Abartı Ilanlar

Fiyat performans olanı tabi bu benim fikrim ve arkasındayım. Gerek kayıtlarda gerek sahne performanslarında eğer yazımda belirttiğim gibi high gain bir müzik yapılacaksa daha EMG'li daha ucuz modeller yerine Eclipse seçmem bana göre akıllıca bir yatırım değil.Yüksek gainde özellike 4 kanallı kayıtta bütün prodüksyondan sonra filan bu Eclipse'di bu LTD'ydi diye ayrımı %5 müzik dinleyicisi yapabilir.

Daha yumuşak bir şey çalınacaksa gene Eclipse seçmem aynı fiyatlara PRS,Gibson bulunabiliniyor.3000-3500 arası

Ama alet iyi yapılmıştır. Yakışıklıdır ve en önemlisi piyasası var bu yüzden tavsiye edilebilinir.
 
son 2-2,5 sayfayı şöyle bir taradığımda, herkes kişisel zevkine göre yazmış. Ve görüyorum ki aralarda aşağılayıcı yorumlar olmuş. Alınan gitarlar zevk işidir, kağıt üzerinde birbirinin aynısı olan milyon tane gitar bulabilirsiniz, ancak çalım olarak hiç biri aynı olmayacaktır. Ve şu da var; adamın parası vardır, kağıt üzerinde aynı özellikli daha ucuz bir gitar alabilmesi sizin için daha mantıklıdır. Ama adamın parası vardır, 2500 vereceğine 4000 verir aynı özellikli olan ESP alır. Bu kadar basit, para konuşuyor böyle durumlarda, kişisel zevklerin yanında. O yüzden yok 2500den aşağıymış, yok 2500den fazla vermek ahmaklıkmış muhabbetleri yapmayın, boş muhabbetler. Hepimiz durumumuz yettiği sürece bir şeyler alıyoruz, ekipman kuruyoruz, geliştiriyoruz. Bu yaptığınız "para" muhabbeti şeye benziyor, aynı tür analog pedallardan bir yığın marka var. Mesela sen x markasını seviyorsun, ancak x markası pahalı. Bende gelip sana diyorum ki aynı işi y markası da görüyor ve daha ucuz. Sen kulak aşinalığı kazandığın, sevdiğin x markası pahalı olmasına rağmen değiştirir misin? Değiştirecek insan sayısı azdır. Demek istediğim bu işler zevk ve maddiyat işleri. Bırakın herkes kendi sosyo-ekonomik koşulları içerisinde istediğine istediği parayı versin, bunun için birbirinizi aşağılayacak şeyler söylemeyin. Aşağılarken farkında olmadan aşağılanırsınız ;)

edit: Bir de şu var,tecrübe ile sabit, genelde böyle durumlarda aşağılayan insanlar aşağıladıkları kişinin elindekilerin kendisinde olmasını isteyenlerdir. Bu her konuda böyledir, sadece gitar için demiyorum. Dediğim gibi aşağılarken aşağılanırsınız, çünkü bu bir aşağılık kompleksidir.
 
Esp Eclipse için yazdım ben yukardakileri :) Esp ve Ltd karşılaştırması değildi amacım. Esp eclipse ve Ltd Ec 1000 ve deluxe serilerini kastediyorum. Onu belirtmedim hata bende. Şimdi cümlemi baştan kurayım. Esp Eclipse ile Esp Eclipse Ft ile ve Ltd Ec 1000 - deluxe seriler arasında gece ve gündüz gibi fark var.
 
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...lanilmamis-marshall-30dfx-fdd-128318394/detay İlk gördüğümde yanlış yazmıştır günahını almayım diyip mesaj attım fakat doğruladı fiyatı. ALLAH'a havale ediyorum.(450tl'ye avt 50 aldım farka bak amfi ararken görmüştüm)
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...er-squier-bullet-stratocaster-115154993/detay Bu linkteki fiyatı da doğrulattım. Meşrutiyette bir sokakta armoni müzik. 320tl'ye satılan gitarı 230 euro yazmışlar günahtır ya ne diyim. Burada teşhir edilmeleri çok iyi belki görürde vicdana gelirler bunların verdiği fiyatın daha altına yine başka mağazadan affinity serisi alınıyor.
 
Esp Eclipse için yazdım ben yukardakileri :) Esp ve Ltd karşılaştırması değildi amacım. Esp eclipse ve Ltd Ec 1000 ve deluxe serilerini kastediyorum. Onu belirtmedim hata bende. Şimdi cümlemi baştan kurayım. Esp Eclipse ile Esp Eclipse Ft ile ve Ltd Ec 1000 - deluxe seriler arasında gece ve gündüz gibi fark var.
Ben de onu kastediyorum ve o gitarlar ltd nin üst gitarlarıdır zaten arasındaki farkı da anlayacak kişi sayısı, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, dinleyicilerin %5 ini geçmez...
 
Ve şu da var; adamın parası vardır, kağıt üzerinde aynı özellikli daha ucuz bir gitar alabilmesi sizin için daha mantıklıdır. Ama adamın parası vardır, 2500 vereceğine 4000 verir aynı özellikli olan ESP alır. Bu kadar basit, para konuşuyor böyle durumlarda, kişisel zevklerin yanında. O yüzden yok 2500den aşağıymış, yok 2500den fazla vermek ahmaklıkmış muhabbetleri yapmayın, boş muhabbetler.

