Cort gitarlar hakkında

Ya anlamıyorum siz bu marka konusunda neden bu kadar hassassınız. Cort'u üreten adamlar, "lan zaten az paraya satıyoruz, koyverelim gitsin, hiç uğraşmayalım, hatta dur ben şunun surasını hatalı yapayımda, alana oh olsun" diye bi düşünce ile mi gitar üretiyorlar. Ayrıca bu gitarlar zaten sadece kontrol aşamasında insan eline değiyor. Onun haricinde o çok övdüğünüz, ibanez ve jackson'dan üretim olarak hiç farkı olmadığını düşünüyorum. Siz bu markaların fabrikasını ziyaret ettiniz mi ? Nerden biliyorsunuz üretim aşamasında Cort'dan çok daha kaliteli süreçlerden geçtiğini ? Cort da Ibanez de uzakdoğuda aynı fabrikalarda üretiliyor diyorsunuz. E o zaman neyi tartışıyorsunuz ?
Jackson yaptığı bütün gitarların ağacını 20 sene kurutuyo muymuş ? O zaman Jackson size gitarı satmadan önce ağacını 20 sene beklitiyor. Olur mu öyle şey ? Ibanez ünlü isimlere gitar yapıyormuş. Sizinkini de aynı onlarınkini yaptığı gibi mi yapıyor ?

Şahsi düşüncem, kimse sizin kara kaşınıza kara gözünüze "seri üretimden" çıkan gitara atraksiyon yapmaz, "en bi kalitelisi, en bi güzeli budur" ağzıyla satış yaptıran Steve Vai, Joe Satriani'ler olmasa, ne Ibanez, Ibanez olur, ne de artık bir "Fender" malı olan "Jackson", Jackson olur. "Cort" kullanan çok iyi gitaristler de var. Cort'u beğenmiyorsanız gidelim "Earnie Ball - Musicman" alalım birer tane. Zaten biz keyfimizden alıyoruz Cort'ları filan. Paramız bol ya.
 
Slaytanic demiş ki:
emin ol cortun firsatı olsa o da kol gibi markaya giydirirdi. ama markanın kıymeti yok. neden? çünkü uzakdoğuda cort gibi çuvalla marka var. cort bizim ülkeye girdiği için bu markanın farkındayız.

Aynen. :D ..en basitinden alibaba.com gibi sitelerde biraz araştırın daha neler olduğunu göreceksiniz. Adamlar her yıl Çin'de devasa bir fuar düzenliyorlar. Piyasa NAMM veya musikmesse gibi yerlerden ibaret değil yani...

Ayrıca gitarın gerçekten güzelmiş. İyi günlerde kullanmanı dilerim..
 
E o zaman S.B Dreams de "lan zaten az paraya satıyoruz, koyverelim gitsin, hiç uğraşmayalım, hatta dur ben şunun surasını hatalı yapayımda, alana oh olsun" demiyodur. Epiphone ile Gibson'un farkı nedir? Epiphone da mı öyle diyor? Ama ortada fark yaratan bazı faktörler var demek ki, insan elinden başka.

Neyse başlık daha fazla dolmasın, 2006 modellerine odaklanalım. Ama benim düşüncem bu ve gidip o fabrikayı görmeden de değişmez. Sizinkine de saygi gösteririm.
 
rastansaga demiş ki:
4914151625.jpg


4914151645.jpg


491415175.jpg
 
bana verdiğin cevaplar o kadar yanlışki yazmayacaktım ama gına geldi sadece verdiğin cevaplara cevap vereceğim:

"Müneccim olmaya gerek yok. Hiçbir ünlü gitaristle anlaşma yapmıyor ve reklama para dökmüyor ama bu fiyata bu gitarı sunuyor. "

hangi ünlü gitaristle anlaşma yapacak? daha avrupa piyasasına açılamamış bir marka hangi parayla kime gitar verecek malmsteen'emi?? sen jackson ünlülere reklam vererekmi bu noktaya ulaştı sanıyorsun? herhalde kk downing ve randy roads diye 2 gitaristi hiç duymadın hayatında.
hiç merak etme cortun imkanları olsa direkt 1-2 ünlüye tutuşturur gitarı. ben buna doğru demiyorum insanların o yüzden ibanez jackson almalarını da doğru bulmuyorum. ama cort bunu yapamıyorsa gücü olmadığı için yapamıyor. kimse markasının gelişmemesini büyüyüp dünya devi olmamasını istemez.


