Abartı Ilanlar

Valla bol keseden söylüyorsun fiyatları. Usa select serisi 2500€ normalde, şimdi baktım 3200 civarına çıkmış ki bu bile zırva fiyat, gider 2. el alırsın üçte bir fiyatına. Neresinden bakarsan bak dünya üzerinde 8000€ verilecek bir jackson yok bence.

Ben de aynı fikirdeyim lakin durum böyle. Warrior usa standart serisi bile en pahalı jackson'dır. Bir de custom shop'u düşün yani. Zuhal en aşağı 7000 euro der kar yapması için. Normalde atıyorum 1000 dolarlık gitarın onlara gelişi 350-400 dolar. Ona göre vergi-gelir giderler eleman maaşları dükkan kirası filan ekleyip 1000 dolara satıyorlar. Dore'de çalışanlar schecter'ları biz neredeyse 3/1 fiyatına alıyoruz diyor. Guitar center'in 2. el ürünleri ölü fiyata alması gibi yani.. hepsi aynı mantık custom shop'ta orana bakılırsa az bile kazanıyorlar :) Bir de şöyle bir şey var, zuhal'e siparişler toptan geliyor gemi yoluyla yani cs jackson ile select serisi aynı partide geliyor. Abd'de yapılma süresi + zuhal ne zaman toptan mal isterse dediği için custom shop bekleme süresi avrupa pazarı için abuk sabuk sürelere uzuyor. Bir de bariz yanlış sipariş hatalar zinciri var. Adam inlaysız jackson yazısı istiyor misal, aynen normal sedefli jackson yazısı ile gönderiyorlar. Kırmızı renkli jackson yazısı istiyorlar yine sedef gönderiyorlar. Kafasında custom shop yazmasın diyorlar yine yanlış geliyor :) Finlandiya için 2009 siparişli böyle bir jackson görmüştüm sahibi daha önceki hikayeleri bildiği için pes etmiş. Sedefli jackson yazısına tamam demiş. Hatta abd'de ikamet eden birisi, kv1 yaptırıyor gri mustaine gitarının replikası. Yine knobların yeri uygun olmuyor. 1 vol 2 tone istiyorsun 1 vol 1 tone geliyor gitar filan.. Yine beyaz yazılı toothpaste logo istemiş, inlaylı jackson yazıp göndermişler :) Adam 3 kere geri göndermiş. yıllar yıllar sürmüş yapımı :) Öbür forumda obican varsa sor, fazlasını anlatsın. Tr'den sipariş ettirip de zuhalden jackson alan yoktur zaten. Muhtemelen abd sabit adresi olan birisinin üstünden yaptırır yaptırırsa.
 
Her custom shop yaptırma değil biliyorsun ve ayrıca ikinci el alırken herhangi bir değişiklik yapma ihtimalin yok. Burdan onu alacağıma custom shop dealerindan hazır custom shop modellerden birini alırım.
 
Her custom shop yaptırma değil derken anlamadım ? En küçük değişiklik için jackson, custom shop'a git diyor eğer demek istediğin buysa ? Satıcı da 2. el aldı diyorsan %99 ihtimalle o da abd'den 2. el almıştır. Diğer taraftan ise, 2. elde tabi değişiklik yapacak halin yok. Adam sana bekleme süresinden kısaltım artı fender öncesi jackson satıyorum, koleksiyonluk değeri var diyor. Yok, sıfır alacaksan Tr'den sipariş ettir yine aynı fiyat hem beklersin hem fender öncesi jackson olmaz diyor yani. Belki pazarlıkla da 7000 ya da 6000 euro'ya bırakır bilemem artık :) Özetle, bu fiyat için satıcının kafasındaki oturttuğu algoritmayı anlatmaya çalışıyorum hepsi bu yani :) Yoksa ne alıcısıyım ne de bu fiyata herhangi bir gitar alırım :)
 
Hep yüksek fiyatlı ilanlar mı göreceğiz abartı ilanlarda?
Sahibini tanımıyorum, facebookta bir alım-satım sayfasında gördüm ilanı.
Sahibi yarın saat 3e kadar 1500 TL'e satacağını söylemiş. Aciliyetten.

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...cial-stealth-floyd-rose-ebony-200511090/detay

Ekran Alıntısı.JPG
 
Hep yüksek fiyatlı ilanlar mı göreceğiz abartı ilanlarda?
Sahibini tanımıyorum, facebookta bir alım-satım sayfasında gördüm ilanı.
Sahibi yarın saat 3e kadar 1500 TL'e satacağını söylemiş. Aciliyetten.

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...cial-stealth-floyd-rose-ebony-200511090/detay

47784 eklentisini görüntüle
Ne zamandır takipte olduğum, yarın 7 telli gitar almayacak olsam direkt almayı düşüneceğim gitar. En üst telde drop özelliği floydroseda çok büyük avantaj. Abanoz klavye. Evh humbuckerlar. Mat boya üzerine zebra manyetikler. Bu fiyata çok çok güzel gitar stok manyetikli rg1570lerin o fiyatlarda ilanları olduğunu düşününce.
(Sahibini tanımıyorum :D )
 
Hocam verdiginiz link ile , yukarida verdigim linkteki gitarlar ayni degil. Fotograflardan bana orjinal geldi. Ancak saticisini tanimadigimdan yorum yapamayacagim.
 
dostlar evh wolfgang gitar ilgimi çekti hatta atlıyordum ilana yalnız bu modelin ebay fiyatları da 600 $ civarı,galiba 1500 tl bu gitarın 2. eli için ucuz bir fiyat değil gibi,bence normal.2500 tl uçuk.Gerçi bizim muazzam vergiler işe dahil olunca 1500 tl de uygun oluyor ama diğer wolfganglar kadar pahalı bir model değil.Bir de aynı modele çin üretimi diyor bir ebay ilanında.Bu fiyata usa gitar olacağını pek sanmıyorum.

EVH Wolfgang Special: Electric | eBay
 
Son düzenleme:
Bunlar Amerikan bildiğim kadarıyla.
Bunlar yani special modeller eskiden japondu artik cin uretimi, 2010 yilindan beri zaman konusunda yanilmiyorsam sevgili @CoolDoG...Ben bunlara cok bakindim sonra baska seyler girdi sonra Amerikanina bakindim o da 3000 dolar. Sonra dedim yahu deli misin 3000 dolarlik gitarda ihlamur govde olmasini bizim forum affeder mi? Dertsiz basina dert arama...Neyse sonra fark ettim ki cok yakin arkadasim Selcuk Sami Cingi de var, ve cok acayip gitar... Stealth renkte olmasa ben arkadasin kapisini calmistim ihlamur da severim cay da; yuzer kopru zaten vacip bile degil direkt farz bize...
P.s. Bu arada engelli icerik oldugu icin insallah bambaska bir gitara istinaden yazmadin bunlari diye umut ediyor. O vakit fikrimizi beyan etmis olalim affina siginaraktan...
 
Hayır efendim hali hazırda custom shoptan çıkmış 0 gitarlar var gider 3500 dolara onu alırım. Fender öncesi geyigininde zırva olduğunu hepimiz biliyoruz.
Masterbuilt 7 telli soloist var musiczoo da ona sulaniyorum 2400 dolara ikinci elde...
8000 euro dedin mi siradan bir Cs gitara Ziyaaa, Ziyaaa diye bagirir Munir Ozkul sonra evden kovar gider itfayeci olursun...Oradan da kovarlar yengene siginirsin.
 
Geri
Üst