Alkol üretimi ve tüketimi hakkındaki gelişmeler

Alkollü içecekleri...


  • Toplam oy veren
    1,083
illnino demiş ki:
Sevgili Piyanist'in Atalarından bahsetmesi milletin nasıl da zoruna gitmiş vay be!

Ata nedir abi ölüp gitmişler. Yarın bizde toprak olacaz :) Yetmedimi geçmişle yaşadığımız. Birazda anı değerlendirelim. Herşey gelip geçici kardeş milliyetçilikte, ırkçılıkta gunluk egolarımızda, kız arkadaşda, ailede hepsi geçici. Herşey geçici. Millet aya çıktı yakında gezegenler arası turnuva yapacaklar biz hala atalarımızla yaşıyoruz övünüyoruz. Yani vay be!lik bişey yok. İnsanlar artık bıktılar ırkçılıktan milliyetçilikten bunların getirdiği yoksulluklardan. Yavaş yavaş herkese gına gelecek bu bariz bişey. Adam açlıktan geberiyor çocukları hasta çocukların sağlık güvenliği yok ama adam milliyetçiliğe sağlıktan önce değer veriyor. Bir sürü siyasi partide bunların milliyetçilik duygularını basın propagandaları ile kabartıp belin para kazanıyor. Şahsen bende milliyetçiliğin zerresi yok. Şimdi sen bana bakıp vah vaah mı diyecen :)
 
Gel de yazma şimdi!!!
Kişiler orijinal veya sıradışı görünme uğruna neler neler yumurtluyorlar!!!

metalcafe demiş ki:
illnino demiş ki:
Sevgili Piyanist'in Atalarından bahsetmesi milletin nasıl da zoruna gitmiş vay be!
Ata nedir abi ölüp gitmişler. Yarın bizde toprak olacaz :) Yetmedimi geçmişle yaşadığımız. Birazda anı değerlendirelim.

Herşey gelip geçici kardeş milliyetçilikte, ırkçılıkta gunluk egolarımızda, kız arkadaşda, ailede hepsi geçici.
Sormazlar mı adama, "sen bu topraklarda yaşamanı Atalarına borçlusun" diye!!!

Her sene 6-7 milyon kişi, Atatürk'ümüze olan Saygıyı göstermek için Anıtkabir'e gider; metalcafe ise der ki: "Ata nedir ölüp gitmişmişmiş"

Atatürk, İzmir'de Yunanlıları bozguna uğrattıktan sonra İzmir'e girerken Yunan komutanının Türk bayrağını çiğnemesine ithafen basması için önüne serilen Yunan bayrağını yerden almıştır. Çünkü o bayrak tüm geçmişiyle bir ulusu temsil etmektedir. İşte Saygı budur.

Anzaklar, her sene 1000lerce kilometre öteden Çanakkale'ye gelip Saygıyla şehit olmuş Atalarını anıyorlar; metalcafe ise, "Ata nedir ölüp gitmişmişmiş..." diyebiliyor!!!

Atatürk'ün Çanakkale'de ölen şehitlere gösterdiği Saygı ise dillere destandır. Yazayım da metalcafe öğrensin!!!
Mustafa Kemal Atatürk demiş ki:
"Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken İngiliz, Fransız, Avusturyalı, Yeni Zelandalı, Hintli kahramanlar!

Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz.

Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız.

Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar, göz yaşlarınızı dindiriniz! Evlatlarınız bizim bağrımızdadır, huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır.

Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."
 
