Charvel / Jackson Başlığı

Son çıkan modeller hiç te eski kalitede görünmüyor. Bir iki model var stratlarda o kadar. Fender öncesi Jacksonlar pahaya biner bence. 3 tane var bende ve hepsini de çok seviyorum. Her isteyene nasip olur bi tane umarım.
 
Arkadaşlar Jackson KV-2 kullananınız varsa gitarın özelliklerini biraz anlatabilirim mi. İlerde almayı düşünüyorum ama çevremde kimsede olmadığı için elime alıp bir bakamıyorum.
 
metalcafe demiş ki:
Arkadaşlar Jackson KV-2 kullananınız varsa gitarın özelliklerini biraz anlatabilirim mi. İlerde almayı düşünüyorum ama çevremde kimsede olmadığı için elime alıp bir bakamıyorum.

forumda var bi tane satılık .. gidip deneyebilirsin istersen.. hemde ltg li ... muhteşem bişey.. :D
 
Evet o başlığı inceledim ama eleman ankarada :) İstanbula yolum düşsse zaten denemek için fırsat bulurumda o zamana kadar ayrıntılı bir araştırma yapayım diyorum.
 
AtaGitar1.jpg

KV2.jpg

KV2b.jpg

amps.jpg

kv2.jpg

KE002.jpg

KE001.jpg

eaf09c14.jpg

Botanik92b.jpg

TalipAnkara92.jpg



KV-2: Neck-thru. Custom made. Süper klavye ve tonu var. Söylenecek birşey yok. 10 tam puan. Manyetikler önce SH4 (dave mustain) ve sonra EMG Zakk Wylde serisi oldu. 1998 de amerikada okurken Jackson firmasına siparişle yaptırdım. Eve teslim oldu.

SL Soloist :1989 imalatı el yapımı Professional. Neck-Thru. Çok değişik tonları var ben manyetiklerini değiştirdim hepsini SM yaptım. Fretboardı çok iyi ve 20 yıldır kullanıyorum. Oda resminde sağ altta duruyor.

Kelly KE : SM manyetikler var Floyd Rose Tremolo taktım. klavyesi tabi ki daha kaba ama ister inanın ister inanmayın Yngwee Malmsteen çalabildiğim en rahat gitarım! 290 dolara amerikadayken almıştım 700 dolara modifiye ettim. İnanılmaz oldu.

Bir de jackson bas var. Onunda sesi iyidir. klavyesi de öyle. üst model değil ama iyi.
 
Japon Jackson'lar haketmedikleri fiyatlara gidiyor bence (özellikle kastetmek istediğim eski seriler). Çevrede satılan en ucuz Japon yapımı gitarlar Jackson'lar, halbuki performans olarak ve eski üretimleri kalite açısından gerçekten çok güzel gitarlar.
 
işçilik çok değişiyor.
malum son yıllarda hasıl olan iktisadi buhran dolayısıyla büyük firmalar artan hammade fiyatlarını fiyata yansıtmak yerine (böyle olunca daha az satılır gitarlar) aynı gitarların bazılarının üretimini çin,hindistan,endonezya gibi düşük maliyetli süper hızlı üretim yapan yerlere kaydırdı tabi dolayısıyla işçilik ve kalite düştü yani eski gitarlar daha taş gibi daha dayanıklı oluyorlar mesela forumda yapılan yorumları okuyprum 94 ps4 ler için çok iyi yorumlar yapıyolar.ibanezler için de öyle,korede üretilen ibanezle endonezyada üretilen bir ibanez arasında bayağı fark var diye tahmin ediyorum.
 
Jackson amerikan yapımlarındadamı kalite düşmüş? Bilmiyorum yeni modeller içinde gayet güzel yorumlar görüyorum kv2 için. Eski gitarıda bulsak çok pahalıya patlar gücümüz yetmez ona. Birde nerden bulacan eski üretimi oda sorun.
 
peki arkadaşlar guitarcenter ve bunun gibi bir çok büyük mağazalarda dahi satılığını göremediğim KV2T direkt köprü gitarı hakkında bilginiz varmıdır yanılmıyorsam floyd lu model maun değil ama direk köprü t modeli gövde ve sap maun kullanan varsa bilgi verebilirmi zuhalden getirmelerini isteyeceğim.
 
Geri
Üst