Les Paul'lar Arasında Kaldım

Elimde mezura bi yandan gitari olcuyorum bi yandan nettekileri inch'ten santime ceviriyorum. Kumpas'im da yok sapin kalinligini olcemiyorum. Olcebildiklerim de absürd degerler cikti niye boyle oldu yahu sapin yukaridan asagi uzunlugu bittigi yerde 5 cm. Baktigim gitarlarda 3 küsür. İmkani yok bir yeri atliyorum veya anlayamadim :wtf:

*birde "parmakli" demissin, eksik yazdin herhalde. uzun parmakli mi kisa parmakli mi?

Kısa olacaktı o, nereye uçmuş "kısa" yahu? :)

İşaret parmağın ile orta parmağın arasına bir cetvel koy. Başka faktörler de vardır tabii ama, yüzük parmağın 8 cm ve üstünde ise bu tarz D shape ama enli klavyeler, büyük ihtimal seni zorlamaz.
 
Teoride parmak hesabina gore calabiliyorum oyleyse, yasasin! :LOL:
Acil bi kumpas gerekli bana. Veya marangoz bulup 10 saniyeligine rica etmeli
 
En iyi ölçü barnaktır efendim, ton barnaklarınızda! Tutçen klavyeyi bakçen, kazık mı yoğusam ölçüsü tam mı? Barnaklarınızın kaderi değildir, kazık sap gitarlar :)
 
Benim basima gelir boyle absurdlukler zaten. Ayakkabi alirim numara tutmaz, t-shirt alirim ara beden yok, gitar begenirim sapi tutmaz:banghead:
 
Abi, pluton muzik'in internet sayfasindan baktim en ucuz heritage 2300 dolardan basliyor. Hani alternatif gitar ararken fiyat olarak da alternatif olursa iyi olur :oops:
 
Abi, pluton muzik'in internet sayfasindan baktim en ucuz heritage 2300 dolardan basliyor. Hani alternatif gitar ararken fiyat olarak da alternatif olursa iyi olur :oops:

Valla alternatif olabilecek Greco gibi eski veya Vintage gibi daha yeni alternatifler var ama onları da düşürmek te şans veya sıkı takip etme meselesi. SRV'den bir arkadaşım 1.250 dolara SG Gibson alacakken çeldim aklını 850 dolara Greco Custom aldırdım ve hiç pişman değil. Hakikaten çalım olarak çok rahat, ton olarak ta çok hacimli.

Kadıköy Stage Müzik'te bir ara Vintage gitarları var. LP modellerinin de duruyor olması lazım.
 
Geri
Üst