Sünnet Olayı

sünnet ettirilirken çocuklara danışılmalımı?

  • hayır, gerekmez. ailesi müslümansa oda müslüman yetişmeye mahkumdur..

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    760
Argoliar demiş ki:
iceman__ demiş ki:
İslamı iyi bildiğini sanan arkadaş. Bırak anne ve babanın çocuklarından sorumlu olmasını, İslam dinin de her müslüman birbirinden sorumludur.Hiç tanımadığın bir müslüman üzerin de bile sorumlulukların olduğu halde, anne babanın çocukları üzerinde ki sorumluluğun ne kadar fazla olduğunu düşün.

müslüman olduğunu sanmıyorum ama belki annen baban sorumluluğunu yerine getirememişki böyle böyle olmuşsun. İslam' ı sana anlatmamışlar ya da yanlış anlatmışlar. Belkide islamı sana yahudiler öğretti.

Hz. Peygamber (s.a.s) torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'i doğumlarının yedinci gününde sünnet ettirmişti.

İslam dinin de uygun olanı peygamber efendimizden iyi kimse bilemez.


tatlısu müslümanlarında böyle bir ortak nokta var. islamın en iyi halinin kendilerine öğretilen şekli olduğunu zannediyorlar. bilmiyorlar ki insana istediğiniz şeyi öğretirsiniz, yalan doğru farktmez. sen de küçük yaşta sana islam öğretilmeseydi müslüman falan olmayacaktın. doğduğun yere göre budist hıristiyan vs. olacaktın. böyle şeyler, kendi inancını kendisi sorgulamış, kendi tanrı inancına kendisi ulaşmış benim gibi insanlar için geçerli değil. 1
bu arada sana islamı yahudiler mi öğretti diyen arkadaşa hz. muhammedin de yahudi soyundan geldiğini hatırlatırım. 2dünyada bütün peygamberler yahudidir.3 islamda anlatılanlar yahudi tarihçesidir. ve çocuklarınıza koyduğunuz kuran isimleri de yahudi isimleridir.4
dünya üzerinde ilahi din olark kabul edilen dinler tamamen yahudi düzmecesi komplolardır. islamda yahudilikle örtüşmeyen bir tek şey söyleyin bana. oruç, sünnet, erkeklerde sakal bırakma, kadınlarda kapanma hepsi birebir. ve siz islam evrensel diyorsunuz. islamı getiren peygamber de israiloğullarından, getiridiği kural da onların kuralı.5
eğer olmadığı yönünde bir bilginiz varsa paylaşın hep beraber bakalım.
sünnete gelince, ben de çocuğumu sünnet ettirirdim. sağlık açısından mühim bir şey. ama gidip de çocuğu 10 küsur yaşında sünnet ettirmek mezalimden başka birşey değildir. sonra o çocuk olan herşeyi hatırlar. yaptıracaksan 5 yaşına gelmeden yaptıracaksın. peygamberin her sünnetine uyan milletimiz azcık şuna da uysa da çocuklara biraz hayırları dokunsa.6

1. Allah'ıma şükürler olsun ki müslüman bir ülkede müslüman bir ailenin çocuğuyum
2. Hz. İbrahim (as) yahudi değildir. Hz ibrahim (as)'in oğullarından 2si . birisi Hz ishak (as) ve 2. Hz ismail (as)dir. Peygamber efendimiz (sav)Hz. İsmail (as) ( hz. ibrahim(as)'in kurban etmek istediği çocuğu ) in soyundan gelir. Yahudiler ise Hz İshak (as)'ın soyundan gelir. Bir yahudiye sorarsan Hz İsmail(as)' i öyle biri olmadığını söyleyeceklerdir. Hz. İbrahim'in diğer çocukları kim bilir belki afrikadaki avrupa daki ırkların atarlarıdır.