"Bir tane örnek verebilir misin? Çok değil sadece bir tane. Böyle gitarlar yapan ve bizim farkında olmadığımız 'çuvalla' markadan sadece birisinin ismini istiyorum. "

bak arkadaşım ben burada hiçbirşeyi g.tümden uydurmuyorum. bana internet eşkiyalığı yapma. marka istiyorsan al: cobran, nova, sekooa bunun gibi birton marka var uzakdoğuda hatta s.b. dreamsler jackson fabrikasında üretilen dodo mu didi mi öyle birşey aslında adını değiştirip burda satıyorlar.


"On kere dedim gözden kaçırmışım diye ama madem ısrar ediyorsun şu ikisini bir karşılaştırayım bakalım. "

öyle karpuz karşılaştırır gibi gitar karşılaştıramazsın. ağaç ismiyle hiçbirşey bitmez o ağacın işlenmesi önemlidir bir tarafta günlüğü 1$a çalışan vasıfsız işçinin öbür taraftaki ayda 5bin$a çalışan adamla yaptıkları işleri aynı kabul edemezsin. ister tek parça olsun ister 100 parça. ayrıca dk-1in fiyatı 2000$ civarıdır.


"Erikle karpuzu karşılaştırıyorsun. Sanırım hiç EMG çalmamışsın. "

buna cevap bile vermiyorum daha bu sidik yarışlarındaysan çok şey öğrenmen gerek.
 
rastansaga

gitarini denedim gercekten cok guzel aletti ama bi jackson bi esp tadi vermedi bana yani gitar d,storsion konusunda iyi ama bi jackson esp kadar etkili bulamadım yani

ayrica sakin olaki bu markayi (cort) jackson vs markayla kıyaslama cunku aralarında ucurumlar var sen olaya cort maun kullanmis dk1 ise alder kullanmis diye bakamazsin onemli olan orda agacin işlevselliği agacin işlenmesi işciliğidir eski soloistlerde kavak agaci kullanilmis bak dusunebiliyomusun kavak agaci kullanmis adamlar agac islendikten sonra canavar olabiliyo bildiğim kadariyla korede işcilik gunde 40küsür $di saniyorum amerikada da 168$ geldigini, duymuştum yani amerikadaki işcilik daha pahalı ayrica kalite de haliyle yuksek oluyor... bence bu tartisma burda son bulmalı...cunku cok sacma birmuhabbet cortu dunyanın 1 numaralı markalariyla aynı kefeye koymak aptallıktır baska bişey değil
 
oturduğumuz yerden ahkam kesmiyelim..
gitarl alınır, uzun uzun çalınır test edilir ve karar verilir.. odun bu ne olacağı belli olmaz..
ben 6 senedir aynı gitarı kullanıyorum bi 6 sene daha kullanırım en az, görsen dağılmış zannedersin ama tank gibi, önemli olan doğru ve kendine uygun olanı gitarı seçmektir, her markanın iyisi var kötüsü var.. ben japon bcrich kullanıyorum ama bronze diye de bişey var, 5 tane versen değişmem..

eğer custom shop kullanmıyorsanız boşuna marka yarıştırmanın alemi yok.. geçenlerde ltd viper-1000 deluxe denedim hiç beğenmedim.. dandikmi o alet çöpemi gidecek..

olmayan bişeyi inatla tartışıyorsunuz, saçma.. markaları futbol takımı gibi savunmaktan vazgeçin..
 
Arkadaşlar bende bir kaç şey söylemek istiyorum C.tesi stage müziğe gittim. Kapıdan girer girmez gitar bakıyorum deytince elime bu gitarı tutşturdular. Gitar fena değil gibiydi ama biraz fazla ağırdı. Sap'la gövde arasında biraz dengesizlik vardı. Fiyatını sormadım ama arkadaşın dediği gibi 890 usd ise tek kelimeyle yuh diyorum kore malı bir gitar için 890 usd vermek hakkaten zor bir karar arkadaş almış hayırlı olsun derim ama ben bu gitar en fazla 600 usd verirdim.

Bir kere marka değeri yüzünden gitarı satmak istediği anda müşteri bulması çok zor olacak.

yinede hayırlı olsun diyelim
 
Arkadaşlar enstruman tabi ki önemli... Ben de bir gitar tutkunuyum, ancak enstrumanı bir araçtan çok amaç yerine koymaya meyillenildiğini görüyorum hep.

