yngwie j. malmsteen-like an angel(by scalloped version)

bu dünyada her işi yapan 100lerce insan var,önemli olan bunu yapıp buraya koyup paylaşmak ,baştan beri iyi niyetimi muhafaza ediyorum,bıdı bıdı yapıp üzerine gelmeyin insanın...topiğide silen silsin kurtulsun..hadi eyvallah..
 
Scalloped tebrik ederim seni...Çok temiz ve oturaklı çalıyorsun...Böyle güzel kayıtlarını bizimle paylaşmaya devam et...Burdada yok burası yeri değil başka yerde yapmalısın diyenlere bir türlü anlam veremiyorum.Saçmalamışlar... :evil: :evil: :evil: Emeğe daha saygılı olalım. :evil: :evil: :evil:
 
scalloped; sizi ayakta alkışlıyorum hocam, diyecek söz yok

anlamsız eleştiri yapan arkadaşlara da soruyorum; köşe başında felan nasıl çalıyorlarmış böyle yaw? burası Türkiye, baştan aşağı gezsen 10 tane adam zor çıkar

ha bir de dip not; madem önüne gelen foruma yollayıp gereksiz şişirip kirletecek forumu o halde 2.el satış ilanı verip onu en üste taşımak üçin türlü cambazlıklar yapmak ne iştir? hele ki bu cambazlığı yapan kişiler nasıl olurda Scalloped'u eleştirmeye kalkarlar?

yok abicim köşe başında böyle çalan insanlar, çekememezlik yapmayın aramızdan biri işte övünelim...
 
Blake senin ne kadar müzik piyasasını bildiğin görülüyor, gel sana sadece ankarada çalan 200 kişi göstereyim, bu tarz parçaları zaten iki bili bili yapan çalıyor. Ben zamanımın büyük bölümünü bir müzik shopta geçirdiğim için görüyorum, herkes bişeyler çalıyor, adam daha nerdeyse do major basamıyor ama malmsteenin bi parçasını öyle ezberlemiş ki bili bili bili gidiyor. Sen çalamıyorsun diye Türkiyeyi niye 10 kişiye indirdin, Ayrıca ben bu siteye/foruma koyma demedim kaydını, sadece onun bir yeri var dedim...

Aklın sıra bana laf sokacaksın, ben mesajı hiçbir şekilde yukarı taşımak için atmadım, ama öyle bir anlam yüklemiş sevgili moderatörler, saygı duydum kitlemişler zaten...
 
bana 200 kişi göstereceğine, katiyen tanımadığım; megolamanlık yapmadan videolarını gönderen scalloped gibi sende gönder senle de saygı duyayım, neden agrasif tavırlarla hala üste çıkmaya çabalıyorsun?

ben bu kadar iyi gitar çalamıyorum veya çalıyorum gibisinden birşey söylemedim, ben bu arkadaşı ayakta alkışladığımı belirttim, sen de destekleyici ol ya hiçbişey yazma veya böyle hala savunmaya kalkma anlamsız tepkilerini

emeğe saygı duyulmalı, bu ülkede herkes herşeye neden bu kadar çabuk bok atabiliyor hala anlamış değilim

utku_death; sana herhangi bir garezim yok, sadece yazdıklarını gözden geçir pişman olmak uzun sürmeyecek eminim :)

aklım sıra da sana laf sokmuyorum, direk çatır çatır söyledim ben o lafı; bak moderatörler de kitlemişler kendin diyorsun. Tesadüfen denk geldi ilanınında o yaptığın, burada da adama yazdıklarını görünce tepkimi dile getirdim sizlerin dile getirdiği gibi

kırıcı olduysam kusuruma bakma kardeşim

sevgiler, saygılar
 
Sevgili Blake;

Birincisi benim vicdanım rölüne girmene gerek yok, moderatörler kilitlemiş olabilir ama ben sana benim gerçek niyetimi söyledim bi önceki yazımda, inanıp inanmamak sana kalmış.

Agrasif tavır falan göstermedim ben, sadece birisi bu kaydın gönderilme yeri burası değil diye bi yazı göndermiş bende katılıyorum dedim.

Emeğe saygı duymadığımı falan nerlerden çıkartıyorsunuz valla helal olsun size, ne alaksı var :)

Ayrı konu olarak ben bu çalan arkadaşa bok atmadım,güzel çaldığını belirttim, kimsede bok attığımı söyleyemez, bunu çalan 100 lerce kişinin olduğunu hatırlatmak bok atmak değildir!

Neyse kapatalım bu olayı burda..

Bendende sevgiler ve saygılar...
 
Tartışmaya gerek yok. scalloped burada bizimle çalışmalarını paylaşmak istemiş. İsteyen yorumunu yazmış, bu yorumları tartışmaya dönüştürmeye gerek yok. Zaten scalloped yoruma açmış çalışmasını. Beğenen "beğendim" desin, beğenmeyen "beğenmedim" desin, keşke demek isteyen "keşke" desin, orada kalsın.