Araplar hz İsmail (as ) yahudiler Hz ishak (as) soyundan gelirler ve hz. ibrahim 'in başka çocuklarıda var.
yani peygamber efendimiz (sav) yahudi değil.
3. dünyadaki bütün peygamberler yahudi değil.
4. çocuklarımıza koyduğumuz isimlerin hepsi yahudi isimleri değildir. Arapça ile ibranice çok farklı dillerdir. yahudiler de kendinden önce gelen peygamberlerin isimlerini koymuşlardır. ama o peygamberlerin hepsi yahudi değil.

5. bütün İlahi dinler Allah tarafından indirilmiştir. onun için aynı şeyleri emretmişlerdir. hristiyanlık ve musevilik bozulmadan önce aynı şeyleri emredeiyorlardı.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma. basit yazdığın şeyleri söyleyim

a. müslümanlarda sakal uzundur . bıyık kısadır ve favoriler kısadır. müslümanlarda sakal boyun bölgesinden aşağı inmez. Yahudiler bıyıklarını uzatırlar hatta örerler. yahudiler favorilerini uzatırlar hatta örerler.

b. müslümanlarda ki oruç hiçbir din de yoktur. hristiyanlar ın orucu belli bir müddet bir odaya kapanıp hiç konuşmamaktır. Müslümanlar da ise hiç kimse ile konuşmayıp böyle yapmak haramdır.

c. İlk sünnet olan hz. İbrahimdir. ve karısı hz. hacerdir. ondan sonra gelenler sünnet olabilirler. hatta imansız araplar bile sünnet oluyorlar. afrikada müslümanlığı ya da yahudiliği hiç duymamış kabilelerde sünnet var.

d. Din yahudilerin uydurması demek çok saçma. Yahudilik de inanç şöyledir. Allah sadece yahudileri sever. Dünya sadece yahudiler için yuaratıldı. Diğer insanlar yahudilerin köleleri olmak için yaratıldı. Yahudiler üstündür. Diğer insanlar değersizdir. Yahudi ırkından olmayan hiç kimse yahudi de olamaz. yani bir türk yahudi olamaz. ancak bir çıkarları varsa seni dinlerine almış gibi gözükürler sonra kullanır atarlar.

Ama islam da tüm insanlar eşittir. Herkes müslüman olabilir.

bunun gibi sürüsyle farklılık var. Bu arada ben seni ne dinsizlikle suçluyorum ne de farklı görüşlerinle beni ilgilendirmez. Sadece yanlış bilgilerini düzeltiyorum. Ama bildiğim kadarıyla benim de bilmediğim çok şey var. çok bilmiş gibi görünmek istemiyorum.

6. İslam da uygun olanı çocuk 1 yaşını bitirmeden sünnet ettirmektir.
 
mantıklı duruyor. ancak söylediğine göre yahudiler ve araplar aynı atadan geliyor ve allahın çölünde çoğu okuma yazma bilmeyen insanların bu şecereyi nasıl ve ne kadar sağlıklı tuttuğu, bu güne kadar ne şekilde doğru ulaştırıldığının yine garantisi yok. arapların ve yahudilerin de amcaoğullarından gelmesi yine ilginç bir durum.
benim hristiyanlık ve islamın yahudi komplosu olduğunu savunmam de tamamen senin dediğin temellerden kaynaklanıyor. yahudiler şu anda amerikanın dünyaya yaptığı kültürel istilayı diğer ilahi dinler aracılığıyla yapıyor. şu anda hristiyan dünyanın inancını temellendiren kitapların ne koşullar altında nasıl yazıldığı neye göre seçildikleri şaibeli. hristiyanlar neden kendi peygamberlerini öldüren dinin kitabını da kutsal sayıyor? hz. isa aslına bakarsanız yeni bir din falan getirmeye kalkmamıştı. o, bozulan ve kokuşan ruhban sınıfının kötü yönetimi altındaki yahudi halkı uyandırmak istemişti. tabii o zamanki yüksek rahipler çıkarlarıyla çatışan bu durumdan onu öldürerek kurtuldular. yani isa peygamber de yahudilerin peygamberi.
islamda da da bunun garantisi yok. kuranın vahyini indiren güçlerin (melek-cine ben de inanırım) bunu tanrının emriyle yaptığına inanmıyorum. bunda kuranın uslubu ve yasak-ceza mantığının bahsettiği allahın bağışlayıcılığıyla uyuşmuyor oluşu rol oynuyor.
bunlara ek olarak ibadet şekilleri hakkında doğru söylemişsin. yanlış bir biçimde aynı olduklarını savundum. (kıvırtıyormuşum gibi dursa da) söylemek istediğim yahudilerle aynı mantıkta ibadet ettiğimizdi.
ayrıca yine o peygamberlerin hepsinin yahudi olduğunu ve isimlerin de yahudi ismi olduğunu söyleyebilirim. tevratta kitabı olan ve yahudi olmayan kimler var? biliyorsan ve bu konuda aydınlatırsan sevinirim.
kuranda da resmen tevratı da şöyle bir özet geçiyor. neden yahudilerin tarihini bana anlatıyor? neden sadece yerel tarihten bahsediyor? dünyanın başka yerlerine de peygamber gönderdiğini iddia ederken onların hiçbir hikayesini anlatmıyor? anlatıyor da ben mi bilmiyorum?
bu gibi şeyleri cevapları aklımı kurcalıyor..
 
