Tube Screamer

Yeni bir drive setup kurmaya karar verdim: her taz drive ve tonu yakalayabilmek açısından drive pedalları topluluğu oluşturmak. Tabii ki, bu fikir canlı performans için değil, kayıt ya da evde bir şeyler denerken kullanılabilir. Aksi takdirde bu driveların yanına bir de diğer efekt pedallarını koyduğumuzu düşünürsek efekt geçişleri yaparken çarpık bacak olabiliriz. :D

Setup şu şekil: ts9-ts9dx-bd2-sansamp doubledrive
Bu setupta gözdem tabii ki, tube screamer ama çok değişik şeyler çıkar gibime geliyor.

Ne düşünüyorsunuz?

Sevgiler...
 
guv'nor çok sert olmasa da bir distortion pedalı ve pek benim tercihim değil. Yani bana artık overdrive ya da distortiondan ziyade daha farklı tonlar elde edebileceğim bir pedal lazım. Çünkü zaten sert tonlu bir drive pedalım var. :arrow: Sansamp Doubledrive :)

Ama bd2 yerine bluesbreaker2 dersen, o zaman deneyip karar vermeli derim. Bluesbreaker2'nin bir de boost özelliği var, belki arada onu da kullanarak elde ettiğim tonlara daha da yeni boyutlar kazandırabilirim.

Sevgiler...
 
PayDay-incetellicalgilar demiş ki:
tube screamerde bazı frekanslar acaip düşüyor flat bi ayarda bununlar beraber bir tane daha ts kullanırsam bu seslerin iyice yok olacağını düşünüyorum bu olay hakkında görüşleriniz?
"Bazı" derken, hangi frekanslar düşüyor sence? Bence mid frekanslarda bir artış daha belirgin.
 
Bana kalırsa "Tone" ayarını %70'den aşağı kullanmamak gerek tubescreamer'da. Bu efektin güzelliği zaten parlak tonlarında ki, ben tone ayarını hep tam açık kullanmayı tercih ederim. Ton konusunda son derece güzel bir efekttir.

Sevgiler...
 
DrB demiş ki:
Boss SD1 ve DS1 standard (yani illa ki olmasi gereken) pedallar arasindadir, TS9'da tabi oyle.

Simdi gain azligi sundan oluyor: Sen lambali bir amfi kullandiginda aslinda nerdeyse hic mi hic overdrive istemeyeceksin bir pedaldan butun olay zaten amfiden (powertubelardan eger sesi dogru kullaniyorsan) hallolacak. Bundan dolayi senin aslinda istedigin bir "boost" ki o sana otomatikman overdrive'i tube'lerden verecek. SD1'in ve diger tubescreamerlarin (zaten adi ustunde) mantigi budur.

B

Drb üstadımı seviyorum abi yaa :D

Adam direkt olarak öğrenmek istediğini net bir biçimde anlatıyoo..ayrıca çokta mütevazi..saygıyla eğiliyorumm
 
SRV'nin tonu hakkında biraz bilgi veriyim.

anfilerinden başlıyalım. ana anfisi custom Dumble Steel String Singer idi. 6550 ampülleri vardı bu anfide ve oldukça temizdi (150 wattlık outputla doğal). texas flood parçası dumble tonunun mükemmel örneğinidir. distortion'ı pedallardan sağlardı. bunun haricinde sıkça marshall kullandığıda görüldü. KT88 ampüllü 2 tane Marshall Club & Country combosu vardı. JCM800 kullandığıda görüldü (pori jazz 1985). fenderlerinide dumble gibi temiz tutardı bunun için gain stagelerinin başında 5751ler kullandı. eq ayarlarını (özellikle tizi) her zaman yükseklerde tutardı, mesela fender bassman'ında bass:6 mid:7 treble:8 bassı çok daha düşük tuttuğuda olmuştur. diğer fender anfileri bol modifiyeliydi. mutlaka EV speakerlar kullanırdıki anfi temiz kalsın. super reverblerinde ve dumble kabinetlerinde bu speakerlardan vardı. anfilerde reverb yada tremolo kullanmazdı.