:) Vatan millet sakarya gelmiyelim hemen gaza. Ahpap geçmişteki insanlara karşı kötü bir niyetimiz yok. Ama sen onları ne kadar konuşssanda adlarını yaşatsanda anlamsız!! Anlamıomusun öldüler öldüler! Artık yoklar. Dünya değişiyor biz bir tarafımızı kaşıyıp onlarla yaşıyoruz hala. Neyi gelde yazma? Ne yapabilirim ben atalar konusunda? Onları yeniden dünyaya getirecekse sahabaha kadar onları konuşalım. AMAÇ NE? Atalarım alkol içiyordu diye alkol içecem, atalarım sonradan musluman oldu musluman olacak atalarımın törelerini uygulayacam. Ben en azından orjinalliğimi koruyabiliyorum. Senin bir robotttan farkın yok. Ataların tarafından programlanmışsın sen. Metalcafe neyi öğrensin? Bana Atatürk'ü öğretme adamım. Zaten Atatürk'ü bir siz biliyorsunuz nedense. Herkes bir Atatürkçü ama nedense ülkenın anası ağlamış millet cehillikten ve açlıktan geberiyor. Ama herkes Atatürk'ü satar birbirine sanki biz afrikadan göztük geldik. Senden çok daha fazla Atatürke ve Çanakale şehitlerine saygım vardır. Ama Atatürk diyorsun atatürk saltanı bitirmiş devrimci yenilikçi bir adamdır. Geçmişe takılı kalmaz. O zamana göre atatürkün yaptığı reformları şimdi yapsalar yok atalarımız böyle istemezdi diyip atarsınız köşeye. Benim atalarım alkol içiyordu bende içerim filan gibi aşırı ırkçılığa her türlü karşıyım arkadaşım ben. Her işine gelmeyen şeyde Atatürk'ü koz olarak kullanmayı bırakalım LÜTFEN! Atatürk'ün yenilikçi modern kişiliğinden hiç bişey alamamışsın. Atatürk'ün geçmişe saygısını sen gericilik olarak değiştirmişsin kendince. Bırakalım bunları artık.
 
Yazacağımı yazdım.

Varlık sebebi olan ailesini bile geçici olarak kabul eden kişilere yazacağım başka bir şey olmaz!

Başka da lafım yok!
 
Yazacağımı yazdım koydum pakete gönderdim memlekete misali. Benim için sorun değil arakdaşım başkalarının farklı fikirleri yurdum insanını neden bu kadar rahatsız eder zaten anlıyamadığım gibi anlamaya çalışmıyorum. Demode, klişeleşmis ve geçici kısa yazarını benimle paylaştığın için teşekkür ederim.
 
metalcafe demiş ki:
Ata nedir abi ölüp gitmişler.
Bu ifadeden, 'Ata nedir abi, elin kiridir' gibi bir anlam çıkmakta. Talihsiz bir açıklama.

metalcafe demiş ki:
Senden çok daha fazla Atatürke ve Çanakale şehitlerine saygım vardır.
Burada ise Atalara sahip çıkılmakta... Bu açıklama ile arkadaş 'Ata nedir abi ölüp gitmişler' ifadesinden tornistan etmiş oluyor. Hacıyatmaz gibi, bir o yana bir bu yana, belli ki kafa karışık.
 
Elinin kiridir senin benzetmen! Lütfen kendi algılarınızla benimkileri karıştırmayın. Ölüp gitmişler gayet açık ve nettir. Hepimiz ölüp gidecez. Burda ölüp giden başka birşeyde onların kuşağıdır, onların vakti zamanının modasıdır vs.dir. Lafı çarpıtıp alakasız imalara getirmek çok kolaymış meğersem.

2.si! Saygı başkadır geçmişe takılı kalıp yaşamak başkadır. Her insan farklı bireydir bana göre ve kendi yolu olmalıdır. Atalarının izi bilmem neyin izinden gitmek bana terstir. Tabi benim bu anlayışımda size ters geldiği için mahallenin delisi olmayada adayım galiba :) Laflarımı çarpıtmaya başladığınıza göre. Saygı içten gelen bişeydir. Kafam hiçte karışık değil. Zaten sizin gibi robotlarla aynı fikirde olmayan ya 7 köyden kovulur ya linç edilir ya deli muamelesi yada salak muamelesi yapılır. Alışığım ben bunlara.

Bak kendi fikrimi bir söyledim neler oldu :) Neymiş Türkiye'de yaşıyoruz sadece devlet adamları düşünceye ambargo koymuyor. Forumlarda bile yurdum insanı lafları çarpıtıp, seni baside indiremeye çalışıyor :) Neyse abi haklısın diyip geçiyorum konu haddinden fazla dağıldı. Tabi alkol konusunda bile ırkçı tavırlarını ortaya atanlar saolsun. (Şimdi ihale bana patlar konuyu ben dağıttım olacak :) )
 
Yaptığı yanlışın farkına varan metalcafe'nin savunmaya geçmesi normal ve içgüdüseldir. Karizma çizilmiştir bir kere çünkü. Bir daha da geri gelmez o karizma.