Argoliar demiş ki:
mantıklı duruyor. ancak söylediğine göre yahudiler ve araplar aynı atadan geliyor ve allahın çölünde çoğu okuma yazma bilmeyen insanların bu şecereyi nasıl ve ne kadar sağlıklı tuttuğu, bu güne kadar ne şekilde doğru ulaştırıldığının yine garantisi yok. 1arapların ve yahudilerin de amcaoğullarından gelmesi yine ilginç bir durum.
benim hristiyanlık ve islamın yahudi komplosu olduğunu savunmam de tamamen senin dediğin temellerden kaynaklanıyor. yahudiler şu anda amerikanın dünyaya yaptığı kültürel istilayı diğer ilahi dinler aracılığıyla yapıyor. şu anda hristiyan dünyanın inancını temellendiren kitapların ne koşullar altında nasıl yazıldığı neye göre seçildikleri şaibeli. hristiyanlar neden kendi peygamberlerini öldüren dinin kitabını da kutsal sayıyor? 2hz. isa aslına bakarsanız yeni bir din falan getirmeye kalkmamıştı. o, bozulan ve kokuşan ruhban sınıfının kötü yönetimi altındaki yahudi halkı uyandırmak istemişti. tabii o zamanki yüksek rahipler çıkarlarıyla çatışan bu durumdan onu öldürerek kurtuldular. yani isa peygamber de yahudilerin peygamberi. 3
islamda da da bunun garantisi yok. kuranın vahyini indiren güçlerin (melek-cine ben de inanırım) bunu tanrının emriyle yaptığına inanmıyorum. bunda kuranın uslubu ve yasak-ceza mantığının bahsettiği allahın bağışlayıcılığıyla uyuşmuyor oluşu rol oynuyor.4
bunlara ek olarak ibadet şekilleri hakkında doğru söylemişsin. yanlış bir biçimde aynı olduklarını savundum. (kıvırtıyormuşum gibi dursa da) söylemek istediğim yahudilerle aynı mantıkta ibadet ettiğimizdi.
ayrıca yine o peygamberlerin hepsinin yahudi olduğunu ve isimlerin de yahudi ismi olduğunu söyleyebilirim. tevratta kitabı olan ve yahudi olmayan kimler var? biliyorsan ve bu konuda aydınlatırsan sevinirim.
kuranda da resmen tevratı da şöyle bir özet geçiyor. neden yahudilerin tarihini bana anlatıyor? neden sadece yerel tarihten bahsediyor? dünyanın başka yerlerine de peygamber gönderdiğini iddia ederken onların hiçbir hikayesini anlatmıyor? anlatıyor da ben mi bilmiyorum?
bu gibi şeyleri cevapları aklımı kurcalıyor
5..

1.Bunların seceresini insanlar tutmuyor bunlar kaynakları ilahi kitaplar. Araplar ve yahudiler ne kadar akraba ise afrikalılar ile de aynı derece akraba olabilir. Bence bu bilgi o kadar gerkli bir bilgi değil.

