Charvel / Jackson Başlığı

Yuh ya, iyice abartmislar. Burda 630$, hatta eger surekli birseyler aldigin bir yerden alirsan 580-550'ye bile duserler. Yani burda adam 550$'den kar ediyor, guzel ulkemde LLL muhtemelen yakiniyordur 1900 YTL'den kar edemedigini iddia edip.
Bu distributorluk olayindan hic bir zaman hazetmedim zaten. Bir dahaki TR'ye gelisimde esim, kizim ve ben birer gitar getirelim de LLL'ye biraz giciklik yapalim (en az 1 sene de gelemeyiz ki :( )
 
Bir nevi insanları Jackson almayın demeye getiriyorlar...Dk2 veya Jackson'ı kötülemek için söylemiyorum ancak 1900 ytl diğer alternatifleri de değerlendirmeye değecek bir para...Hele de 2.el için düşünürsek...
 
1.000.000 $'ım olsa, Yurtdışında 600 dolar olan gitara burada 1600 YTL vermem, Laylaya para kazandırmam... Ulan o fiyata avrupaya gider gezer gitarını alır geri dönersin be :D
 
avrupayı gezmeye ayırdığın zaman ile haftada 1 gün laylayloma gitmek için ayırdığın zamanlar da nerdeyse birbirine eşit olduğu düşünülürse uçakla turistik faaliyetler yapmak burada dert yanmaktan daha hoş olur.

*yalnız avrupa ve türkiye fiyatları nerdeyse aynı ama japonya ya da amerikaya gidicem derseniz orası başka fakat ikisi de avrupa değil neticede =P
 
thunderhead sen ingilteredesin sanırım orda piyasa nasıl? türkiyedeki gibi pahalı mı jackson gitarlar? yazın gidebilirim ingiltereye ona göre para biriktiriyim:)
 
anti-social demiş ki:
gitarların teslimiyle ilgili tarih olarak nasıl anlaştınız, ya da ödemeyi nasıl yaptınız bilmiyorum ama laylay'ın gitarları size zamanında teslim etmemesi durumunda 3 şey yapabilirsiniz...

diyeceksiniz ki "lay lay bana gitarı ve bi de bu gecikmeden dolayı doğan zararlarımı ver"(1),"lan laylay ben istemiyom gitarı hevesim kaçtı sen bu bizim sözleşmeye aykırı davrandığın için uğradığım zararları ver sonra de get"(2), "bak şimdi laylay sözleşmeden de dönüyorum bana bu sözleşme kurulmadığı için doğan zararlarımı ver, o kadar istanbula geldim gittim yol parası gitti vs" (3)

verdiğiniz parayı faiziyle alabilirsiniz gitarı istemiyorum derseniz fln

Kendi sözleşmemi baz alarak yazıyorum ve buna göre yardımınızı bekliyorum arkadaşlar.Ben SL1 Lighting Sky için 1600€ya anlaşma yaptım.Paranın 1200€sunu da peşin olarak verdim.Kalan miktarı teslimatta vermek üzere anlaştık.Anlaşma günü 7 Ağustos.Bana ilk olarak Eylül ardında garanti olsun diyerek Ekim ayı içinde teslimat yapılacağı söylendi.
Malum hala teslimat gerçekleşmedi.Şimdi 2 sorum var;

1-Bu durumda neler yapabilirim(Gitarı teslim almak istiyorum ancak indirim yaptırmak istiyorum bu duruma göre düşünelim.)
2-İndirim yaptırabilsek ne kadarlık bir indirimden söz ediyoruz tahminen?Benim aklımda 200€ yada daha fazlası var çünkü öğrenciyim ve gitarın geiktiği 3 ay benim parayı harcamama sebep oldu böyle bir bahanem var.
 
