Charvel / Jackson Başlığı

secks demiş ki:
Inu-Tashak demiş ki:
Atalay demiş ki:
Biraz manyetik modeli, markası, biraz da ekipman önemli. KE-1 in ağacını bilmiyorum ama ağaç ta önemli tabi.
ağacı kavak (poplar) diye hatırlıyorum..

maple sap, alder kanat. katalogda yanlış girilmiş, karmaşa oradan :)
eski modeller yine de kavak (poplar) oluyormuş, tam yılını bilmiyorum ama belli bir yıldan sonra üretilenlerin kanatları alder gerçekten de.. gitarın yapım yılıyla da ilgisi var demek.
 
örnek verirsen daha iyi anlarım aslında.aynı fiyat ağırlığında olan sl3-rr5-slsmg ve kevin bond var bu gitardan baska.sen kendin bir işlem yap.bence slsmg cok güzel bir gitar mesela ama rr24 ile aynı kulvarda değil zira sabit kopru ve full maun.2.el piyasasından bahsedicek olursak ise bu fiyata usa jackson bulmak cok zor.
 
Hanginizin mesajından alıntı yapsam diye ortada kaldım... :)

Evet, SLSMG şahane gitar ama bununla aynı kulvarda değil. Amerikan da olmadığına göre 1300€ yada 1200 küsür dolar oldukça fazla...

Gitarın en ciddi özelliği has Floyd Rose'a sahip olması. Bunun dışında neck-thru, sharkfin, 1 EMG-81 gibi değerli özellikleri var.

Bana çok spesifik bir gitar gibi geldi...

Açıkçası RR'leri gerçekten severim ama Reeve'in gitarı da dururken bu kadar parayı vermem gibime geldi... ;)
 
bugün bir dk2m calma fırsatı buldum hemen gelip yorum yapim dedim.

gitar ciddi anlamda dehşet.öncelikle benim gibi single coil sevmeyen biri için 2 humbucker dk2 cidden güzel bi opsiyon.gitarı marshall vs30r ve metal muff ile denedim.baska hiç birsey yoktu set up olarak.

öncelikle jackson ı kutladım.tremolo sistemi cok sağlamdı.arka arkaya dime squel (çimdik) tekniği ve divelar yapıldı.bir sürü vibratolar yapıldı.bana mısın demedi.1 saatlik çalmamdan sonra (ciddi anlamda abandım) sadece si telinde biraz kayma vardı.oda fine tuner ile yapılan 1/4 lük bir cevirmeyle kendine geldi.

manyetiklere gelince...seymour duncan ın standart kombinasyonu olan tb4/sh2n jazz kombiasyonu var alette ve kesinlikle memnun kaldım.tb4 harmonikleri hakkıyla veriyor.drivelar cok başarılı.jackson ın adını hak ediyo yani alet.dk2 nin drivelarını bilen bilir zaten.(metal muff ında biraz etkisi vardı tabi :) ) sapta ise inanılmaz güzel cleanler ve blues tonları alabildim ki bu çok hoşuma gitti.orta kombinasyon çok güzel bir hava veriyor sese.scooped denilen boyle tok kapalı bir ton.akor basarken her nota kendini belli ederek dağılmadan duyuluyor.

genel olarak sustain iyi diyebilirim.tremololu bir gitara nazaran güzel.ama genede tabi floyd dan dolayı ve benim kevin bond dan alıştığımdan da olsa gerek biraz az geldi bana.ama kesinlikle ortalamanın üstünde bir sustain.hani ne cok yüksek ne de az.

işçiliğe gelince...gitarın işçiliği oldukça güzel.inlayler, binding,fret işciliği gibi olaylar gayet iyi.derlin denilen bi maddeden yapılmıştı inlayleri.cok hoş gözüküyolardı gercekten.kafanın sapla uyumlu olması ve üzerine siyah jackson logosu deyiş yerindeyse "yardırmış" :) gitarın aksiyonu yaklasık 3-4 mm idi.ki bu kişisel bişey eminim 2 mm kadar pay vardır.arkadaşım öyle rahat ettiği için aksiyon öyleydi.ayrıca maple tuşe oldukca hosuma gitti.tertemiz çok hoş güzel bi görüntü sağlamış.

kesinlikle memnun kaldım.artık sürekli kadıköye gidicem o gitar yüzünden bu gidişle arkadaşı ziyarete :p kesinlikle almak isteyenler tereddüt etmesin derim.genede denemek iyi olur tabi :)
 
Alacaksın bir Jackson, birdaha arkana bakmayaceksın. Bunu 4 kere yaşadım! Şimdi aklım şu yeni çıkan modellerde. 106 ekran bir LCD ile Jackson arasında kaldım. Ne iş ama...
 
Geri
Üst