Ibanez Başlığı

Arkadaşlar merhaba,İbanezin RGA veya SZ serisini kullananlar varmı veya bu seri hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olan,fiyatlarını bilen? Bildiginiz üzre bu gitarlar İbanez in sabit köprülü gitarlarından,ve bende sabit köprülü bir gitar aradıgım için dikkatimi çekti,kullananlar veya müzik marketlerde denemiş olanlar fikirlerini yazarlarsa çok mekbule geçer :)
Saygılar.
 
Arkadaslar ben Ibanez SAS32FM kullanıyorum...Ben bu gitarı kime göstersem ooff süper mükemmel gibi yorumlar alıyorum.. Klavyesi ender bulunacak bir klavye bunun farkındayım ama ben şimdi bu gitarı bırakıp prestige serisi bir gitar alırsam yanlıs yapıcakmısım gibi geliyor... Kim görse çünkü bu gitarı değiştirirsen kafasızsın vs gibi konusuyor... Manyetik modifiyesi düşünüyorum ve her tarzı çalan biriyim, metal - jazz aralıgında hersey... Seymour duncan veya dimarzio düşünüyorum hangi modelleri önerirsiniz ve nasıl sonuç alırım? 2 adet humbucker...
 
Selam arkadaşlar hepinize.Ben şu anda askerim ve askerliğim bitiğinde ibanez prestige rg2610e alacağım bişi sormak istiyorum gitarın klavyesinin 3 parçadan yada 5 parçadan yapılmış olması neyi değiştirir yani 3 parça olan klavyeler dahamı ince oluyor 5 parçadan yapılan klavyelere göre mesela benim alacağım modelin 5 parçadan yapılmış klavyesi ayrıca prestige rg2610e metal müzik için uygun bir seçimmidir seymour duncan manyetik falan gördüm gitarda yorumlarınızı beklerim saygılar.
 
Herkese selamlar. 3 gündür bu başlığı okuyorum, aslında Ibanez le ilgili pek çok şey bildiğimi zannederdim ama yazılanları okuyunca boyle düşündüğüm için resmen utandım kendimden :( çok yararlı bir başlık olmuş gerçekten, sadece Ibanez kulanan değil, gitar çalan herkesin işine yarar kesinlikle.

calis demiş ki:
Arkadaşlar acaba rg350dx lerde endonezya ve kore yapımları arasında sap kalınlıkları gibi fark varmı biraz kıyaslayabilirmisiniz ?

Bence arada fark var,ikisini de kullandım ve kore yapımı daha kaliteli geldi bana. Arada sayısal bir fark olmadığı halde endonezyaların sapı biraz rahatsız, kalın gibi, finish inden dolayı olabilir belki (tamamen varsayım :roll: )

Benim de bir sorum olacak arkadaşlar. Önümüzdeki ay RG 1527 alacağım, şu an sıfır satılan RG 1527 lerin hepsi Team J. Craft mı? Bir de yanında gelen hardcase in içinin rengi nedir, kırmızı mı yoksa mavi mi, yoksa başka bir renk mi, yoksa bir standardı yok mu? :roll:

Bir de küçük bir reklam yapayım : Ibanez kullanmış bir insan bir daha kolay kolay marka değiştiremez, o derece yani :taptim
 
RG 1570imin ve gordugum diger RGlerin hardcaseinin içi kırmızı. sanırım standardı bu. hepsi team j. craft mı sorusu bir an çok derin tartışılası bir soru gibi geldi bana :)
 
Hmm, o zaman şöyle sorayım, 2007 model RG 1527 lerin hepsi Team J. Craft mı? Ya aslında Team J. craft olmayanına rastlamadım daha ama yine de sormak istedim, önümüzdeki ay alacağım çünkü inşallah :)
 
PeeeDeee demiş ki:
Hmm, o zaman şöyle sorayım, 2007 model RG 1527 lerin hepsi Team J. Craft mı? Ya aslında Team J. craft olmayanına rastlamadım daha ama yine de sormak istedim, önümüzdeki ay alacağım çünkü inşallah :)
Bu konuya çok aklını takma çünki Team J. Craft ekibi tarafından
incelenmiş tüm gitarların Headstock'un arkasında Team J. Craft ekibinin damgasını görüceksindir


Bide arkadaşlar Ibanez üretitği yeni model bazı gitarlarında Seymour Dunceon manyetik kullanmaya başlamış artık, ilginç bi atılım olmuş bence Ibanez ve Dimarzio bütünleşmiş bir markaydı çünki hemen hemen bana Dimarzio'yu çok sevdiğimden biraz kalleşlik gibi geldi :D Tabi işin esprisi bi yana sanırım bu şekilde daha geniş bir kitleyi ellerinin altına almış olucaklar çünki Seymour Dunceon çok bulunan bir manyetik olmadığından stock olarak ve iyi Seymour modelleri gelmesi bizim gibi Dimarzio düşkünlerinden ayrı Seymour düşkünlerinide sevindiricek ve Ibanez' yöenlticek bi durum olmuş.
 