2. Peygamberlerin bazılarına yeni bir kitap verilmiş. Bazıları ise ise kendinden önceki peygamberlere verilen kitap ve dinin devamlılığını sağlamış. Hz. Musa yahudilere gönderildiğinde yahudilere yeni bir kitap ve yeni birn verilmiş. Ve bu kitap ve dinde kendinden önceki peygamberler ve dinler anlatılmış ve yahudilerin bunlara iman etmesi istenmiş. Ama daha sonra bu din bozulmuş.

Hz. İsa (as) ya inen dinde de kendinden önce gelen peygamberler. önceki kitaplar ve önceki dinler anlatılmış ve buna iman etmesi istenmiş.

Aynı şekil de Kur'an-ı Kerim de de eski peygamberler dinler ve kitaplar anlatılmış ve bunlara iman edilmesi istenmiştir.

Yani müslümanlar onların peygamberlerine de inanırlar. Kitaplarına da inanırlar. ama onların dinleri bozulmuş kitapları değiştirilmiştir artık.

İseviler yahudilerinkine inanırlar. islama inanmazlar. yahudiler hiçbirine inanmaz. Bu onların bozulmuş olduğunun göstergesi zaten.

3. Hz. İsa öldürülmedi göklere yükseldi. Hiristiyanlar öldürüldüğüne inanırlar. Müslümanlar inanmazlar. Hz. İsa da o insanlara peygamber olarak gönderildi. ama dediğim gibi Yahudiler artık sapıklaşmışlar. Onların gözleri dönmüş.Onlar inanmadılar.İnanan havarileri onun dinini ve kitabını yaydı sonradan değişti oda.

4. Kur'an'ı tam olarak okumadığına eminim. Okusaydın emin ol böyle düşünmezdin. İslamı kötülemeye çalışan hiristiyan misyonerler ayetleri kesip biçerek İslam dinini kötülemeye çalışıyorlar. Eğer önyargıdan uzak bir şekilde sana bunları anlatmamı istersen msnde konuşabiliriz hepsini.

5. Peygamberler ansiklopedisini okursan hepsinin yahudi olmadığını görürsün.
 
anlıyorum, ama niye sadece bu üç din birbirlerinin temellerinden ilerliyor? yani kuranda neden sadece yerel peygamberlerin hikayesi anlatılıyor da uzak coğrafyalardan kıssa yok? bende şüphe uyandırıyor.

evet, kuranı tam olarak okumadım, çünkü sıkıcı bir tarih kitabı çoğu. ancak büyük bölümünü okuduğumu söyleyebilirim. hristiyan misyonerlerin lafına da denk gelmedim henüz ama herkes kendi dinini yaymak için diğerlerini kötülemek zorunda tabi. ancak benim kuranın okuduğum kısmından anladığım ceza mantığının allahın bağışlıyıcılığıyla çeliştiği.

neyse, vardığın noktayı anlıyorum. ama septik kaygılarım var. dogmatik herhangi birşeyi kabul edemiyorum. ve herşey en sonunda ispatlanamaz, sadece inanılabilir şeylere çıkıyor. ben de son bir karara kendimi varabilir görmüyorum.
 
İslam dininin kaynağı önce Kur'an dır. Peygamber Efendimiz (s.a.v)dir. Sonra kıyas icma...dır.

İslam dinine göre Kur'an-ı Kerim 'i Allah'ın kalbine bilgi vermediği insanların yorumlaması caiz değildir.Bu kişiler alimler evliyalardır.

İslam' ı kalbiyle sadece doğruya ulaşmak için araştıran kişi onun güzelliklerine erecektir. Hidayet yani Allah'a ve Peygamber Efendimize karşı olan iman ve sevgi sadece Allah'ın rahmetidir. Müslüman kişi sadece anlatıp vesile olmak uğraşı içindedir.