DarkLegacy demiş ki:
Osmanlı da atalarınız. Onları niye örnek almıyorsunuz?
Haklısın... Başta 2inci Selim ve 4üncü Murat'ı her zaman saymış ve takdir etmişimdir. Çok iyi içerlerdi...:)
Namık Kemal sayesinde içkiyle tanışan V. Murad’ı da her zaman Saygıyla anarım.
Padişahlar arasında içkiye en düşkün isim II. Selim’di. Lakabı "Sarhoş" idi. Bu dönemde sınırsız içki serbestliği vardı.

- Kanuni Sultan Süleyman’ın, ilk zamanlarında musiki dinlerken içki içmişliği vardı. Ancak daha sonra içkiyi yasakladı. "Osmanlı’nın yasağı üç gün sürer" deyimi doğruydu. Kısa bir zaman sonra içki yasağı unutuldu, meyhaneler yeniden açıldı.

- Yavuz Sultan Selim içki kadehine fazla iltifat etmezdi, ancak ara sıra içerdi. Heyhat, çabuk sarhoş olup şiir okurdu.

- Taib Ahmed’e göre, "Fatih Sultan Mehmed Han ve Sultan Bayezid-i Veli, komutanları ve vezirleriyle arada sırada iyşü nuş (içki álemi) ederlerdi. Hatta Bayezid-i Veli, Sadrazam Gedik Ahmed Paşa’yı işret (içki) sırasında katletmişti".

- II. Abdülhamid’in anılarına göre, kardeşi padişah V. Murad’ı içkiye alıştıran, geceleri sık sık buluştuğu şair Namık Kemal’di.

http://www.stratejikboyut.com/news_detail.php?id=1787

Aşağıdaki haberlerde günümüz açısından çok sevindirici gelişmeler

Haberler, içki konusunda uygulanan yüksek vergilerin ve mahalle baskısının geri teptiğini ıspatlıyor.

3 ana konu ön plana çıkıyor:
1. İçki Tüketiminin artması

2. Kadınların rakı tüketimindeki payının yüzde 4’ten yüzde 11’e çıkması... Kocaman bir bravo kadınlarımıza :)

3. Yüksek fiyatı yüzünden Milli İçkimiz Rakıdan biraya doğru bir yönelişte sözkonusu. Bira tüketimi tam %40 artmış.

Gündelik yaşamımız AKP ile ne ölçüde etkilendi?

Rakı pazarının yüzde 75’ini kontrol eden Mey İçki’nin CEO’su Galip Yorgancıoğlu’nun ekonomi basınıyla sohbetinde iki bulgu dikkat çekiyordu:

Birincisi, rakı tüketiminde son 10 yılda ilk kez geçen yıl başlayan artış sürüyor.

İkincisi, kadınların rakı tüketiminden aldıkları pay artıyor.
Kadınların rakı tüketimindeki payı ne kadardır? Yüzde 4’ten yüzde 11’e çıktı.

http://www.haber7.com/haber/20080731/Kadinlarin-raki-tuketimi-iki-kat-artti.php
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından hazırlanan rapor, son yıllarda alkol tüketiminin hızla arttığını gözler önüne serdi.
-
Hazırlanan rapora göre, Türkiye'de alkol tüketimi hız kesmeden artmaya devam ediyor. Son 4.5 yılda tüketilen alkollü içeceklerin miktarı milyarlarca litreyi buldu. Bazı alkollü içeceklerin yıllara göre üretim miktarlarında büyük oranlarda artışlar yaşandı. Şarap, rom, rakı ve likörde bazı yıllarda 10 kata varan tüketim artışları görüldü.
-
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun verilerine göre, Türkiye'de 2003'ün ikinci altı ayından 2008 yılı başına kadar tam 4 milyar 46 milyon 860 bin 891 litre bira içildi.
-Söz konusu tarih aralığında kendi derecesinden tüketilen toplam alkollü içecek miktarı 4 milyar 459 milyon 387 bin 266 litre olarak gerçekleşti. Ülke nüfusunun 72 milyon olduğu dikkate alındığında son 4.5 yılda kişi başına 61.9, yılda ise 15.4 litre içki tüketilmiş oldu.

http://www.haber7.com/haber/20081209/Son-45-yilda-icki-tuketimi-artti.php
 
commander demiş ki:
Yaptığı yanlışın farkına varan metalcafe'nin savunmaya geçmesi normal ve içgüdüseldir. Karizma çizilmiştir bir kere çünkü. Bir daha da geri gelmez o karizma.