Bu yaklaşımdaki kişileri daha önce de muhtelif yerlerde eleştirmişimdir sanıyorum, bu da bir ek olsun.

Bu forumda yıllardır şu gitar, bu gitar, o manyetik, bu manyetik muhabbeti döner. Daha gitarında iki notayı bir araya getiremeyen kişiler müzisyenlikçe büyük abilerine özenip "Aman allahım hangi manyetiği almalıyım acilll!" telaşesine kapılıyorlar. Burada geçirdiğim zamanda belki 100 kere "gitar çalmayı bilmiyorum, ilk elektrik gitarımı alacağım, seçeneklerim şunlar, hangisini tavsiye edersiniz, hangisi daha iyi modifiye edilir" şeklinde sorularla karşılaştım. Ayağının altındaki stompun sesine ney aptığını bilmeden, ne fark yaratacağının zerre farkında olmadan bu "modifiye manyaklığı" na girişen sürüyle insan oldu burada. Ve açıkcası bu kişilerin yarısından fazlasının kendilerini eğlendirecek kadar bile gitar çalamadığından eminim.

Başka yerlerde başkalarınca da dile getirilmişti, bu kadar gitar/efektör/manyetik obsesyonu bulunan şu alanda hanginiz bu muhabbetlerin içinde olan birinden "adamı beyninden vuran bir ton ve müzisyenlik" içeren bir kayıt/bir performans dinlediniz? Bu geyiklerin bu kadar döndüğü bir yer için bu iş biraz ironik değil mi?

Kimse kusura bakmasın, lafım özel olarak da kimseye değil, ama bence herkes kendini bir ölçsün tartsın. Sırf o havayı soluyormuş gibi olmak için, hiç ihtiyacı olmadığı halde, sırası gelmediği halde, aracı amaç haline çevirip gitarınızı "ifadeye yarayan büyülü araç" dan "en iyisi en kalitelisi bende olsun, çalma işini sonra düşünürüz" haline çevirmeyin.

Bir gitaristin/bir müzisyenin, ugandadaki fabrikada çalışan emekçinin günlük ücretiyle değil müziğiyle, kendini ifade etme biçimiyle öncelikli olarak ilgilenmesi gerekir diye düşünüyorum.

Bu yazıyı okuyacak kişiler arasında laflarımın muhatabı olan kişiler ve olmayan kişiler var. Bu yüzden her okuyan "vay bana poser diyor" diye üzerime atlamasın. Herkes kendini ölçsün tartsın ona göre "ben bu uçsuz bucaksız müzik aleminin neresindeyim, nereye gidiyorum, nelerle uğraşıyorum, neler yararıma, nelerle vakit kaybediyorum" diye düşünsün. Ben bu işleri çok çok iyi bildiğimden değil bu yazdıklarım, ben de buradaki hemen herkes gibi bu yolun sıradan bir yolcusuyum. Sadece farkında olmayan varsa bir farkındalık sağlaması için iyi niyetle yazıyor/söylüyorum.

Müziğe günün birinde emek vermeye karar vermiş hiç kimsenin, uzun vadede ekipman delisi olup, her şeyin en iyisini zaman içinde elde edip iki notayı bir araya getiremeyen, herhangi bir özgünlüğü olmayan, milyon kere coverlanmış parçaları coverlamaktan öteye gitmeyen bir vizyonda tıkanıp kalmasını istemem.

İçinde bu aşkı taşıyan birinin müziğini "zeynel abidin cümbüş" marka portakal kasası akustik gitarla bile çalıyor olsa, çalabildikten sonra herkes dinler unutmayın. Özetle, aracı amaç yapmayalım, müziğimize bakalım.

Sevgi&saygı
 
Allaha şükür hala kafası çalışan birileri varmış.. :) kendinize karşı biraz dürüst olun, cin olmadan adam çarpmayın + gitara doğan görünümlü şahin muamelesi yapmayın..