Ama Şunu diyebilirim ki , insan bilmediği birşey hakkında konuşursa sadece o konuştuğuna inanmaya başlar ve artık önyargı sarmaya başlar. Bunun için insan fikre en son varmalı.
 
offf sadece islami yönü var , başka bişey yok yani,doktorlar da aynı boyutun adamları,adam doktor olunca sakallı veya,siyasetci olamaz diye bişey yok, ben sünnetin faydası olduguna inanmıyorum, sadece korku vererek bir yozlaştırma yöntemi,insanlar küçük yaşta itaate zorlansın diye belkide, tamamen din düşüncesinden değil bilimsel düşünün biraz da ,bence
 
fatoskazaz demiş ki:
offf sadece islami yönü var , başka bişey yok yani,doktorlar da aynı boyutun adamları,adam doktor olunca sakallı veya,siyasetci olamaz diye bişey yok, ben sünnetin faydası olduguna inanmıyorum, sadece korku vererek bir yozlaştırma yöntemi,insanlar küçük yaşta itaate zorlansın diye belkide, tamamen din düşüncesinden değil bilimsel düşünün biraz da ,bence

arkadaşım git biraz çalış araştır..
sünnetin gerekliliğini bilimde kabul etti...

BİLİM NE DİYOR?
Sünnetin faydaları bilimadamları tarafından da dile getiriliyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Androloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat sünnetin faydalarını şöyle özetledi: "Sünnet hijyenik bir uygulamadır. Her yaşta sünnet olunabilir. Sünnetli erkeklerde idrar yolu iltihaplanması daha az gözlenir. Bulaşıcı hastalıklar sünnet olmayan erkeklerde daha sıktır. Bunun yanı sıra penis kanseri de sadece sünnetsiz erkeklerde görülüyor."


fb futbolcusu mehmet aurelio da devre arasında sünnet olacak ama Müslüman olmayacak sadece daha sağlıklı olacağını düşndüğü için sünnet oluyor... ;)
 
sünnetle islamı bağdaştırmak gereksiz ve anlamsız
tamam sünnet islamiyetin şartlarından biri ama sonuçta bilimsel olarak faydası ispatlanmış bir şey bence burda tartışmamız gereken sünnet olayının dini değil de bilimsel yanı
 
buzz demiş ki:
sünnetle islamı bağdaştırmak gereksiz ve anlamsız
tamam sünnet islamiyetin şartlarından biri ama sonuçta bilimsel olarak faydası ispatlanmış bir şey bence burda tartışmamız gereken sünnet olayının dini değil de bilimsel yanı

önceki sayfalarda belirtmisdim,sünnet islamada sart degil,adi üstünde "sünnet" yani Hz.Muhammedin (s.a.v.) uyguladigi bir sey,evet musevilerdede sünnet var ama nedeni ayri....demek istedigim sonucta sünnetsiz bi erkekde müslüman olabilir!
 
bence sacma bi konu bu... müslüman bir ülkede yaşıyoruz sonuçta ve müslümanız.. hristiyanı yahudisi dininin gereğini yapıyor neden bu ataist yönelimler anlamıyorum ben...
 
Kuran'da yazılan veya sünnet olarak bilinen şeyler o zamanların insanlarının iyiliği açısından şart veya sünnet olarak indirilmiş.Çünkü o zaman şimdiki kadar gelişmiş değildi.Ve sünnet bilim adamlarının bile olumlu gördüğü sağlık olayı.Bence bu tartışılması gerekecek kadar önemli bir konuda değil.Bu abdest olayına döner.O zaman su yokmuş insanlar pismiş ve abdest mecbur kılınmış.Temiz olsunlar diye.Sağlık açısından. Yani müslümanlar yapar başkaları yapmaz diye konulan bişey değil sağlık için herkes yapar bunları.
 
bence başlık sahibi sünnetsiz. kılıf arıyor kendine =)

birincisi sünnet kelimesinin anlamı sadece pipi kesimi değildir..

git gör öğren. düşüncelerinide herkesin ağzına sokar gibi dayatma...

eğer yaşanılan bir din varsa insanın içinde yaşanılanı makbuldür. eğer senin gibi inançsızsa bir insan, yine içinde tutması makbuldür..

kimse kimseyi inanç sistemleri yüzünden yargılayamaz, aşağılayamaz..

ayrıca müslüman olmadığını ve tanrıtanımaz olduğu gözümüze gözümüze sokmuşsun.. Nüfus cüzdanında din hanesinde ne yazıyor onu görebilir miyim?? Annene ben ateistim desen annen sana ne der onu öğrenebilir miyim?? eueuheuhue bu kısımlar şaka ciddiye alınmaya...

