Yakup

Oncelikle sunu soyleyeyım sıtedekı 4 parcadan TEK DOSTUN VAR ve
BİLMECE sarkılarını dınleyebıldım dıgerlerı acılmıyor...ve dınledıgım parcalar gayet guzeldı begendım acaba album ıcın kesın bı tarıh varmı bilgisi olan varsa paylasırsa sevinirim...
 
YAKUP'un albümünün bir hafta içinde çıkması kuvvetle muhtemel.

Klip Paran Yok isimli şarkıya çekildi. Çok kısa bir zamanda yayında olacak.

Hadi bakalım:)
 
GRUP HAKKINDA….. Grubumuzun temeli 2005 ortasi Seattle’da atildi. “Sunu Bunu” isimli ilk albümümüz ve Duman grubu üyeleriyle ortak çalismamiz “Karanlikta” adli single EMI tarafindan yayinlandi. Istanbulluyuz. Su anda vokal, iki gitar, bas gitar ve davuldan ibaretiz. Hepimiz senelerdir bir sürü konser çaldik ettik, kayit yaptik, detaya gerek yok…Bambi’den hamburger yemeyi seviyoruz, bira ve sigara tüketiyoruz, muhabbet etmeyi severiz. Çok güzel amfi ve gitarlarimiz var. Efendi ve sakin bir grubuz. Insanlarla müziklerimizi paylasip onlara keyifli anlar yasatmak ve böylelikle geçim saglamak grubumuzun temel prensibi. Hosumuza giden her türlü müzigi dinliyoruz. Biografimiz böyle iste… Yakup Trana- vokal, gitar Ceki Levikatan- gitar Reha Hendem- Bas Çagdas Yapicilar-Davul ALBÜM HAKKINDA Kayitlari Seattle’da yapilan bu albüm, batili rock müzigin en güncel seslerini yansitmaktadir. YAKUP güncel Türkçe rock çizgisinden farkli bir yaklasimla, rock müzigin temellerini atan The Beatles, Led Zeppelin, The Who gibi gruplarin anlatmak istediklerini bu albümde modern bir sound ve aranjman anlayisiyla hayata geçirdi. Kendi sözleriyle YAKUP bu albümü “klasik rock anlayisinin Seattle perspektifi ile sunumu” seklinde özetliyor. Paran Yok, Politika sosyal konulari islerken Bilmece, Tek Dostun Var, Sehir Modu bireysel ve toplumsal psikolojik temalara deginiyor. Öte yandan Alistim Tarzina’daki sex ve Platonik’ teki romantizm ve tema çesitliligi, YAKUP’un degisik renklerini dinleyiciye sunuyor. Albümdeki beste ve sözlerin tamami Yakup Trana’ya ait. Kimi zaman sert, kimi zaman yumusak beste ve sözleriyle YAKUP, Türkiye’de yayinlanacak 2. albümüyle gerçek rock müzigini temsil eden bir çalisma yaptigini ispatlamakta... Albüm www.yakup-rock.com websitesinden tüm dünya dinleyicilerine ücretsiz olarak sunulmaktadir.

evet arkadaşlar.beklenen gün geldi.

Yakup' un yepisyenis, dumanı üstünde albümü KAOS şu an itibariyle www.yakup-rock.com da.

Giriniz dinleyiniz. KAOS şu anda tüm şarkılarıyla sitemizde

KAOS

1-BİLMECE
2-ALIŞTIM TARZINA
3-PARAN YOK
4-POLİTİKA
5-BİTER RÜYAM
6-TEK DOSTUN VAR
7-PLATONİK
8-SONUNDA
9-KÜÇÜCÜK
10-ŞEHİR MODU
11-SEBEBİMSİN
12-ODA DA
13-ANKSYETE

Albüm şu an için sadece siteden dinlenebilecek. Müzik marketlerde aramayınız:)

Ancak CD basılması planlanıyor. Yine ücretsiz olarak,konserlerde dağıtılmak üzere:)


Sevgiler:)
 
YAKUP un 2.ci albumu KAOS yayında. Kayitlari Seattle’da yapilan bu albüm, batili rock müzigin en güncel seslerini yansitmaktadir. YAKUP günümüz Türk rock çizgisinden farkli bir yaklasimla, rock müzigin temellerini atan The Beatles, Led Zeppelin, The Who gibi gruplarin anlatmak istediklerini bu albümde modern bir sound ve aranjman anlayisiyla hayata geçirdi. Kendi sözleriyle YAKUP bu albümü “klasik rock anlayisinin Seattle perspektifi ile sunumu” seklinde özetliyor. Paran Yok, Politika sosyal konulari islerken Bilmece, Tek Dostun Var, Sehir Modu bireysel ve toplumsal psikolojik temalara deginiyor. Öte yandan Alistim Tarzina’daki sex ve Platonik’ teki romantizm ve tema çesitliligi, YAKUP’un degisik renklerini dinleyiciye sunuyor. Albümdeki beste ve sözlerin tamami Yakup Trana’ya ait. Kimi zaman sert, kimi zaman yumusak beste ve sözleriyle YAKUP, 2. albümüyle Türkiyede gerçek rock müzigini temsil eden bir çalisma yaptigini ispatlamakta...