pedallara gelelim... işte burda çok şaşırıcaksınız çünkü SRV ts-9 ve ts-10ları ts-808lere tercih ederdi!!! buna pek çoğunuz inanmayabilirsiniz ama doğru. kariyeri boyunca en çok kullandığı tube screamer pedalı ts-10dur. 1988 avrupa turu ts10 ayarları: drive:5, tone:+3, Level:7. bunun haricinde vox wah pedalı kullanırdı, bununda haricinde tabi ki dallas arbiter fuzz face kullanmazsa ayıp olurdu, ayarlar: tone:0, level:5.

gitarlarından bahsedicektim ama geç oldu başka zaman. bi tek şunu söyliyim sırlarından birisi bazı gitarlarında pick guardlarının altında ekstradan bi manyetik olması ve üsttekilerle birlikte humbucker olarak kullanılmasıydı gürültüyü kesmek için.

neyse umarım biraz yardımcı olmuşumdur. Eric Johnson yada Yngwie Malmsteen'in ekipman detaylarını merak eden varsada temasa geçebilir benimle :D
 
arkadaşlar selamlar.

tube screamer alma niyetindeyim. konuyu gördüm, atladım. blues jr. amfim var. ne kadar sovtek tüpler dandik olsada kolay drive a giriyor. bunu biraz daha boost etmek için ts9 düşündüm. sevgili barbaros demiş ki bazı frekanslar düşüyor diye. birinci kuşkum bunla ilgili. bu olay ne derece etkiliyor? ikincisi ise true bypass olayı. çok da götürmese gerek tondan?

teşekkür ederim şimdiden.
 
tube screamer gitarın sinyalni amfiye sadece yükselterek göndermiyor. Biraz değiştiriyor. Ama kötü değil kesinlikle.
True bypass fazla sayıda pedal yoksa pek etkilemez tonu. Yada ts9 yada ts808 klonu true bypass bir pedalda alabilirsin.
 
Evet tonu değiştiriyor,renk katıyor.Bu pedalı cazip kılan yanıda bu zaten.

Seven bundan ötürü seviyor,sevmeyende yine öyle...
 
Duyduklarıma ve okuduklarıma göre Nobels'in ODR-1 Overdrive ve ODR-1 Plus Overdrive pedalları Tubescreamer'lara göre ses rengini daha ez etkiliyormuş ve çok da iyi tube overdrive sağlıyormuş. Eh Nobels'in seveni de çok fazla, ama tubescreamer'ın kattığı rengi seven de çok. Zevk meselesi biraz da.
 
bende boss sd-1 ve marshall guvnor var.birini satıp üstüne para ekleyip ts9 almayı düşünüyorum.diğer kalıcak pedalı boost olarak kullanmak niyetindeyim ancak güç yanında daha sert tonlara da ihtiyacım olabilir.Sizce ts9 yanında hangisini elimde tutmalıyım?
Bir de sanırım boost için karakterini sevdiğiniz pedal gitara daha yakın sırada kullanılıyor genelde..ancak ben tam tersini yapıyorum çünkü her ne kadar boosterın gaini kapasamda diğer pedalın sesi istediğimden fazla bozuluyor bu şekilde..Bu konudaki görüşlerinizi de alabilirmiyim?
Teşekkür ederim..
 
bird-y demiş ki:
bende boss sd-1 ve marshall guvnor var.birini satıp üstüne para ekleyip ts9 almayı düşünüyorum.diğer kalıcak pedalı boost olarak kullanmak niyetindeyim ancak güç yanında daha sert tonlara da ihtiyacım olabilir.Sizce ts9 yanında hangisini elimde tutmalıyım?
Bir de sanırım boost için karakterini sevdiğiniz pedal gitara daha yakın sırada kullanılıyor genelde..ancak ben tam tersini yapıyorum çünkü her ne kadar boosterın gaini kapasamda diğer pedalın sesi istediğimden fazla bozuluyor bu şekilde..Bu konudaki görüşlerinizi de alabilirmiyim?
Teşekkür ederim..

Bence ne var ne yok sat Jekyll&Hyde al.
Jekyll kanalı Ts808 klonu (ekstradan bass boost var) Ayrıca volume seviyesi çok yüksek ayrı bir boostera ihtiyacın yok.

Hyde kanalı tek başına epey sert tonlar veriyor guvnor denemedim ama onun yerini rahat tutar bence. Yetmezse 2 sini aynı anda kullanabilirsin de. Jekyll+Hyde yani
 
Geri
Üst