Arkadaşlar bu arada bugün mydukkan dan mail gelmiş, Selçuk Uzunhasanoğlu'ndan, yeni üretilen RG 1527 lerin hepsi Team J. Craft imiş, ancak eski üretimler Team J. Craft olmayabiliyormuş. Böyle biir bilgi vereyim dedim :)
 
ARKADAŞLAR ROCK, METAL TARZI MÜZİKLER ÇALMAK İÇİN..; MESELA KURBAN , METALLİCA, DUMAN, NİRVANA GİBİ.. NEYSE İŞTE , BU TARZ MÜZİKLERİ ÇALMAK İÇİN İYİ BİR GİTAR ALMAYA KARAR VERDİM .. VE 2 ŞIK ARASINDA KALDIM..

CORT X-TH MI YOKSA İBANEZ RG 1570 Mİ ALMALIYIM ???

BANA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.. AYRICA BU 2 GİTAR ARSINDAKİ ÖNEMLİ FARKLARI DA SÖYLERSENİZ ÇOK SÜPER OLUR :D
 
bad_devil demiş ki:
CORT X-TH MI YOKSA İBANEZ RG 1570 Mİ ALMALIYIM ???

İkisi de çok farklı ve güzel gitarlar, deneyerek karar vermen gerekiyor, ikisinin de artıları-eksileri var sonuçta.
Arkadaşlar bir de 2008 model RG 2550 ler ne zaman gelecek Türkiye'ye biliyor musunuz? Edge Zero inanılmaz olmuş ya!! :taptim
Mydukkan a sordum,3-4 ay sonraki partide gelebilir dediler. Tam da 2550 alacaktım, şimdi beklesem mi acep?
 
İlgin için teşekkür ederim dostum ama gerçekten , bu belirttiğim gitarlar arasındaki belli farkları bana biraz açarmısınız ?
Mesela cort x-th ile clean çalınamaz mı ( tat vermez mi )
İbanez RG1570 ile çok sert tonlar çalınabilir mi ?
Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ??? :)
 
X-th'teki manyetikler aktif Emg manyetikler olduğundan, tatminkar bir clean ton almak zordur. RG1570 ile sert ton da alırsın merak etme. Ton sertliği daha ziyade ekipmana bağı...
 
İşte o konuda biraz arama yapmak gerekiyor. İşin özeti ve sana yarayacak kısmı olarak söyleyeyim şimdilik: Aktif manyetikler 9v pille çalışır ve daha sert ton verirler, pasifler ise daha versatildir ve daha natürel ton verir...
 
Hmm, o zaman başlayalım :D
X-Th ın gövdesi maun, rg1570 ıhlamur. bu kişiye göre değişen bir tercih tabi ki,ama ben ıhlamuru tercih ediyorum, ton yelpazesi daha geniş ıhlamurun. maun daha tok bir ses verir, ıhlamur daha sıcak geliyor bana.

BLaCK_MaGiC86 demiş ki:
X-th'teki manyetikler aktif Emg manyetikler olduğundan, tatminkar bir clean ton almak zordur.

BLaCK_MaGiC86 arkadaşımın da dediği gibi, EMG 81-85 manyetikler clean lerde çok başarılı değil, bir de X-Th ta single olmadığını düşünürsek, clean tonlarda rg 1570 daha üstün gelecektir. ayrıca rg 1570 distortionda da gayet güçlü bir gitar, tabi ki emgli x-th kadar sert değil, ama anladığım kadarıyla ekstra sert olmasına gerek yok alacağın gitarın. Ayrıca yine BLaCK_MaGiC86 nın dediği gibi, d,stortion en az gitar kadar ekipmana da bağlı.

X-Th yekpare, rg 1570 bolt-on. Bu da kişiden kişiye değişir. Yekparede sustain daha fazla olur genelde, ama unutmamak gerekir ki sustain saptan çok klavyeye bağlıdır. ve doğrusunu istersen, X-th ın yekpare oluşu bana pek güven vermiyor,ama bu kesinlikle ŞAHSİ görüşüm, ve kesinlikle hiçbirşeye dayanmayarak söylüyorum :)

X-th ınn köprüsü nasıl,ne kalitede bilmiyorum, ama rg 1570 teki Edge Pro kendini kanıtlamış, son derece güvenilir bir köprü.

İkisini de dene, ama mutlaka kendi ekipmanınla dene. Yerinde olsan rg 1570 alırdım, ve kesinlikle objektif konuşuyorum. Yoksa X-TH da gayet beğendiğim bir gitar,ama senin yapacağın müzk türü de düşünülünce, rg 1570 daha mantıklı bir tercih olur bence.
Kolay gelsin.. :)
 
Ne demek efendim, vazifemiz :D bir de unutmadan ekleyeyim, bakmaktan ve çalmaktan sıkılmayacağın bir gitar al mutlaka. bir arkadaşımın bir lafı var "gitarlar kadına benzer,aşkla yaklaşmazsan mutlu olamazsın". :D
 
Geri
Üst