"şundan şöyle süper ton çıkıyo bundan böyle.." hani lan nerde o tonlar bi duyalım, bana müzik olarak geri dönmiyen tonu ben napiim..

gitarlar pedallar manyetikler gırla gidiyor ama ortada müzik yapan adam yok doğru düzgün.. varsa yoksa ton çıkarsınlar onun bunun solosunu ezberlesinler.. bu işe bukadar zaman emek ve para harcıyorsanız karşılığını zevk ve tatmin olarak sonuna kadar almayıda bilin..

derdi sadece oyun oynayıp milletin kafasını şişirmek olanlara LEGO tavsiye ederim.. yada ibanez severler ile jackson severler toplanıp halı saha turnuvası falan organize etsinler, hangisi daha iyiymiş anlarız ozaman..
 
pyramind demiş ki:
Arkadaşlar enstruman tabi ki önemli... Ben de bir gitar tutkunuyum, ancak enstrumanı bir araçtan çok amaç yerine koymaya meyillenildiğini görüyorum hep.
bu yazdıklarım, ben de buradaki hemen herkes gibi bu yolun sıradan bir yolcusuyum. Sadece farkında olmayan varsa bir farkındalık sağlaması için iyi niyetle yazıyor/söylüyorum..................


Hocam agzina saglik... yaklasik bir saattir bu forumu okuyorum ilk sayfasindan itibaren, konu sacmaliklarla dolmus ama senin yazini okuyunca derin bir ohh cektim vallahi.
Okuduklarim beni saskina cevirdi konu rezil bir konu olmus sidik yarisindan oteye gidilememis yalnizca ilk sayfalarda bir arkadastan kayıtları dinlemek istedigini duydum o kadar sekilcilik almis basini gitmis.

LP lerde maun kullaniliyor diye her maun u inanilmaz Sustain harikasi zannedenler mi dersiniz?

Bilmem sunun gitaristi bu markayi kullaniyor "Ha ha Cort u hangi gitarist kullaniyor" diyenler mi dersiniz ?

Dunyanin en buyuk gitar markalarinin satis politikalarina elestirel yaklasanlari mi dersiniz ?

Arkadaslar Size onerim bu tur ayrintilara fazla takilmayin hep ileriye bakin. Ne yazik ki hic bir sanatsal uretim yok.hatta birakalim sanatsalini cok cok amator olsa bile uretim yok.
Halen barlarda,okul konserlerinde veya studyolarin cogunda Belli bir repertuar var herkes o parcalari calmakta herkes birbirinin kopyasi olmus farkinda olmadan...

Forumlarda hic "benim tonum budur" nasil buldunuz ? adinda bir baslik gormedim. Ama fazlasiyla Metallica,Slayer,Duman tonu nasil elde edebilirim sorusunu gorebiliyoruz...

Hakikaten bazen Ilk okul ogretmenim gelsede bunlari "kopyaciliktan" dolayi kulaklarini cekse diyorum. :roll:
 
Forumdaki saçmalıklara değinmek istemiyorum, böyle başlıklar sinirlerimi hoplatıyor; tek diyeceğim, sevgili pyramind ve slaytanic e tebrikler, iyi toparlamışsınız ortalığı...

Gidin adam gibi gitar çalışın kardeşim, başlatmayın ekipmanınıza şimdi açıcam bayramlık ağzımı...
 
bak arkadaşım yazdıklarını birdaha oku. amacın sürekli üste çıkmak ve en sonunda üstte kalmak. kimse "corttan boktan marka yok" dedimi? "jacksona ibaneze tapılmalı" dedimi? esas marka tartışmasını sen çıkartıyorsun sonrada olgunluk taslıyorsun insanlara.
bana gelipte kimse "höö iddia ediyorsun hadi göster ıspatla cort gibi marka varmı" diye beni yalancı durumuna düşüremez tamammı cevabını alınca olgunluk taslıyorsun buna çamur at izi kalsın derler.

ya arkadaşlar ben bunları yazdığım için çok üzgünüm bu benim tarzım değil bu muhabbetlere girmişliğim yortur pek. ama
"Valla bence Cort artık Ibanezmiş, Jacksonmış tanımaz. Rakip olarak ESP gibi daha kalite parçalar kullanan markaları kabul eder." lafını okuyunca dayanamadım artık. bu mu bilgi paylaşmak???
seymourun veya dimarzionun emgden kötü olmadığını yazınca
""Erikle karpuzu karşılaştırıyorsun. Sanırım hiç EMG çalmamışsın. "" diyen kişi burada bilgi mi paylaşıyor ya bırakın bu ayakları. artı düpedüz kendi markacılık yapıyor. emg metallica slayer kullanıyor diye ünlenmiş bir marka. jacksondan ibanezden ne farkı var? ama pardon sen kullanıyorsun ya ozaman iş değişiyor değil mi?
ben tekrar herkesten çok özür diliyorum gerçek hayatta karşılaşmayacağım bu "internet çamurlaması"na karıştığım için kendimi de son derece aşağılanmış hissediyorum yazıklar olsun
 
