Sap Ayarıyla Ilgili Bir Sorun , Anlayan Kişiler Çözebilir Umarım..

Arkadaşlar merhaba ,buradan bir çok kişiye yardım ettiğinizi gördüm ve sizden yardım almak istiyorum..

Jackson Japon üretimi RX10D gitarım var , gitarımı luthierlere yapmaları için verdigimde sapı olması gereken düz konuma getiriyorlar , fakat sap 3 gün sonunda seslerin bittigi o yanar döner sustain in omadıgı bir gitara dönüşüyor , çok rahatsız etmesede o metallica da duydugum boş vuruş rezonansı gelmiyor , ilk 1-2 gün o rezonans ı tam olarak alıyorum..

Bende bunun üzerine sapı gevşetmeye karar verdim ve sapı gevşettim..Sapı gevşettikçe o rezonans geri geldi fakat bu seferde teller bollaşıp yayvanlaşıyor..Sapı biraz daha çukur bırakmam bir sorun yaratırmı , çok çukurken özellikle son perdelerde seslerin bitmesi ve kötü sesler cıkarması gibi bir sorun gözlemledim.. Sizce ne yapmalıyım , çukur mu bırakayım bir sorun teşkil edermi ?

Not : Şu an da sadece kalın Mİ telinde cızlama var , cok fazla olmasada azıcık var , diğer tellerin hiçbir perdesinde cızlama yok..

bende anlamadım düzeldi heralde :)

Teşekkürler
 
Sap'ın dümdüz olması elbette bir kural değil ama belli bir eğimi geçerse sorunlar başlar. Bazen tercih edilen sap eğimi nedeniyle sap'ın gövde ile birleştiği noktadaki açıda ufak değişiklikler gerekebiliyor.

Durumu luthier'inize danışın ve ayarları siz oradayken yapmasını isteyin, böylece sevdiğiniz ayarları bulmanızda size yardımcı olacak ve birdahaki bakım sürecinde gitarı tam istediğiniz gibi yapabilecektir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
mertay ilgine çok teşekkürler , gitarımı Fatih ustaya verdim , senin gitarın ayar tutmuyor başka gitar alman lazım dedi , garip geldi.. bi çözümü olmalı diye düşünüyorum
 
Bir kırılma olsa baştan zaten ayarlanamazdı? gevşettiğinizi belirttiniz değilmi? gitarı bilmiyorum ama uyduruk birşeyede benzemiyor.

Olmadı birde başka ustaya götürün, ciddi tavsiyelerle gidip memnun kalmadığım ustalar olmuştu-belki iletişim sorunuydu bilemiyorum ama gitarı değiştirmeden önce 1-2 kişiye daha uğramak mantıklı...
 
Geri
Üst