Parker P-36, Bilen, Kullanan, Bilgi Verebilecek Olan?

Selamlar.
Aramızda bu gitarı kullananlar varsa bilgi vermelerini rica ediyorum. Daha önce denemediğim bir gitar.
Yardımcı olacak olanlar için şimdiden teşekkürler. :)
 
Merhaba,

P-36 değil ama 2 yıllık bir Parker P-42 kullanıcısıyım.
Öncelikle klavye rahatlığıyla başlıyım. Klavyesinin abanoz olmasından kaynaklana çok büyük bir avantajı var buda gerçekten bariz bir rahatlık sağlıyor
2. olarak Fender kasa diye geçiyor kasa yapıları. Buda ayrı bir pozitif yanı oturarak çalmada büyük rahatlık sağladığını söyleyebilirim.
Ton açısından, kullandığım alette çift humbucker olmasına rağmen rahatlıkla blues tonlarına bürünebilen bir alet clean konusunda zaten çok başarılı. Ancak 36nın üstündeki manyetikler nasıldır o konuda pek bir yorum yapamıycam.
Kasa yapısı ve kullanıldığı malzeme olarak gayet sağlam gitarlar. Birkaç kere güzel vurmama rağmen gitarımı, en küçük bir fiziksel yada yapısal sıkıntı oluşmadı.
Eleştirebileceğim en büyük nokta ise, sizinde farkettiğinizi düşündüğüm, gitarın kafasıdır :) Alettin 1 ve 2. telleri dışarda kalmakta buda zaman zaman sağa sola takılıp kopma sıkıntısı yaşatmakta şahsen son 5 koptal telimin hepsi 1. tel :D Görüntüsel olaraksa kafa yapısını kimileri çok beğeniyo kimileri de çok itici buluyo buda sizin kişisel tercihiniz tabiki :)

Başka sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Öncelikle teşekkür ederim ayrıntılı bilgi için.
Şu an Fender kullanıcısıyım. Değişik gitarlar deneme fikrindeyim, ancak istediğimi veremez korkusu ağır basmış durumda. p-36 -sanıyorum- telecaster tonlarına yakın tonlar verir gibi. Manyetik düzeni vs. o yönde görünüyor.
Onun dışında galiba p-36 abanoz değil maple. Yani sanıyorum ki sizin kullandığınız gitarla arasında fark var gibi.
 
Rica ederim.
Bende tele. tonlarına yakın tonlar verir diye düşünüyorum. Sizinde söylediğiniz gibi klavye abanoz da değil. Bu durumda benim değerlendirmem sadece marka adına oluyor. Pek bilinmemesine rağmen güzel bir firma. Marka olarak tavsiye ederim ancak gitar adına pek bir şey söyleyemiycem.
 
Kore modellerinde serinin en ust gitarini kullandim zamaninda, buradan da elden cikarmistim.

Usa modelleri cok baska oncelikle onu soyleyeyim. Yani bu uzakdogu modellerle alakasi yoktur.

Piezo performansi fena degildir bu gitarlarin. Saplari cok rahat ve iscilikleri de duzgundur. Kendi fiyatindaki gitarlarla karsilastirdiginizda performansi daha iyidir. Fakat ust duzey gitarlarla karsilastirmak dogru olmaz.

Gercek bir tele degildir tonal yapi olarak, guzel tonlari olan bir tele varyasyonu oldugunu soylesek yalan olmaz.

Tele isteyen bu gitari almasin, bu gitari isteyen bu gitari alsin diyebilirim kisaca. Sahsina munasir bir gitardir, denemeden alinacak gitarlardan degildir. Hele ki daha once Parker calmadiysaniz.

Bazi kopru tiplerinde oksitlenme, piezosunda arizalanma gibi durumlar olabiliyormus. Bu herkes icin gecerli tabi ve cogunlukla sans/denk gelme durumu hakim.
 
Geri
Üst