Bütün ithamlar başlık sahibine yapılmıştır..

d.n.: kesinlikle okuyunca insanı sinir eden bir başlıkdır =)
 
müslüman bir ülkede yaşıyorsak ve ailen müslümansa sen de müslüman oluyorsun.bu iyi ya da kötü değil.otomatik müslüman oluyorsun.seçim hakkın yok.sünnet oluyorsun hemen.bir zihniyetin oluşmadan sünnetini yapıyorlar senin.

insan ister ki kendi dinini kendi seçsin ama bu böyle müslümanlıkta.hiç bir şey de değiştirmeyecek bu kuralı.sünnet olmak her müslümanın görevidir zaten sünnetsiz müslüman olunmuyor.çok mu rahatsız oluyorsunuz sünnetliyken.bilimsel bir tartışma bile olamaz bu.
 
bu babadan oğula geçer davası sadece müslümanlıkta mı var?
hayır bütün dinlerde ailenin dini neyse(istisnalar hariç) o dinde oluyor doğan çocuk.o zaman ileride müslümanlığı seçme ihtimali de olduğu için en iyisi sünnet ettirmek çocuğu :) büyüyünce daha zor olur herhalde.
ya da hangi aile çocuk belki büyüyünce dinini değiştirir diye inancının gereklerini yapmaz ki? o doğru olduğuna inanıyor ki senide öyle yetiştirecektir.

sen istesende istemesende(otomatik olarak) müslüman oluyorsun bence yanlış. zaten sen büyüyünce inancını/inançsızlığını kim ne derse desin kendin belirliyorsun. mesela ateist kişiler kaçınızın ailesi biliyorki sonradan değiştiğinizi.
 
Eğer bir dine karşı inanç varsa bunları kimse sorgulaymaz. Adı üstünde inanç. Bu gibi şeyler sadece islamda değil, bütün dinlerde var.
Örneğin, hristiyanlarda da doğar doğmaz vaftiz olayı var o neden tartışılmıyor?
 
pirtikcan demiş ki:
ben düşündüm düşündüm akıl erdiremedim tanrı (bence yok) madem sünnet olmamızı istiyodu neden bizi sünnet olmuş bi şekilde yaratmadı?

bide bişiy var çocuklar küçük yaşlardan sünnet ediliyo..

bu nekadar doğru sizce bana çok saçma geliyo..

bir insan daha din nedir bilmezken çocukken din ve yaradan konusunda hiçbişeye akıl erdiremezken onu sünnet etmek ne kadar doğrudur? bence çok cahilce içler yapılıyo islam aleminde..

niçin yapılıyoonuda anlamadım gerçi ben ama neyse..

sünnet olayı kur an da varmı ki?
 
hangi dinin içinde doğduysan onun kurallarını öğreniyorsun ve uyguluyorsun.. sonradan içinde bulunduğu dini sorgulayan ve onda yanlış olduğuna inandığı şeyleri gören kişilerin düşünceleri farklı oluyor..
 
bu her inançta böylee değil midir? insan belli bir zaman sonra herşeyi sorguluyor. değişip değişmeyeceği belli değil ki inancın. belki adam müslüman doğmuştur sonra başka bi inanca geçmiştir. 50 yaşından sonra tekrar müslüman olacaktır o zaman sünnet mi ettirecek kendini :D
tekrar kendi inancına dönme ihtimali var diye göz önünde bulundurulup ailenin inancı ne ise öyle yetiştirilmeli...
 
Geri
Üst