Ahah, Teoman'ı şahsen tanıyan, zamanında üniversite grup arkadaşlığı yapmış takılmış muhtelif ortamlarda beraber çalmış üç kişi arka arkaya Teoman başlığına mesaj atıyor 😆
Teoman çok iyi bir arkadaşımızdır, çok eğlenceli ve pozitif enerji yayan bir insandır. Kendisiyle süper zamanlarımız oldu, benim şahsen 87'den 97'ye kadar uzanan dönemde, Tanju ile Goliath'ın daha da eskidir Teo ile tanışıklılıkları. Dolayısı ile benim için Teoman'ın müzikal olarak ne yaptığı çok önemli değil, ben onu hep 1992'de Taxim Disco'da Twilight Ramblers konseri partisindeki gibi hatırlarım, benim için Teoman'ın uç noktası odur. Adam o dönemde arkadaş camiası içerisinde karizma denen olayı tanımlamıştı, bugün de haklı olarak Türkiye müzik gündeminde aynı açıdaki yerini korumaktadır. Kendisi adına çok memnunum Teoman ismini orada görmekten.
Yaptığı müziği kimi beğenir kimi beğenmez, benim için kriter değil. Burada eleştirilerini kişisel boyuta vardıran arkadaşlar izlenimlerini albüm kapağından, radyoda çalan şarkıdan, bilmemne gazetesindeki televolevari bir haberden alıyorlar, yok "gıcığım", "rock yapmıyo pop yapıyo" "şöyleymiş böyleymiş". Yahu bir Teoman'ı bu forumdaki yüz kişiye değişmem, adam süper eğlenceli birisidir aslında, felâket de zeki ve entellektüeldir, ciddi konuların en yoğun ânında bir espri koyup mekânı yıkacak kadar da espritüel bir arkadaş. Kim ne derse desin, ben onca yıla anıya rağmen gıcık olacak kadar Teoman'ı tanımıyorsam anlamıyorum bu insanlar bir albüm kapağından, radyodaki bir şarkıdan, gazetedeki bir haberden nasıl gıcık oluyorlar birisine? Nasıl bir beyin faaliyetidir bu bilemiyorum... Müziğini beğenirsin ya da beğenmezsin eyvallah, ama "gıcığım" da ne oluyor?
Tanju, hatırlıyor musun Taxim'deki o geceyi? Ali Arman, Korhan Kıllananadam, Celal Erciyes, Tibet, Oğuz Kırkgöz ve daha birileri de vardı da hatırlayamadım şimdi 🙂
...aha, bir de Cevat Kadılar... nasıl unuturum... yıllar oldu o insanları görmeyeli be, oysa bir dönem gecemiz gündüzümüz beraberdi. Yıllar ne çabuk geçiyor.