Saygılar.
 
scalloped sağlam adamsın helal olsun sana bir şey sormak isitiyorum ama buna cevap vermek zorunda değilsin.acaba hangi egzersizleri çalışıyorsun??
 
abi sen o gitarı satmadın mı yaw hala ben seni sattı zannetmiştim neyse iyi etmişsin satmamakla :D
Çok güzel olmuş kayıdın temiz tonlar olmuş gerçekten hadi başarılarının devamını dilerim :D
 
Bu kayıtta biraz serbest takılmışsın sanırsam.:LOL:

Bende bir ara bu şarkıyı cover etmiştim ordan kulak kesildim orjinali ile arasında çok fazla fark var steve vai i, steve vai yapan ana kalıplar hep kayıp bu şarkıda. Halbuki senin diğer petrucci coverlarını dinledim Steve Vai in bu şarkısından kat kat zorlardı o parçalar ve inanılmaz güzel işler yapmıştın o kayıtlarda. Merak ettim bu niye böyle?
 
sonlara doğru öle oldu evet,öle çaldım işte şimdi savunma yapmak yersiz ve komik oluyo bu durumlarda..beğenip beğenmemek elbette senin bileceğin iş,bu arada senin kayıdınıda merak ettim burda paylaşırsan bizimle sevinirim,hemde hatalarımı gormus olurum bende...
 
Yoooo ben hatan var demedim aman yanlış anlama sakın ancak hatanı düzeltebilecek müzik yeteneğine de sahipsin eğer hata yapmış olsaydın dahi, çalış stilini gerçekten takdir ediyorum. Sadece şarkının orjinaline bağlı kalmayıp belirli kısımlarını doğaçlama gibi çalmışsın demek istedim. Yani bu da bende şarkı üzerinde yeterince fazla zaman harcamamışsın fikri uyandırdı bende. Yani oturup vakit harcasan diyorum ya o petrucci şarkıları daha zordu onları çalmışsın bunu mu orjinali gibi çalamıyacaksın? Kaldı ki bu kayıt da gayet güzel olmuş ellerine sağlık.

Bu arada ben de cover etmiştim ama kayıt etmemiştim bu şarkıyı bir kaç sahnede canlı çalmıştım bu şarkıyı zamanında ama kayıt olsaydı da sana referans olacağını düşünmezdim orjinali varken. :LOL:
 
Crying Machine cover ı bende dinledim beğendim fena değil gerçi eksikleri çok var. Tam ve doğrusunu aşağıya koydum. Bu daha sağlıklı bir çalışma olacak. Özellikle çalarken daha çok ana ezgiyi çıkarmaktansa ara sololardaki tutarlılığı esas almalıyız sonuçta Steve Vai in sihri ana ezgilerde değil ara ve ana sololardaki kalıplarda ve çalış stilindedir. Bunlar geçiştirilmemelidir. Aksi takdirde yaptıklarımız iyi niyetli şeylerin ötesine geçmez, yukarda bir arkadaş petrucci bile çalıyorsun bu parçayı mı çalamayacaksın demiş bence yanılmış çünkü Steve Vai çalmak Petrucci çalmaya pek benzemez. Petrucci çalmak için sağlam tuşeden çok temiz çalmak ve hız gereklidir oysa Steve Vai in aynı ezgisini yakalamak için çok iyi bir kulak ve feci bir tuşe gerekmektedir. Bir benddeki milimetrik bir nota kaçırış bile sizi Steve Vai in çaldığı şeyden çok alakasız yerelere götürecektir yukarıdaki scalloped ın kaydında olduğu gibi. Steve Vai in tonu kullanılan ekipmanda değil kullandığı kalıpta ve çalış stilindedir. Bunu yakalayamazsanız bir türlü Steve Vai tonunu yakalayamazsınız bunun için temel kalıplarını benzer tuşeyle eksiksiz çalmalısınız. Maalesef Steve Vai parçalarını kendimize göre yorumlamamız bu yüzden mümkün olmuyor onun çalış stili ve kalıplarından bağımsız çaldığımızda ne tonumuz ne de çalınan şeydeki hava Steve Vai e benzemeyecektir. Steve Vai in ustalığa ilk geçiş parçalarından kabul edilen bu Lydian ağırlıklı çalışmasını birde aşağıda dinleyin vaktiniz varsa.

scalloped zaman zaman bende foruma giriyorum senin bu kayıtlarından bir kaçını dinleme fırsatı buldum. Umarım yazdıklarıma alınmamışsındır. Şöyle düşündüm de bu mesajı yazdım buraya : madem bu arkadaş sürekli buraya kayıtlarını koyuyor demekki kendini geliştirmek ve insanlarla paylaşmak, iyi kötü gelecek yorumlarla kendini daha iyi yerlere götürmek düşüncesi içinde çok iyi niyetli bir gitarist. Bende bir katkım olursa diye buraya bunları yazıp kayıt koydum.


Crying Machine Cover
 
Geri
Üst