Ne o karizma filan :) Sidik mi yarıştırıyoruz :) Metalcafe sadece forumda kullanılan bir nick bu kadar anlam yükleme üstüne :)

commander demiş ki:
Aşağıdaki haberlerde günümüz açısından çok sevindirici gelişmeler

Haberler, içki konusunda uygulanan yüksek vergilerin ve mahalle baskısının geri teptiğini ıspatlıyor.

3 ana konu ön plana çıkıyor:
1. İçki Tüketiminin artması

2. Kadınların rakı tüketimindeki payının yüzde 4’ten yüzde 11’e çıkması... Kocaman bir bravo kadınlarımıza

3. Yüksek fiyatı yüzünden Milli İçkimiz Rakıdan biraya doğru bir yönelişte sözkonusu. Bira tüketimi tam %40 artmış.

Ama yinede alkol fiyatları düşmüyor. Alkol kullanımının artması benim için sevindirici bir haber değilde fiyatların düşmesine bir ön ayak olsaydı o zaman gzayet güzel bir haber olucaktı :) Ama eminimki dahada artar düşmez. Peki buna karşın ben ne yapıyorum. Arkadaşın barda p.tesi ve perşembe 50cc bira 3 TL olduğu için. O kampanyalı günlerde yeterince tüketiyorum :D
 
metalcafe demiş ki:
Ama yinede alkol fiyatları düşmüyor. Alkol kullanımının artması benim için sevindirici bir haber değilde fiyatların düşmesine bir ön ayak olsaydı o zaman gzayet güzel bir haber olucaktı :) Ama eminimki dahada artar düşmez. Peki buna karşın ben ne yapıyorum. Arkadaşın barda p.tesi ve perşembe 50cc bira 3 TL olduğu için. O kampanyalı günlerde yeterince tüketiyorum :D
Şimdi oldu metalcafe...:) Ben de senin taktiği uyguluyorum..:)
Nerede kampanya ben ve arkadaşlarım orada. Üniversite öğrencisi kaç kişide yeteri kadar para var ki..

Sonunda ortak bir paydada buluştuğumuza sevindim :)
Tüketmeye ve memleket ekonomisine katkıda bulunmaya devam.
 
DarkLegacy demiş ki:
Osmanlı da atalarınız. Onları niye örnek almıyorsunuz?

Soruyor musun yoksa sitem mi ediyorsun? Eğer ikincisi ise kontra bir soru olarak örnek alınacak neleri var mesela diyebilirim. İbrahim Müteferrika'ya özenip toptan fotokopi/printer işine mi girelim.

O değil de, için efendiler.
 
commander demiş ki:
metalcafe demiş ki:
Ama yinede alkol fiyatları düşmüyor. Alkol kullanımının artması benim için sevindirici bir haber değilde fiyatların düşmesine bir ön ayak olsaydı o zaman gzayet güzel bir haber olucaktı :) Ama eminimki dahada artar düşmez. Peki buna karşın ben ne yapıyorum. Arkadaşın barda p.tesi ve perşembe 50cc bira 3 TL olduğu için. O kampanyalı günlerde yeterince tüketiyorum :D
Şimdi oldu metalcafe...:) Ben de senin taktiği uyguluyorum..:)
Nerede kampanya ben ve arkadaşlarım orada. Üniversite öğrencisi kaç kişide yeteri kadar para var ki..

Sonunda ortak bir paydada buluştuğumuza sevindim :)
Tüketmeye ve memleket ekonomisine katkıda bulunmaya devam.

İndirim yapsalar sürümden daha çok kazandıracaz ama şimdilik kampanyalarla devam :D
 
JackRackham demiş ki:
DarkLegacy demiş ki:
Osmanlı da atalarınız. Onları niye örnek almıyorsunuz?

Soruyor musun yoksa sitem mi ediyorsun? Eğer ikincisi ise kontra bir soru olarak örnek alınacak neleri var mesela diyebilirim. İbrahim Müteferrika'ya özenip toptan fotokopi/printer işine mi girelim.

O değil de, için efendiler.

Yok, Barbaros Hayrettin Paşa'ya özenip korsanlık yap. Dostum sen her şeyi yanlış anlamaya programlanmışsın. Benim yapabileceğim fazla bir şey yok. Dünyaya örnek olmuş padişahlarımızın da olduğunu ikimiz de biliyoruz.
 
Geri
Üst