Albüm www.yakup-rock.com websitesinden tüm dünya dinleyicilerine ücretsiz olarak sunulmaktadir.
 
her şey yazılmış çizilmiş lakin ben de basın açıklamasını yapıştırmak istiyorum :)

8.jpg


Yakup, dunya rock muziginin yeni baskenti Seattle da Yakup Trana’nin onculuguyle kuruldu. Seattle ve Amerika capinda bir cok calismalara imza atan Yakup, Cornish okulunun jazz bolumunden mezun olduktan bu yana dunyaca taninmis bir cok muzisyenle konserler ve kayitlar yapti. Grubun bas gitarcisi Ruchan Uner ise Seattle’da cesitli gruplarla sayisiz konserler verip,fusion jazz alanina yonelik projelerde bulundu. Davulda ise Bulutsuzluk Ozlemi grubundan taninan Utku Unal eslik etmekte.

Yakup gectigimiz yil taninmis gitarci Kivanc Oner yararina Seattle da yapilan konserde Turk cevresinden gelen ilgi ve destekle Turkiye ye yonelik calismalarina baslayan Yakup ogrenimi ve deneyimlerini Turkce sozlu calismalarinda birlestirdi.

Yakup grubunun muzigi, zengin aranjman ve cok sesli yorumlarla kendini ayirt eden nitelikte. Vatanina duydugu hasretle Turkce sozlu muzik calismalarina yonelen Yakup "Sunu Bunu" isimli albumunu Eylul ayinda EMI etiketi ile piyasaya cikardi.

Kayitlarinin bir kismi Seattle’in efsanevi studyosu London Bridge’de (Pearl Jam, Alice in Chains, Incubus, 3 Doors Down vs...) yapilan “SUNU BUNU” davulda dunyanin taninmis gruplarindan Nickelback in elemani Daniel Adair a yer vermekte. Albumun masteringini ise Pearl Jam ve benzerleriyle calisan Ed Brooks yapmakta. Produktorlugunu Yakup Trana nin ustlendigi projenin buyuk bir kismi Seattle da “Buttermilk” isimli studyoda Jimi Hendrix in produktoru Eddie Kramer a assistanlik etmis olan Bryan Steel ile gerceklestirildi.

şimdi gelelim Yakup'un 2. albümü KAOS'a..!
Albüm için bir müzik markete gitmenize gerek yok, oturduğunuz yerden hiç bir ücret ödemeden indirebilirsiniz http://www.yakup-rock.com adresinden.

bu durumu da şöyle açıklıyor grup;
"http://www.yakup-rock.com AÇILDI. Ücretsiz indirebilirsiniz.


Arkadaslar son yillarda ülkemizde durumu giderek kötüye giden müzik kurumlari (plak sirketleri, dagitimcilar, cd/kaset magazalari etc.) biz müzisyenlerin sanatlarini icra etmesini ve yayinlamasini dolayli olarak zorlastirmaktadir. Korsan ve internet faktörlerine bagli olarak gelisen bu durum sanatçilarin zaten para kazanamadiklari CD satislarini baltalayip sona erdirmektedir. YAKUP grubu olarak bu önlenemeyen çöküsün içerisinde çabalayip bir süre sonra bu kurumlarla birlikte bogulmaktansa müziklerimizi biz ve siz dinleyiciler arasina hiç bir araci koymaksizin daha hizli ve ücretsiz sekilde yayinlamayi en uygun çözüm olarak görüyoruz. Ayrica bu sekilde ortaya koydugumuz isin sanat içerigi hiç bir kurumsal ve ya grup disi etkiler yani ticari kaygi üzerine kurulu düsünceler olmaksizin sizlerle paylasilmaktadir.

Sizlerinde anlayacagi gibi EMI sirketinden ayrilip masraflari tamamiyla bize ait olan bu albümü ve video kliplerini sirketlerden bagimsiz internet sitemizden yayinlamaktayiz. Bizim bu girisimimiz karsisinda sizlerden tek beklentimiz konserlerimize olan katiliminizdir ki ancak bu sekilde müzik hayatimizi devam ettirebilecegiz. Öte yandan SUNU BUNU ve KARANLIKTA isimli çalismalarimizi yasalar geregi ancak ve ancak bizim sitemiz www.yakup-rock.com adresinden ücretsiz indirebilirsiniz. Üzücü bir gerçekte olsa müzik piyasasinin su anki kötü durumunun kökeni siz müzik dinleyicilerine dayanmaktadir. Ancak ekonomisi zayif ve çalkantili bir ülkede müzik satin almak lüks/masraf oldugu için sizleride korsan ve ya bedava müzik tercih etmeniz konusunda hakli görmekteyiz. Amacimiz endüstrideki tersliklere ve eksikliklere ragmen sizlere müziklerimizi ulastirabilmektir. Türkiye'de ki rock müzik camiasina bati rock müzigi bazinda güncel bir albüm sunmaktayiz, zevkle dinlemeniz dilegiyle...

YAKUP"
 
ya hakıkaten cok ıyı olur mesela dumanın 21 hazıranda konserı var adanada yakubunda olmasını ve sahneyi bırlıkte paylasmalarını ısterdım guzel olurdu...soyle bı Mad Madame sahnede ızleme sansına erısemedık barı bu sefer ızlerız merak edıyoruz ıkısının performansı aynı sahnede...
 
Geri
Üst