Sadece şunu demek istiyorum tek yazma isteğimde bu Jackson,İbanez kendini kanıtlamış çok iyi gitarlar üretmiş markalar yani Cort un biraz daha zamana ihtiyacı var öyle olmak için ama şöyle birşey varki ESP türkiyede çok büyütülüyor.aman süper aşmış deniyor ama ibanez,jackson dan farkı yok şahsımca budur.ayrıca rastansaga kardeş amacım senle kavga etmek deil hiç zaman da deil sadece amacım düşüncen biraz yanlıştı onu söylüyorum Cort ibanez,jackson tanımaz,ESP ile kaışır demişsinde ben onun için yazdım ESP ile kapışıra
Ayrıca ünlü gitarist örneğini vermemin sebebide daima dikkaet edersek Kendini kanıtlamış belli bir yere gelmiş çok tecrübeli markalarda oluyor gitaristler yoksa para mevzu filan deildi..Cort a dandik diyende olmadı en azından ben demedim...
"hemen üşüşüyor agresifler, çok bilmişler, kronik muhalefetler, yalakalar, bilmeden sallayanlar"

bunu demişsin sana şu örneği vermiştim dediğin şeyin biraz komik olduğu için musicianfriends deki JACKSON SOLOİST 2 ile Cort u kıyaslamışsın o biraz komik kaçtı.Burda hiç kimse yalakalık yapmıyor herkes kendi fikrini savunyor ve küfür olarak algılanan bir şey var mı ?yok..Kimse çok bilmişlik taslamıyor bu bir gerçektir yani bir jackson ke1 ile cort karşılaştırmak gibi örnekler verdik ama sen genede biraz sert şeyler yazdın ona alımış olabilirler..herkes kendi fikrini edepli bir şekilde söylediği zaman güzel olur..

Saygılarımla..
 
Cort konusunda fazla bi yorum yapmak istemiyorum.. Fiyat - Performans açısından harika bi gitar oldugunu söyleyebilirim sadece.. Basistimiz kullanıyor 5 telli custom özel yapım bi Cort u var ..zaten Cort un distrubutor u de onun amcası .. Kendisi çok memnun.. Cort hakkında herhangi bi durumda bana ulaşabilirsiniz.. Her konuda yardımcı olabiliriz.. msn im : [email protected]
 
aga benim canım sıkıldı biraz maraza çıkartiim..

ne o cortlar lan ööle!! adında meymenet yok bikere, cort die gitarmı olur.. korede yapıyolar onları zaten korelilere göre bize gelmez..

EMG hepsinin eline verir, en güzel clean emg de kardeşim, buzdolabına taksan ses verir.. hem pasif manyetik basur yapıyo..

ibanezin ağacı b*ktan.. ıhlamurdan gitarmı olur aile çaybahçesimi lan burası.. bıraksınlar bu işi japonlara takunya üretsin onlar..

jackson desen ayrı bi alem.. kasası k*tüme benzio hepsinin, laylaylomun önünden geçiyorum müzik mağazasımı oyuncakçı dükkanımı belli diil..

fender fender tutturmuşlar vız vız bi ses aaaa! gelemem ben öyle, sapı tutmaz potu dönmez.. bi fender bi gibson sittin senelik hurdaları gitar diye satıyolar dünyanın parasına yazık walla.. bi şekiller şemaller dedemin köstekli saati gibi..

bütün alem ESP ci olmuşta noolmuş, vermişler parayı çaldırıyolar millete tezgah bunlar ellerinde patlamasın diye gitarlar kırk takla atıyolar, çete bunlar çete..

en kralını ben biliyorum kardeşim.. delikanlı adam yuvarlak gitar kullanmaz illada bcrich en baba bcrich.. damarımı kessen kırmızı akar o derece yani.. dedemde bcrich kullanırdı..

daha çok fikirlerim var ama hepsini söylemiim şimdi, maazallah ağır kaldıramazsınız..

sen aklımıza mukayyet ol.. :D ;)
 
Geri
Üst