MindCrime (Power Thrash) - Ankara

Sevgili Mindcrime:)
Kaydınızı dinledim.Gerçekten beğendiğimi söylemeliyim.Kayıt kalitesi,gitar 3lü 5li olayları,kisisel olarak pek haz etmesemde kendini bana dinlettiren solonuz ve son olarakta güzel yazılmış davul hosuma gitti.
Kayıtların ve başarılarınızın devamını dilerim.
 
O sahneye çıkamadığımız, Ankaralı arkadaşlarımızla beraber çalamadığımız için kahrolduk, yıkıldık Cem ile beraber.

Sını64 ün elemanlarından zaten ne olduklarını tahmin ediyordum. Likemore isimli bestelerini de uzun zaman evvelden vokalsiz olarak dinlemiştim zaten(ama bazı yerlerini değiştirmişler gibi geldi o an) Vokalistlerinin performansını beğendim pek bir dengesizdi arkadaş sahnede.Tuttum. Berkay ve Cem'in gitaristliklerine laf eden adamın alnı itina ile karışlanır Wink Basistleri(ismini bilmiyor olmamdan dolayı olan üzgünlüğümü belirtecek bir smiley bulamadım kusura bakmayın) nin 60 lardan çıkmış hippileri anımsatan saçlarından olsa gerek her an blues/rock'n roll çalacak diye bekledim. Performansı iyiydi onunda. Ayrıca 5 telli basını her an vokalistin gözüne sokabilme atraksiyonuna sahipti arkadaş Smile bir kazaya sebebiyet verebilir diye tetikte durmaktan şarkılara odaklanamadım Razz Davulcuları teknik olarak yeterli görünsede grubu kollamak açısından biraz dikkatsiz gibi göründü gözüme.

Ardından Rectifier çıktı sahneye.
Daha evvel bu insanların şarkılarını da dinlemişliğim, görüntülerini seyretmişliğim vardı. Ama o gün daha farklı gördüm kendilerini. Vokalistlerinin tarzı daha evvel dinlediğimdeki gibi değildi daha çok black ve death vokalini andırdı bana. Sahnedeki grubun Rectifier olduğunu bilmesem ve çaldıklarını duymasam black grubu var sahnede diyebilirdim. Çok yorgundum, sanırım 4. parçadan sonra kapıya çıktım enerji toplamak için. Zaten ben çıktıktan 1-2 parça sonra da sahneden inmişler "böyle seyircinin taa... m.k" diyerek. Haklılardır. Biz çok konserde bunu söyledik ama artık bir şeyin farkına vardık. Müziği kendin için yaparsan başarılı oluyorsun, seyircinin ta m.k. kısacası. Onlar olsada sen olmalısın olmasada....

Gelelim Mindcrime adı altında toplanmış dengesiz heriflere.
Kardeşim siz manyakmısınız gidipte Anthrax- Indians çalarak sound check yaparsınız. Konser boyunca bekledim, "we al see black and white" diyerekten bağıra bağıra atlayacaktım sahneye... Olmadı başka zaman artık..
Caner'den beklemediğim bir gitaristlik performansı gördüm. Alex skolnick ile olan bağları konusunda fazla şüphem kalmadı artık. Keza diğer gitaristleri Giray(doğru hatırladığımı sanıyorum) da sapıtık bir insan olduğunu KingV gitarıyla sahneden atlayarak insanları yaralamayı umursamadığını göstererek kanıtlamış oldu. Tonton basistleri Honda Onur "ben bu grubun front manıyım lağ çekilin" diyerek sahneyi pek bir güzel dolduruyordu. Vokalistleri(adını bilmiyorum bu arkadaşın eminim) pek güzel sesli olduğu halde böyle bi çekingen göründü gözüme onu vahşi bir dişinin ellerine verip açıp saçmak lazımdır arkadaşlar yapın bir güzellik adama Smile Davulcuları pek sakin işine yoğunlaşmış bir insandı yapıyordu işini de güzel güzel. Kısacası Mindcrime yaktı bizi.

Sonuç olarak;
Konserin zamanlamasının yanlış olduğunu PAZAR günü konser yapılmaması gerektiğini söylemeliyim. Bu konser aynı yerde Cumartesi günü yapılmış olsaydı fikirleriniz çok daha farklı olurdu bundan eminim. Fakat Ankara'nın daha ateşli bir seyirci kitlesine sahip olduğunu, Rock/Metal ortamlarının daha güzel olduğunu hep söylerim ve hep özenirim.
Eh sanırım artık beni anlamışsınızdır.
 
Caner'e laf yok, İstanbul'da en iyi performans Caner'indi :) Grup genel olarak benim izlediğim en iyi performansını sergiledi ama zaten... İlk 1-2 şarkıyı çalıp yeteri kadar ısındıktan sonra cidden çok çok iyi çaldılar...

Sanctuary çaldıkları için ayrıca tebrik etmek lazım grubu.

Elinize sağlık beyler, hastasıyız Mindcrime'ın :metalhead
 
Şu piyasada herkes Caner kadar gitar çalışsa nerelere geliriz. Hızla geliştirmeye devam ediyor kendisini. Zaten müzikal anlamda bestelere katkısından da belli oluyor bu.

