Yakup

evet ben yazmıştım daha önce
gurultu_27 demiş ki:
Yakup'un yeni video klibi yayında

Klibin doğuş hikayesi ise bir hayli ilginç…

Hikaye Cenk Özakıncı’nın aynı adı (Platonik) taşıyan kısa filmini tesadüfen izleyen Yakup grubu elemanlarının şarkı ve kısa film arasındaki uyumu görerek yönetmene Platonik’i dinletmeleriyle başladı. İki taraf da müzik ve filmin uyumuna yükselmişti, müzik yerleştirildi ve ortaya çıkan sonuç gerçekten inanılmazdı. Adeta birbiri için yaratılmış bir şarkı ve bir film rastlantısal olarak da olsa bu şekilde bir araya geldi ve birbilerini mükemmel bir uyumla tamamladılar. O kadar ki, sade anlatımıyla parçanın önüne geçmeden sözlerini başarıyla vurgulayan klip, parça için özel olarak çekilmiş olsaydı belki bu kadar işlevsel olamazdı.

Yeni filizlenen bir aşkın heyecanını yaşatmayı başaran klipte ‘platonik aşık’ rolünü ustaca üstlenen Ahmet Koraltürk’ün oyunculuğunun da önemli bir payı var. Aydınlık, yer yer gülümseten, umut dolu Platonik, Türk popüler müziğinin film tadında hikayesi olan nadir örneklerinden biri olarak ekranlarda.
http://www.aura.com.tr/aura/prod/haber.asp?hid=7018074
 
Bu yıl MTV Türkiye liderliğinde ilk kez Türkiye’nin de iki farklı kategoride yarışacağı MTV Avrupa Müzik Ödülleri töreninde “Avrupa’nın Yeni Sesleri” kategorisinde Türkiye’yi temsil edecek başarılı ve yetenekli isim oylarınızla belirlendi.

Bu yıl ilk kez izleyicilerin ödül alacak sanatçıları oylarıyla belirlediği MTV Avrupa Müzik Ödülleri töreninde 18 ülke sanatçısı arasında Türkiye’yi temsil edecek grup YAKUP oldu.

YAKUP ile birlikte Türkiye’nin birincisi olabilmek ve Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmek üzere “Avrupa’nın Yeni Sesleri” kategorisinde yer alan Bedük, Portecho, Suitcase, ve DANdadaDAN heyecan dolu oylama maratonunun sonuna geldi.

Şimdi sıra Türkiye için oy kullanmaya geldi! Ülkenin sana ihtiyacı var!

Ülkeler arası rekabet kızışıyor!!!!
18 ülke kendi birincilerini seçti! Türkiye’nin birincisiyse sizin oylarınızla YAKUP oldu. 18 ülke birincisi şimdi de Avrupa Müzik Ödülleri törenine gidecek olan 3 finalistten biri olmak için yarışıyor. Adria. Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, İtalya, Letonya, Litvanya, Norveç, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, İspanya, İsveç ve İngiltere’nin en iyi sanatçılarına karşı yarışan Türkiye’nin birincisi YAKUP’un kazanması oylarınıza bağlı. Oylamaya şimdiden başlayın ve Türkiye’yi zirveye yerleştirin.

MTV Avrupa Müzik Ödülleri töreninde “Avrupa’nın Yeni Sesleri” kategorisinde 18 ülke arasında Türkiye’nin birinci olması için www.ema.mtv.com.tr adresini ziyaret edip oy kullanmak yeterli.
 
[size=14pt]Yakup'a oy verin, Türkiye kazansın![/size]

http://ema.mtv.com.tr/nsoe/voteNow# adresine girin, Yakup'a oy verin, Türkiye'yi MTV Avrupa Müzik Ödülleri'ne taşıyın... Sistem tek seferde 10 oy verdiriyor, F5 yapıp tekrar tekrar oy verin Türkiye kazansın...

Eğer F5 yaparak sayfayı yenileyemezseniz ki bu bazı makinelerde oluyor, sistem 15 dakika sonra tekrar oy verdiriyor.
 
Arkadaslar yakup avrupanın yenı seslerı bölümünde finale kalmıs ve 1 kasım gunu mtvde ödül gecesini yayınlanacakmıs...

Saat 21.00’de Kırmızı Halı Seremonisi ile başlayacak olan tören, saat 22.00’de Münih Olimpiyat Salonun’daki süpriz sunucu, konuk ve performanslarla devam edecek…

Umarım Yakup ordanda birincilikle ayrılır...

kaynak: http://www.mtv.com.tr/nid_1758_YAKUP_ILK_3TE_Bugun_Elenen_Ulke_Finlandiya!
 
Münih Olympiahalle'den haber var.

Artık uzun uzun anlatma geregi duymuyoruz çünkü nasıl olsa hepiniz Yakup'un MTV adaylığından haberdarsınız. Bir buçuk aylık bir maratonun sonunda sizlerin de müthiş desteğiyle ilk üçte ve yarışmanın yapılacağı Münih'teyiz. Burada her sey yolunda, bugün soundcheck ve provamızı yaptık. Avrupa'nın çesitli ülkelerinin televizyonlarına röportajlar verdik. Yarın finalist üç grubun katılacağı bir basın toplantısı ve Wyclef Jean'la bir röportajımız var. Yorucu bir tempo içindeyiz ama gördüğümüz ilgiden çok memnunuz, moralimiz yüksek ve diğer finalistleri izledikten sonra kazananın Türkiye olması gerektiğini çok iyi biliyoruz.

Yalnız tabii biliyorsunuz yarışma 'İyi olan kazansın' şeklinde işlemiyor. Son iki gün ve artık oylarınız her zamankinden daha önemli. Pazartesi öğle saatleri itibariyle şimdiye kadar attığınız tüm oylar sıfırlandı ve oylama üç grup için yeniden başladı. http://ema.mtv.com.tr/nsoe/voteNow# adresindeki oylama 1 Kasım Perşembe gecesi TSI (Türkiye saati ile) 22:48'e kadar sürecek. Ayrıca sadece yarışma günü TSI 21:00-22:48 arasında bir SMS oylaması da yapılacak. Türkiye'den oy verenler tüm cep telefonu operatörlerinden 'MTV03' yazarak 1004'e yollayabilirler. Avrupa'nın diğer ülkelerinden oy verenler ise yine 'MTV03' yazıp yollayacaklar ama SMS numarasını öğrenmek için kendi ülkelerindeki MTV yayınlarını takip etmeleri gerekecek.

Biz burada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edebilmek için elimizden geleni yapıyoruz ve kazanmamız sizin oylarınıza bağlı. Desteginizi bekliyoruz.

YAKUP
 
Geri
Üst