gerçekten kötülerdi. ben de senin kadar üzüldüm yuhalanmalarına. ama ne yazık ki ben de yuhalama olayına üzülerek tanık oldum oradaki yüzlerce insan gibi.

ve belirtmek istediğim bir şey daha var:
unutmayalım ki her konserde aksilik olur ama asıl profesyonellik bunu seyirciye yansıtmamaktır. hele ki sahnedeki grup, profesyonel olduğunu ifade eden bir grupsa. ( ke oldukça eski bir grup bildiğim kadarı ile) elemanlar yeni diye kötü müziğe de eyvallah mı diyelim yani? ya bizim müzik zevkimiz ne olacak? setap bozuldu, elemanlar yeni, vs. gibi bahaneler bulmak yerine knight errant konsere doğru düzgün hazırlanıp çıksaydı o zaman. hazır değilse de konsere hiç çıkmasaydı. kimse kimseyi silah zoruyla konsere çıkarmıyor ki.. hazır değilsen çıkmayacaksın konsere. bu bile seyirciye en büyük saygısızlıktır daha ne olsun?

bence kendilerine solitude' u örnek almalılar.
 
evet bence de çok kötüydü performansları.. hazır olmayan gruplar konsere çıkmamalı. ben de ilk albümlerini severdim sıkıcı davullara ve yer yer detone olan vokaliste rağmen. ama yine de dinlerim.
konserde olanlar üzücü tabii ama suçu her zaman da seyircide aramamak lazım. aynı seyirci solitude'u alkışladı mesela.. istanbullu bi grup olmalarına karşın vokalistin "merhaba istanbul", "bu şarkımız da öbür şarkılarımız kadar güzel" gibi iddialı laflar etmesi de bir etken olabilir. bırakın da şarkılar güzel mi değil mi seyirci karar versin değil mi ama?
 
valla kim ne derse desin,eskiden cidden çok iilerdi...overkill konserinde adamların yeni halini görünce içim parçalandı..sen türkiye de bu kadar kaliteli müzik yap,sonra birden mahvol..yazık yaa,hem KE ye hem bize..
 
bishey daha var..OVERKILL konserinde yaptıkları mantıksızdı..orda yeni albüm çıkarıp da turnesi olan OVERKILL di ve amcamlar süperdi..KE konserde olucak haberi gelince resmen uçmushtum..bi WHITE TERROR,GILGAMESH falan çıırıcaz ve kopucaz diye düshünmüshtüm..bi tek NOTHING LIKE IT APPEARS çaldılar..gerisi hep yeni "çıkaracakları" albümdendi..iyi de ,albüm daha çıkmamısh,insanlar bihaber bu parçalardan..kimse bishey anlamadı bu ishten..zaten ses sistemini de teknisyenler ayarlayamamısh..keman-keman diye yırtınmasak Ilgın'ı da duyamıycaktık..tabi bunda KE ın bi suçu yok ama bu da bi eksiydi sonuçta...
ALMORA ya gelince;erkek vokal cidden kötü..sırf bu yüzden bile KE ın devamı bi grup olarak anılmamalı bence..parçaların altyapısı iyi,hatun vokaller de hosh, da yine KNIGHT ERRANT albümünün yerini dolduramıyo..CYRANO nun ilk kaydını dinnemishtim ROCK STATION compilation undan..bence ilk kayıt daha bi saalamdı..niye deishtirdiklerini merak ediyom...
 
zevkler ve renkler tartışılmaz tabii. ama bana göre almora çok daha sağlam. ke nin devamı olamayacak kadar da mükemmeller. ke deki amatörlük almorada yerini profesyonelliğe bırakmış. özellikle vokal bazında. almoradaki hatunun sesi ve parçalar süper ötesi.
 
bi albüm çıkarttılar ondan sonra da grup dağıldı...isim tartışması oldu we sonuçta ismi sahiplenen grubun kötü olduğu anlaşılıyor...AMA yeni Knight Errant albüm yapmadı...burda okuduklarıma görede yapmasın zati...
 
RockStatıon da sahne alcaklarmış nasıl oluyor ya grup dağılmamışmıydı!
Başarılar ne diyim doğruysa!
Bu safar güzel yorumlar yazdırırlar arkadaşlara!
 
1
kaamos demiş ki:
bunların en iyi albümü hangisi? şöyle leziz bir şekilde dinlenebilecek...
1 albüm var o nedenle cvp da tek..
knight errant-knight errant...

en sağlam 3 parça(bnce):white terror,nothing's like it appears,knight errant..

2 grup dağılmadı sadece kurucular gruptan ayrıldı ve almora'yı kurdu..[/b]
 
Geri
Üst