Benim o dediğin kadar param yoktu. 2. el alma işlerine giriştiğimde çok düşünmek araştırmak zorunda kalmıştım. Benim gibi olan varsa çekmesin o derdi onu anlatmak istiyorum. Para olunca tabiki kolay. Ya yoksa ?
 
Evet denedim arkadaşımda var. Ltd nin bir çok gitarını da denedim. Bi kere kalite açısından hiçbir fark yok. Arasında belki birazcık fark vardır ama ben pek anlayamadım...
 
Esp daha iyidir tamam ama ltd yi de aşağılamaya gerek yok. Fender-squier gibi bir fark yok aralarında. Taksimde bir çok profesyonel grupta gördüm ltdleri. Gayet başarılıydılar. Ltd esp nin alt firması değil de yan firması gibi görülmeli... Bir meksika fendere bile çoğu kişi saygı gösteriyor ltd ye karşı bu tavır niye anlamadım...
 
Esp daha iyidir tamam ama ltd yi de aşağılamaya gerek yok. Fender-squier gibi bir fark yok aralarında. Taksimde bir çok profesyonel grupta gördüm ltdleri. Gayet başarılıydılar. Ltd esp nin alt firması değil de yan firması gibi görülmeli... Bir meksika fendere bile çoğu kişi saygı gösteriyor ltd ye karşı bu tavır niye anlamadım...

Kardeşim sen bu gitarları aynı ekipman ile ard arda hiç denedin mi ? Soruyu daha kapsamlı soruyorum ki anlaşabilelim. Bana öyle denememişsin gibi geldi. Ben fender squer bilmem ama Esp Eclipse ile Ltd Ec1000 arasında dağ kadar fark var bi o kadar fark da Ft ile normal Eclipse arasında var diyebilirim gitarları aynı ekipmanda birkaç dakika aralıklarla çalmış birisi olarak.
 
Kardeşim denedim ki böyle bişey söylüyorum. Esp biraz daha iyi tabii ki ama akla kara değil dediğim mesele bu. Hatta gitardan anlamayan birine Ltd yi daha iyi diye bile yedirebilirsin. Senin müzikle ilgili olmayan arkadaşların nasıllar bilmiyorum ama benimkiler gayet anlamıyorlar yani :) hatta başlangıç seviyesi bir gitarı profesyonel seviyedekiyle bile ayırt edemiyorlar :)
 
Bence sen en yakın peraya git tekrar dene öyle konuşalım derim :) çünkü büyük fark olduğunu savunuyorum şiddetle. Bunun için sıradan bir kulak yeterli diye düşünüyorum. Ltd ec 1000 modeline gelirsek. Tasarımı kötü bence. Single cut açısı ayrıca manyetik anahtarının olduğu kısım 24 perdeyi les paul cinsinde üretilmeye çalışılmış olmasından dolayı itici duruyor. Satın siyah boyasını espler ile karşılaştırmıyorum bile. Dükkan vitrininden bile fark bariz ortada duruyor. Ayrıca alet tam maun. Yani sesler esp eclipseye göre oldukça boğuk ve sönük kalıyor. Çalım konforu da espye göre daha aşağı seviyede. Ben olsam ltd ec ye - 2500 mü fiyatı şu an o aralar olması lazım- o kadar para vermem. 1000 küsür daha verir eclipse alırım.
 
Yav dostum aynı şeyden bahsediyoruz :) fiyat olarak da aralarında bir fark yok. Yapım yerleri birinin japon diğeri kore. Kore de kaliteli mal üretir çin gibi değil gerçi çin de ürettiği zaman üretiyor güzel ürün ama neyse. Bunlar arasında işçilikten doğan farklar var. Fark tabii ki olacak ama dediğim gibi çok değil. Belki senin tam istediğin gibi bir gitardır eclipse bilmiyorum ne diyeyim. Bence çok fazla bir fark yok diyeyim :) Kişişel görüşüm böyle diyeyim dostum :)
 
Yav bu nasıl forum nasıl tartışma dostum, kardeşim filan, nerdeyse bütün espciler ile ltdciler kardeştir diyeceksiniz nerde kan nerde bıçak ben boşuna mı trolledim burayı

Şaka bir yana da herkesin fikri ayrı ama bir amfiye bağlayarak deneme başka 4 kanallı kayıt yada grupla çalmak başka şeyler neyse.
 
Hani bir gitar vardı piyasa değeri 1750 TL civarı bir şeydi, sıfır fiyatı. Üzerinde imzalar vardı, http://www.sahibinden.com/ilan/alis...prestige-joe-satriani-imzali-129645977/detay/

O arkadaşa mesaj atmıştım, geri dönüş yapmış...
imzaaaaaa.jpg


Allah beni kahretsin, gitarın üzerindekilerin kim olduğunu araştırmadan atladım , 1250 TL'lik imza mı olur diye :( Aptalın önde gideniyim, 4-4.5 yıldır gitar çalıyorum ama o isimleri yeni duyuyorum :( Kahroluyorum ben niye böyleyim diye.
 
Aaa! Murat yine mi atıldı be yaa?! Neyse darısı The_Pentagram7'ye artık, ne diyeyim?
E Kara'sal sana da harbiden yazıklar olsun! Yani at kendini zemin katlardan, gitarın kemirilsin termitler tarafından! Oltanın misinasına niye sabotaj yapıyorsun a adam? Serbest piyasa bu, adam boşuna mı beklemiştir imza sıralarında? Yazık değil mi emeklerine umutlarına? Yani çık çık ve de çık :D
 
Geri
Üst