Bu arada daha ilk parçadayken gitarını süngü niyetine kullanıp seyircinin içine dalan, bana attığı omuzla arkamdaki kızın yere serilmesine sebep olan ve sahne göl olduktan sonra birasını bana hediye eden Giray'ın panter performansını da unutmamak gerek zannımca.

Sanctuary coverı ise yeterince özgün ve sağlamdı. Her ne kadar vokalleriyle ön planda olan Taste Revenge (Taste My Knife) parçasında Taylan'ın; sahne içinde kendisini duyamamasının etkisi açıkça görülse de vokallerin inceldiği yerler dışında bu yükü başarıyla kaldırabildiği kanatindeyim. Stüdyo performanslarını bildiğimden rahatlıkla söyleyebilirim ki sorunsuz bir sound ayarında daha da hoş gelecektir kulağa bu cover.
 
Sınıf 64 ve MindCrime konusunda kafamda biriktirdiğim tespitlerden en can alıcılarını Murad'da yazmış.. Caner ile Giray soundçekte Indians'ın gitar introsunu birbirlerine "Adam mısın lan!?" bakışı ataraktan çalıyorlardı ki, zaman zaman insan yaşantısında çok çok acı veren ve adamı kıvrandıran şeylerden biri oldu.. Kendime "Neydi lan bu?" diye sormaya başladım.. Milyon kere dinlediğim şarkıyı hatırlayamıyordum; aklıma şimdi askerde olan rainbow adamının Bruce Dickinson'un ismini hatırlayamadığı gün geldi.. Nasıl da alay etmiştim ilk anlattığında.. Ahanda işte ben de böyle bir kara deliğin içine düşmüş çırpınıyordum ki konser başladı..

Sanctuary kavırı tabii baya bir sürpriz oldu, benim gibi çok fazla Sanctuary takipçisi olmayanlara bile.. 3 Testament'e değinmeye zaten gerek yok, ama tam burada Murad'ın tespitine dayanaraktan Caner'in Skolnickvari yaklaşımlarından bahsetmek istiyorum; adam gitarıyla sevişiyor resmen.. Skolnick'in Sins of Omission'dan önce ritüel haline getirdiği gitarı okşama hareketini öyle bir hassasiyet ile yaptı ki.. Yaptı ki..! Teheyy..

İkinci besteyi ilk kez dinledim, şu anda bir şeyler hatırlıyorum desem yalan olur ama zaten hafızası çokta kuvvetli olan biri değilim.. Ama şunu söyleyeyim ki o anda gerçekten beğendim ve Normığnbeyts'in kulağına eğilip bunu fısıldadım.. Ve nihayet A Blind Understanding'i omuz omuza, haykıra haykıra canlı olarak izleyip&söyleme imkanını bulduk; lakin "Who's good, not god with a sinful crown.." bölümünü ben söyleyecektim, aldatıldım.. :D

Ayrıca bu Giray ne utanmaz adamdır.. Babaları tarafından biralarının ellerine verilmesine kadar bir ilgi gören iki tane kızcağız sahne önünde Giray'a yaklaştıkça yaklaştı, gitarın sapı kızların gözünü çıkaracaktı az kalsın, insan biraz dikkat eder.. :D Ama alayını yemişim, günün olayı Onur'un Ahmet Çakar taklidiydi.. :LOL:

Eve yeni gelmek münasebetiyle şimdi tekrardan teşekkür ediyorum mesafeleri kat edip gönlümüze muhabbet kattığınız için (İftar programı gibi oldu), tekrarrı nasip olur inşallah diyerekten, Dünyanın En Yüzeysel Medyumu misali "Sevgiyle kalın!" diyoruz.. :D
 
arkadaşlar biraz gecikmeli de olsa (artık foruma fazla yazmama konusunda kendimi terbiye ediyorum :D ) buradan herkese çok çok çok teşekkürler..... güzel yorumlarınıza çok mutlu oldum....

istanbul seyicisi konusuna ben değinmicem... zaten yeteri kadar değinildi...( aslında seyirci dememek lazım seyirci olmayanlara burdan lafımız)

ayrıca emrah ve mert e özellikle çoooo.....k teşekkürler.... o eşyaları siz olmasanız napardık...

ayrıca "ÖLÜ" yü taşıma cesaretinde bulundukları içinde minnettarız... :D

bir daha ki konserde görüşmek üzere.....
 
Hakket bak o "ÖLÜ"nün içinde ne olduğunu açıklama zamanı geldi bence.. Orada biriniz "Demir var" demiştiniz ama.. Ama.. Ama ciddi değildiniz herhalde, öyle değil mi?

Lan.. Lan, yoksa!
 
In the land of agony
Thats where i was born
Within each joy i had
theres a price that that I paid
Someone told
The ''good'' will win at last
Agreed by blind eyes
Now searching for a prove
That theres an eternal rule

And i cry for the love
Of life ,to come
And i Try
To stay awake
from this dream of dawn
And the time
will take my youth
banish my dreams
i see pain over this dying realm

Then to the rolling Heaven itself I cried,
Asking,"What lamp had Destiny to guide
"Her little Children stumbling in the Dark "
And"A blind Understanding!" Heav'n replied.

So i dream of a life
written by one
Who is ''good''
not a ''god'' with a sinful crown
How shattered our hearts ,all alone
We stay low when we are under control


hiç bi şey anlatmaya çalışmadık aq kasmaya gerek yok

Then to the...replied kısmı alıntıdır Ömer Hayyamdan
 
Geri
Üst