kullanıdğım 50 watt head amfinin üzerinde 2 adet premium el34 bulunmakta. şimdi benim sorum bunların ısınma düzeyleriyle ilgili olarak. daha önce kullandığım 6L6 tek lambalı amfide bu kadar ısı hissetmiyordum lakin bu amfide standby tuşuna bastıktan sonra lambalarda muazzam bir ısı yükselmesi oluyor sizce bu normal midir. bu ısının yükselmesi çok kısa sürede oluyor. power lambaların üzerindeki mazgal el sürülemeyecek derecede ısınıyor. sadece merakımdan soruyorum. watt ve lamba sayısı arttığı için böyle hissetmiş olabilir miyim.aynı mantıkla 100 wattlık 4 veya üzeri power lambasının yaydığı ısıyı düşünmedim değil 🙂 yine el34 tecrübem olmadığı için daha çok merak ettim.yani ortalama sağlıklı çalışan bir el34 ne kadar ısınır.ses tamamen kapalı konumdayken de bu aynı ısı mevcut yani power tüpleri zorlama mevcut değil. ortalama 4-5 dk el yakacak sıcaklığa ulaşıyorlar. bu arada lambalar çok az kullanılmış vaziyetteler .
bir de şunu merak ettim , bu amfinin üzerinde bias ayarı için el34/6L6 diye bir switch var . bu switchi 6L6 konumundayken el34 ile kullanıyorsak ne gibi bir sonuç doğurur. kullanma kılavuzunda "This allows you to bias the amplifier to suit your chosen output tubes. The switch has two positions 5881/6L6 and EL34.We recommend the use of matched sets of output tubes for best performance. Ensure the switch is in the correct position otherwise you risk damaging your amplifier" demiş yetkililer. bu risk ne olabilir.teşekkürler.
bir de şunu merak ettim , bu amfinin üzerinde bias ayarı için el34/6L6 diye bir switch var . bu switchi 6L6 konumundayken el34 ile kullanıyorsak ne gibi bir sonuç doğurur. kullanma kılavuzunda "This allows you to bias the amplifier to suit your chosen output tubes. The switch has two positions 5881/6L6 and EL34.We recommend the use of matched sets of output tubes for best performance. Ensure the switch is in the correct position otherwise you risk damaging your amplifier" demiş yetkililer. bu risk ne olabilir.teşekkürler.