Charvel / Jackson Başlığı

Sapı söktüm evet tahmin ettiğim gibi 2003 yapımıymış merak edenler sap ve gövde bağlantısındaki vidaları söküp öğrenebilir zor bişey değilmiş korkmuştum başta ama bişey yokmuş :)

Geri takarken dikkatli ol, bazen tam oturmaz. Sap ile gövde arasına ince bir kağıdın bile girmemesi lazım. Bu arada çoğu bolt-on gitar, sapı söküp taktıktan sonra çok daha iyi oluyorlar, tahminen fabrikada vidaları iyi sıkamıyorlar :).

İlginç süprizlerle de karşılaşabilirsin sapı söktüğün zaman, mesela benim DK2'min sapında DK2S yazıyordu :). Aralarında bir fark yok sonuçta o iki gitarın, ama yine de ilginç. Bir de Charvelimin sapını sökmüştüm bir kere ayar için, sapın içinde tam üretim tarihi yazar gitarın. Tam 2 sene sonra sökmüşüm gitarı, sanırım 22 Nisan'dı.
 
Sapta birşeyler yazıyor mu?
Takarken deliği tam denk getirseydin.:D
Hadi hayırlı olsun.
Evet saptada tarih var gövdede yazan tarihten yaklaşık 1 ay öncesi 18.06.2003 yazıyor.

Geri takarken dikkatli ol, bazen tam oturmaz. Sap ile gövde arasına ince bir kağıdın bile girmemesi lazım. Bu arada çoğu bolt-on gitar, sapı söküp taktıktan sonra çok daha iyi oluyorlar, tahminen fabrikada vidaları iyi sıkamıyorlar :).

İlginç süprizlerle de karşılaşabilirsin sapı söktüğün zaman, mesela benim DK2'min sapında DK2S yazıyordu :).

Benim sapta DK2 yazıyodu evet aslında dk2s ile arasında bi fark yok ama doğrusu yazdığına sevindim :) sapı olabildiğince sıktım zaten problem olmadı hiç boşluk kalmadı sonuçta 4 tane vida yani taktım sıkabildiğim kadarda sıktım.
EDİT:
Bu arada gövdede DK2 yazısının üstünde 8-2 yazıyor onun ne olduğunu anlayamadım
 
O tür bir rakam daha oluyor evet, çıktığı üretim tezgahı falan bir şey olabilir. Seri üretim hemen her üründe o tür bir "kalıp numarası" bulunur. Diyelim ki bazı sapların belirli bir yerlerinde bir ölçü bozukluğu var, hemen hangi banttan çıktığına bakıp gereken düzeltmeyi yapabilirler.

Eğer kola kutularının alt tarafına bakarsanız orada da metalin içine kabartılmış oldukça büyük bir rakam göreceksiniz, o da aynı şekilde kalıp numarasıdır. Bir kalıptan 16 mı 32 mi 64 mü ne birsürü kutu çıkıyor, o kalıbın hangi haznesinden çıktığını gösterir.
 
way anasını ozaman japon jacksonların fiyatları tavan yapar şimdi harddiskler gibi :) komple japon jackson üretimini bitireceklerini pek sanmam. yeni bi fabrika yapılır heralde oda uzun zaman alıcaktır yada çin de falan üretilir artık kaliteler düşer bakalım hayırlısı zamanla görücez üzüldüm bu habere
 
Japonya' yı kapattılarsa üretimi Kore'ye taşımaları olası gözüküyor gibime geliyor.. ya da ilk aklıma gelen o olduğu için mantıklı geldi Kore'ye taşınması :)
 
Ibanez'in yıllardır Kore üretimi gitarlarında yaptığı gibi Cort ile de anlaşabilir, Kore'deki fabrikada fason ürettirebilirler. Ama deprem tsunami olalı o kadar zaman oldu, neden şimdi? Ben özellikle 1990 larda üretilen japon Jackson'ları çok beğenirdim, elimden bayağı bir geçmişti.
 
aslında fendere geçtikten sonra japon jacksonlar epey bozulmuştu . belkide böylesi daha hayırlı endonezya kalitesinde olduktan sonra japon olsa ne olur usa olsa ne olur ? endonezya olsun ucuz olsun.
 
Fender'e geçtikten sonra Japon Jacksonların kalitesinde en ufak değişiklik olmadı, öncesi dönemden de sonrası dönemden de yüzlercesini çalmışımdır, hiç bir fark yok. Üstelik daha önceki dönemde olmayan(yüzünü göremediğimiz 95 öncesi proları saymazsak) Neck-Thru seriler var Fender sonrası dönemde.
 
Kalite farkına bir şey diyemeceğim ama, bir de Fender sonrası japonlar da hard case ile gelmeye başladı. Hem de uyduruk falan değil SKB'ye yaptırdıkları caseler ile.
 
valla en son elime geçen dxmg hiç hoşuma gitmemişti eski dkmg ile kıyaslıyamıyordum bile. belki alt serisi olduğundan olsa gerek.

yinede bence fabrikayı kapattıran sebep maliyet olmuştur japonyada üretim yapan japon markası olan ibanez ve esp (ki bunlarında üst serileri) den başka kim kaldıki ?
 
Ben 96' phil collen sig kullanıyorum tek sevmediğim yönü sap ayarını yapmak için gitarın sapını çıkarmak gerekiyor,çünkü truss rod farklı şekilde ayarlanıyor benim için can sıkıcı bir olay olsada çok memnunum
 
Japonya'daki fabrikanin kapanmasi isleri bozdu :) SLS3 almak icin para biriktiriyordum ama o kadar cikmayacagi icin ikinci tercihe yoneldim. DKMGT :love: Bir ara 18V'a ceviricem EMG'leri, sonra da ilerde belki Graphtech esik. Her zamanki gibi harika (ve tutarli) iscilik, canta, EMG 81-85.

Lyyeah.jpg


ve diger Jackson'larim:

DK2M:
H0Sl1h.jpg


RR3:
FVvXfh.jpg
 
Desolation serisi çin üretimi. Açıkçası "skatecaster" modeli ilgimi çekiyor. Dikkat çeken yanı neck-thru gövde yapısı ve cilasız sapı.

Charvel 'leri Türkiye 'ye getirirlerse ilk müşterilerinden biri olabilirim..
 
Geri
Üst