gitarı da almak istiyorsan gecikme tazminatı alabilirsin ama bunu alman için laylay'ın kusurlu olması ve senin bu gecikmeden dolayı bir zarara uğraman gerekiyor (bilmiyorum gitarım geç geldi diye zarara uğrayan varmıdır, yoktur sanırım burda). bu söylediklerimi yapmak için sözleşmede gitar kesinlikle ya da en geç şu tarihte verilecek hükmü bulunması bu yoksa ihtarda bulunmanız ve laylaya ek süre vermeniz gerekiyor. (biraz geç gibi sanki :) ). Bir de direk olarak kanuni bir indirim hakkınız yok(bildiğim kadarıyla), size tavsiyem:

ekimde gitar teslim dedilerse artık borcun ödenme zamanı,gitarların teslim zamanı gelmiş geçmiş (muaccel hale gelmiş). Bir kaç kişi gidin ve laylaya "sözleşmeden dönüyoruz, gitarları istemiyoruz paramızı iade edin (faiziyle tabiki) bir de bu alışveriş için yaptığımız masraflarımızı verin." herkes sanırım 1200 euro civarında bi fiyat vermiştir, baya bi meblağ tutar, laylaylomdakiler de bunu faiziyle beraber iade etmek hayatta istemez...siz de o zaman indirim yapın gitarları alalım dersiniz. (şantaj gibi bir şey :LOL: )

baya karışık bir durum sanırım neyse :D ayrıca şunu da söyliyim hukuk uzmanı değilim 4. sınıf hukuk öğrencisiyim dediklerime ona göre bir değer verin...yalan yanlış şeyler yazmış olabilirim :LOL:
 
muhtemelen bu başlığı lay lay lomdakiler de okuyorlardır. çocuklar bugün yarın gelip şantaj yapacaklar diye bi önler alırlar heralde bukadar yazılandan sonra. :)

işin aslı şu ki, öğrenci adamım gitar geç geldi ben parayı yedim deme gibi bir hak yok malesef. ancak paranızın ekim ayından beri bekleyen kısmına faiz alabilirsiniz.


ben olsam şunu yapardım: kardeşim işte sözleşme burada, sen bu sözlemeye uymadın. ben de bu sebeple oluşan doğal hakkımdan ötürü sözleşmeyi fesediyorum. bana paramı faiziyle ve oluşan masrafları ödeyin derim.
sanırım bu durumda bilirkişi raporu hazırlanır. gitarların gerçekten gelmediği ispatlanır. dava açılır, LLL ilk celsede suçlu bulunacaı için paranızı tıkır tıkır alırsınız.

hangi çağda yaşıyoruz? adam alacak bilmem kaç bin euroyu, aylarca işletecek o parayı, sonrada hiçbişey olmamış gibi devam edecek. bence hakkınızı arayın.

bir de şunu ekleyeyim, LLLden daha önce kaparo verip kv siphariş edip de 2 sene bekleyen birisi vardı. sonra parasını geri almıştı. bunu da hatırlayın arkadaşlar.
 
şu an bi iş için avukatla çalışıyoruz. :) bu ülkede maalesef hakkını aramakta parayla olduğu için. bi 300 400 de avukat ve mahkemeye gider sanırım.
ne diyorsun bu konuda anti-social?
 
davalar uzadığı, yasal yol insanı korkuttuğu için "ben bu kadar bekledim biraz daha beklerim ne olacak ki" diyoruz millet olarak :) ne yazıkki hak aramak da parayla bi ölçüde :)
 
LLL ile ilgili soruna kafa patlatan Slaytanic ve Anti-social;Teşekkürler dostlar :D

LLL ile son görüşmemde bu indirim konusunu gündeme getirdim ve olumlu bir cevap aldım ancak miktar konuşulmadı.Yani adamların kafasında zaten bu olay var.Ayrıca sözleşmeyi fes edip parayı faizliye geri aldık diyelim sonra gitarı nasıl alıcaz :D

Bundan mütevellit gitarı ve indirimi kapmak gereklidir :) Bu soru üzerine yoğunlaşarak yardımlarınızı bekliyoruz beyler :D
 
şöyleki adamlar ödemeleri gereken faizi hesaplamışlardır size de o faizden daha düşük bir indirim teklif ederler. hem gitarı almak hem de bilir kişiymiş cartmış curtmuş uğraşmak istemiyosanız bence indirimde pazarlık edip yükseltmeye çalışın. zaten faiz olsa şu kadar ödeyecektiniz falan deyin. adamlar iyi niyetliyse mutlaka orta yol bulunur.
 
Geri
Üst