Teoman

H

htd

Teoman'ın Remiksler 1 albümü çıktı...

Albümde "Senden Önce Senden Sonra", "Kupa Kızı ve Sinek Valesi" ile "Resimdeki Gözyaşları" nın akustik ve remiks versiyonlarını içeren 8 parça bulunuyor.
 
yaaa teo yu severim de şu remiksler ne yaaa ne gerek var ki! pop olma yoluna gitme teoo... teoman dermiş ki; ""pop dinleyici rock müzik yaptığımı düşünyor rock müzik dinleyicisi pop yaptığımı düşünyor.. ama ben folk müzik yaptığımı düşünüyorum..."" yapma teoo ya ne buu millet.... :roll: :?:
 
Amman diyim pop olmasın.
Türk Rock işte böyle adam olur arkadaşlar.
Bir yere ait olalım, o da başka bir şeylere benzemesin.
Egomuz da böyle kurtulur herhalde.
Ulan, allah rızası için birisi de çıkıp yapılacak şeyler hakkında fikir üretmesin. Herkes herşeyi bu kadar biliyor da niye herşey bu kadar boktan hala?
Neleri biliyorum diye değil de neleri bilmiyorum diye düşünmek gerekmez mi acaba?
Emeğe saygı.
Eğer bok atılacaksa o kendi egomuza olsun lütfen...
 
İyi çocuktur Teoman! Çok emek vermiştir müzik işine! Beğenen dinlesin, beğenmeyen dinlemesin, fakat kimse kimseyi eleştirirken sınırı aşıp aşağılamaya kalkmasın.
 
Ahah, Teoman'ı şahsen tanıyan, zamanında üniversite grup arkadaşlığı yapmış takılmış muhtelif ortamlarda beraber çalmış üç kişi arka arkaya Teoman başlığına mesaj atıyor :LOL:

Teoman çok iyi bir arkadaşımızdır, çok eğlenceli ve pozitif enerji yayan bir insandır. Kendisiyle süper zamanlarımız oldu, benim şahsen 87'den 97'ye kadar uzanan dönemde, Tanju ile Goliath'ın daha da eskidir Teo ile tanışıklılıkları. Dolayısı ile benim için Teoman'ın müzikal olarak ne yaptığı çok önemli değil, ben onu hep 1992'de Taxim Disco'da Twilight Ramblers konseri partisindeki gibi hatırlarım, benim için Teoman'ın uç noktası odur. Adam o dönemde arkadaş camiası içerisinde karizma denen olayı tanımlamıştı, bugün de haklı olarak Türkiye müzik gündeminde aynı açıdaki yerini korumaktadır. Kendisi adına çok memnunum Teoman ismini orada görmekten.

Yaptığı müziği kimi beğenir kimi beğenmez, benim için kriter değil. Burada eleştirilerini kişisel boyuta vardıran arkadaşlar izlenimlerini albüm kapağından, radyoda çalan şarkıdan, bilmemne gazetesindeki televolevari bir haberden alıyorlar, yok "gıcığım", "rock yapmıyo pop yapıyo" "şöyleymiş böyleymiş". Yahu bir Teoman'ı bu forumdaki yüz kişiye değişmem, adam süper eğlenceli birisidir aslında, felâket de zeki ve entellektüeldir, ciddi konuların en yoğun ânında bir espri koyup mekânı yıkacak kadar da espritüel bir arkadaş. Kim ne derse desin, ben onca yıla anıya rağmen gıcık olacak kadar Teoman'ı tanımıyorsam anlamıyorum bu insanlar bir albüm kapağından, radyodaki bir şarkıdan, gazetedeki bir haberden nasıl gıcık oluyorlar birisine? Nasıl bir beyin faaliyetidir bu bilemiyorum... Müziğini beğenirsin ya da beğenmezsin eyvallah, ama "gıcığım" da ne oluyor?

Tanju, hatırlıyor musun Taxim'deki o geceyi? Ali Arman, Korhan Kıllananadam, Celal Erciyes, Tibet, Oğuz Kırkgöz ve daha birileri de vardı da hatırlayamadım şimdi :)

...aha, bir de Cevat Kadılar... nasıl unuturum... yıllar oldu o insanları görmeyeli be, oysa bir dönem gecemiz gündüzümüz beraberdi. Yıllar ne çabuk geçiyor.
 
valla adamı severim iyi ki varlardan biri sözleriyle insanı deşer mesela...

oysaki yalnızlığı seçmek, başka vucutlar sevmek
bir şehri tam kalbinden beyninden vurup gitmek var aklımda bir yağmur çok uzaklardan çağırıyor gelirsen severim diyorrrr
 
andywarhol, goliath, mahcem. Katılıyorum. Şu gıcık olma meselesi başlı başına saçmalık bence. Yani Teonun ilk üç albümünü mükemmel bana göre. En azından ilk iki. Yani benim unutamadığım, hep dinlediğim ve dinleyeceğim mükemmel parçalar vardır bu albümlerde. Ben severim teo'yu.
 
bence bütün şarkıları güzel ben şahsn çok begeniyorum ilk albumude cok basarılı ama onla karsılastırılkdıgınd biras inişli çıkışlı gidiyor
 
Bence Teomanın Turkrockla hiç bir ilgisi yoktur Teomandan daha ustun gurublar var onlar ön plana çıksa daha iyi olur bırakın teomanı falan....
 
Teoman,türk rockının en iyilerinden biri.Son albümünü pek beğenmedim fakat önceki albümlerine lafım yok.Son albümündeki en iyi parça ise ''Resimdeki Gözyaşı''.Bu parçayı çok iyi yorumlamış.Araya da gitar solosu koyunca bence çok güzel olmuş ama diğer parçalar için aynı şeyi diyemicem.
 
Dotcom. Resimdeki Gozyasindaki gitar solo Yavuz Akyazici'nin. 80'li yillarda Bogazicinde beraber okumustuk, son 13 senedir New York'ta yasiyor. Teoman'in BU sosyolojiden'de sinif arkadasi olur :) Aslinda cok iyi bir caz gitaristidir, ara sira es dost icin rockta calar :)
 
playmaker demiş ki:
Dotcom. Resimdeki Gozyasindaki gitar solo Yavuz Akyazici'nin. 80'li yillarda Bogazicinde beraber okumustuk, son 13 senedir New York'ta yasiyor. Teoman'in BU sosyolojiden'de sinif arkadasi olur :) Aslinda cok iyi bir caz gitaristidir, ara sira es dost icin rockta calar :)

Şimdi hatırladım Yavuz'u. Hafif iri yapılı, açık renk saçlı bir arkadaştı yanlış hatırlamıyorsam. Taylan adlı bir de bass çalan arkadaş vardı o zamanlar! :)
 
Yavuz Akyazıcı'nın web sitesi: http://yavuz.dhs.org

Bahsettiğin basçı da Taylan Cemgil idi, deli basçıdır o da, BÜ hazırlıktan sınıf arkadaşım, te o zamanlardan kafayı yiyenlerden. TRT'de yayınlanan caz saati programlarında çalarken görürdüm yedi-sekiz sene önce. Ne yapıyor şimdi acaba...
 
Geri
Üst