Charvel / Jackson Başlığı

Çaldım, cacık olmaz :)

Şöyle düşün, Japon üretimi bir SL3, özellik olarak bundan daha aşağıdaydı (binding, inlay vs). ancak iki katı fiyatı falan vardı. Bu gitarda ise hem işçilik artmış hem de fiyat yarıya inmiş. Ne kadar iyi olmasını bekliyorsun? :)

Çin malı Charvellere bakmanı öneririm, biraz daha pahalılar ama kıyaslanamayacak kadar da iyiler.
 
Hocam emg manyetik sevmiyorum. Charvellardan da alabileceğim bir tek san dimas modeli var. Özellikleri bakımından da iyi gibi duruyor (alder gövde, sm jb tb4,59 sh1) fakat gelgelelim made in china. Bu kısım düşündürüyor.

Bir de Jackson slx 'i beğenmeme nedeniniz nedir? Sustain ,ton ,çalım nedir tam olarak tatmin etmeyen?

Son olarak ibanez rg1570z bu gitarlar arasında nerede kalır?
 
Kalitesiz bir gitar işte. Ağacında iş yok. Charvel al, EMGleri sat iki tane Duncan tak geç. O çin malıysa Jackson X serisi de Hint malı bu arada, o da matah bir şey değil :) Bu arada San Dimasların da üretimi durdu, stokta olanları aldın aldın :)

İbanezle işim olmayacağı için ikinci kısmı cevaplayamıyorum :) Veya ikinci el DK2 al, yeni Jacksonlardan çok daha iyi, Charvelle de çoğu alanda kapışır hatta belki biraz daha iyidir.
 
Ibanezleri sevmeme sebebinizi merak ettim.. Tartışma yaratacak şekilde sorduğumu sanmayın gerçekten merak ettim :D
 
Arkadaşı bilmem ama bana göre ruhsuz gitarlar. Yani robotlaşma alanında uzmanlaşmış bir ülkenin ürettiği gitar da böyle makine olur işte. Hacimli ve doygun tonlara sahip değil. Vintage tonlara sahip değil. İbanez alan adam ya enstrumantal, progressive takılıyordur yada daha iyi bir seçeneği yoktur. En kilit virtüözleri bünyesinde toplaması da bunun bir göstergesi zaten.
 
Ibanezler bence de Jacksonlara göre robotik ve tonları daha cilalı, fusion gibi. Kötü değil, ancak Jackson klavyesi ve tonlarının tadını alınca Ibaneze pek bakmıyorsunuz. Etrafta başka gitar yoksa, ya da çok bariz bir Ibanez kullanan bir grubun tonunu arıyorsam Ibanezlerden birini kullanıyorum. Yoksa ilk olarak elim 25 yıldır hep Jackson'a gidiyor. Hele ki Amerikan en üst modellerin klavyesi insana bir ferrari, Lamborghini vb. kokpitine oturmuş gibi hissettiriyor. Cidden arada diğer gitarlara göre hissiyat ve ton farkı oluyor.
 
Musiclife: Bende 1990 JaponSL1 (şimdi soloist diyorlar USA kadar iyidir) , 1999 Amerikan KV2 ve 1999 standart KE3 var (KE3ü yakınlarda sattım).
kv2-1.jpg

sl1_01.jpg

IMG_3512.jpg
 
KVsiz metalci gitarist atsız kovboy gibidir, o gitar kadınların beyaz atlı prensi gibidir, yeri doldurulamaz. Umarım sen de hayaline kavuşursun kısa zamanda. Ben 9 sene beklediydim...
 
lightning sky bakıyom da ebay e son 1 yılda 2 tane düştü.Nette de başka yerde görmedim zaten.Biri 2ooo dolarcıktı para çıkmadı diğeri de ben parayı ayarlayana kadar satıldı :) yani doğru zamanda elimde para da olması gerek zaten ender bulunuyor.Zor iş vesselam.
 
Bugün tel almaya izmir zuhal'e uğradım, bir süredir aklımda derslere getirip götürmek için hafif/ucuz gitar vardı rica ettim sağolsunlar çok yardımcı oldular.

Halihazırda maun ibanez kullandığım için ilk s serilerine baktım hiç hatırladığım kadar hafif değillermiş :) gitar ucuz olsa da hiç değilse sap'ı hoşuma gitsin istiyordum; sap malzeme ve hissi fena değildi ibanezlerin ama klavyedeki malzemenin gül ağacı olduğunu bilmesem inanmazdım :)

sonra bana yardımcı olan arkadaş bir charvel skatecaster verdi, baktım ilk içimden geçen ne çirkin bir gitar olduğuydu heheh :D ama elime alınca dengesi enteresan geldi ve anladımki bütün yatırımı sap'a yapmışlar gövde çok hafif tam benim ideal gitar mantığım (hafif gövde-ağır sap). Sap'ın hissi ve malzemesi cidden güzeldi ve neredeyse en ucuz charvel bu bahsettiğim.

Evet aptalca ama kasası yüzünden almıycam zaten hala para biriktirme modundayım :) soloist şekilli modelleri daha tuzlu, denemedim çünkü beğenmekten fena korkuyorum :D gitar alacak öğrencilerime kesinlikle denemelerini tavsiye edeceğim.
 
Ya Skatecaster'ı ilk gördüğümde ben de nefret etmiştim ama bir süredir Youtube'da nerede karşıma çıksa tonuna hasta oluyorum. İri gövde ya, çok acaip bir tonu var. Midler çok hoş.
 
Geri
Üst