Ibanez Başlığı

Vine_Inlay demiş ki:
Bu gitarladan Çelik'te de var, "Bu Şehirde", "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" kliplerinde çalıyodu.

steinberger olmasın o ?

sgmta_1.jpg


steinberger.gif
 
halilpazarlama demiş ki:
suiçmez en azından Türk petrucciden kötü bile olsa insan en azından gurur duyar destek verir.bu tayfa genelde metallica ve DT dinleyicilerinde çok oluyor.james petrucci dedinmi tamamdır adamlar tanrı gözüyle bakıyolar.bilmiyolarki al dimeola , chris oliva , jason backer , andy timmons , vinnie moore , doug aldrich ,patrick rondat , buckethead, reb beachgibi birsürü adam var Türkiye piyasasında bilinmeyen.varsa yoksa hetfield petrucci.adamı 80lerden çıkartmıyolar :D bu ne saplantıdır kardeşim.]

keşfedicekler hepsini vakti gelince. ama sen burda söledin şimdi merak edenler araştırmaya başlamışlardır. güzel birşey yaptın 8) ;)
 
o ibanezlerde zaten bi steinberger çakmalığı görüyorum :) Yada steinberger de ibanezin bu modellerinden etkilenmiş olabilir...
 
o ibanez reb beach modeli . kendisinden bendede var bir adet. reb beach in kendi tasarladığı alettir. çakma olup olmadığını bence steinberger e sormalı . esasında ana mantık haricinde gitar gibi kısıtlı bi tasarım düşünüldüğünde yeterince birbirlerinden ayrılar.
 
Arkadaşlar forumda satılan bir 2002 yapımı Ibanez RG620QM var gitarı bilen deneyen arkadaşların görüşleri nelerdir?

Ayrıca XPT700 serisi özellik olarak oldukça tatmin edici görünüyor fakat endonezya yapımı olması garip geldi bana biraz gitarın işçilik ve malzeme kalitesi Muhammed Suiçmez`in kullandığı gitarla birebir değildir sanırım?? Ama Endonezya malı bir gitar için fiyatı oldukça yüksek kısacası malzeme ve işçiliği konusunda nasıl bu gitarın?

Death/Thrash Metal ile uğraşıyorum bu 2 gitarın fiyatları aşağı yukarı ama 2 gitar hakkında da çok detaylı bilgim yok o yüzden deneyen, bilen arkadaşlar deneyimlerini belirtirlerse sevinirim.
 
Sologitarist1 heyecanını anlıyorum fakat 2 forumda ilgili ilgisiz binbirbaşlıkta seni görüyorum. Bekleyemiyorsun sanırım canım kardeşim. Google da arama yapmayı denesene beklerken.
 
calis demiş ki:
Arkadaşlar acaba rg350dx lerde endonezya ve kore yapımları arasında sap kalınlıkları gibi fark varmı biraz kıyaslayabilirmisiniz ?

Bildiğim kadarıyla yok.
Zaten kore ile endonezya arasında bariz alınabilecek bir fark yok eskiden rg370dx,350ex,350dx vb gitarlar korede üretiliyordu sonradan endonezyaya geçtiler.
Ama yinede araştırmakta fayda var.
 
sap kalınlığı farkı yok deniyor ama çaldıklarım arasında fark sezmiştim ben... bir de endonezyalarda floyd rose yayları gövdenin arka kısmıına sürtüyor duyduğum kadarıyla. hocamın gitarında öyleydi, başka endonezyalarda da öyleymiş dediğine göre...
 
arkadaşlar ibanez in edge pro köprülerinde telleri topuzlarını kesip mi takıyorsunuz yoksa kesmeden mi?
bunun artısı eksisi var mıdır? topuzu köprünün içine geçirip saddleların ordaki zımbırtıları sıkmadan kullansak nasıl olur?
 
jacob demiş ki:
arkadaşlar ibanez in edge pro köprülerinde telleri topuzlarını kesip mi takıyorsunuz yoksa kesmeden mi?
bunun artısı eksisi var mıdır? topuzu köprünün içine geçirip saddleların ordaki zımbırtıları sıkmadan kullansak nasıl olur?

jacob egde pro da kesmeden takıyorsun köprünün altında yuvalar war.
ep_side2.jpg

Sıkıp kullanmak durumundasın.
 
Sap kalınlığı mevzusunda ise kalınlıklar sitede görünen neyse odur. Japon olmayanların dışındakilerin gövdeleri fabrikasyon diye biliyorum. Zaten eline alınca kendini belli ediyorlar.
 
Geri
Üst