Mesa Boogie Dual Rectifier ve Marshall Tsl100

Hmm anladım.Onun için için ISP Decimator istiyordun demek ki alım-satımda:)Bence Garaj'da sonuç daha da beter olur, şu ana kadar driveı hi-gain kullanan grupların hiçbirinin tonu anlaşılmadı orada.En iyisi transistörlü bir amp demek ki Türkiye şartlarında :) Bu arada Rocktron Hush'ı da yurtdışında çok övüyorlar, kullanan da bir hayli fazla belki o da işe yarayabilir?
 
Ya millet o yüzden preampi lambalı power ı transistörlü hibrid aletler tercih ediyor. Canlı çalınan alanlardaki diğer boktan tesisatla uyum sağlıyor çünkü:) birleşenlerden biri iyi olunca diğerleride duyulsun diye her sey iyi olmak zorunda. hiç bir standart yerde de ne oyle monitörler nede powerlar var. ufak alanlarda gitar kabin sayısını fazla tutup mekanın tesisatına az yüklenmek belkide en iyisi. Rocktron için iyi şeyler okudum bende ama deneme fırsatım ne yazıkki her ikisinide olmadı. ama aynı knowhow dan gelen adamlar isp dekilerde sanırım. Problemi çözmek için sesi sunileştirmem gerekecek ama bir boss ns 2 bulabildim aldım ve manyetikleri pasiften aktife gecmeminde faydası olacak umarım. boss ns 2 için sese renk verdiğini okumuştum. zaten işleyiş şemasına baktığımda aklımada pek yatmıyodu bunu yapacağı. Hayır renk falan vermiyor gayet iyi. Ama sustain i kırpma problemi yaratıyor. Compressor kullanmak istemiyorum bunu artık teknikle ve ayarları abartmayarak halletmeye çalışacağım.
Esas konuya gelincede bu her 2 anfi hi gain amfiler olsada biri bottom endler için dieri high endler için daha başarılı denebilir. bottom end ise günümüz müziğinde daha kulak aşinası kullanıldığından marshall a göre daha güncel tınılar yaratmak mümkün . Son söz delikanlı adam el 34 kullanmaz 6l6 kullanır .

1 yıl sonra bir edit yapayım kendi mesajıma :) hayat beni el34 seçimi yapmaya zorladı sonrasında jj e34 l tüpler ile modifiye edilen el34 poweramp kullanıyorum şu an. modifiye sonrasında 6l6 den aldığımdan daha modern denilebilecek sound alıyorum. bu işlerde tek genel doğru yokun canlı ispatıdır. saygılarımla :)
 
Şu hybrid olayı mantıklı evet.Yalnız ns-2 gerçekten tona etki ediyor.Hatta bence olumlu bir şeklide :) Uzun süre kullanmıştım o pedalı ve bypasstan çıkarıp açık konuma getirdiğimde ton parlaklaşıyordu.Sohbet ederken bundan bahsedince kimse inanmıyordu ama denetince herkes çok şaşırıyırdu.Tabi dezavantajı doğal harmoniklerden biraz kırpması.

Bu arada gerçekten asıl konuya geri dönersek başlığı açan arkadaş bildiğim kadarıyla tsl100 aldı, sonra sattı.Galiba şimdi Mesa alacak.Tanımıyorum ama alım-satımdan takip ettiğim kadarıyla.Yani başlığın off-topic olmasında çok da bir sakınca yok :)
 
Hellhound demiş ki:
Şu hybrid olayı mantıklı evet.Yalnız ns-2 gerçekten tona etki ediyor.Hatta bence olumlu bir şeklide :) Uzun süre kullanmıştım o pedalı ve bypasstan çıkarıp açık konuma getirdiğimde ton parlaklaşıyordu.Sohbet ederken bundan bahsedince kimse inanmıyordu ama denetince herkes çok şaşırıyırdu.Tabi dezavantajı doğal harmoniklerden biraz kırpması.

evet ns-2 açık konumdeyken ses daha dolgun,güçlü ve parlak olabiliyor,fakat threshold'u çeyrekten hatta yarıdan fazla açmamak şartı ile..eğer açmak zorunda zornuda kalıyorsanız setup'ınızda bir değişiklik yapmanızın vakti gelmiş..
 
OnurBattal, Peavey 5150 opsiyonunuda değerlendirebilirsin bence. Amerikada 2.el fiyatları gerçekten çok uygun, 600-700$ civarına belki her istediğini bulabilirsin o amfide? Alternatif olsun diye yazmak istedim.
 
Mesa Dual Rectifier Head+Laney 4x12 kabin,çaldım geçenlerde.O kadar mükemmel bir aletki anlatamam size..İnanılmaz tonlar alıyorsun.Footswitchte 2 tane drive kanalı düğmesi var.1 tanesinde rock tonları alırken diğerini açtığında en analog şekilde gümbür gümbür metal tonları alabiliyorsun.Hele ilk yarım saatten sonra lambalara baktıkça parladığını gördükçe daha çok çalası geliyor insanın =)Tek geçerim bu aleti..
 
Bayağadır buralara birşey yazan olmamış:)
Yaza doğru Mesa boogie Dual recitifer sadece Head getirtmeyi düşünüyorum.
Yanlız kabin getirtmek biraz tuzlu olacak onun yerine kabini türkiyeden almayı düşünüyorum ama hangi kabinle daha çok uyum sağlayacağı hakkında bir bilgim bulunmamakta.Mesa kabinlerle daha iyi uyum sağladığı konusunda yazılar okudum.Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı acaba?Festival konseri için bana bu ikisi yeter mi yoksa rack sistemi de mi almam faydalı olur.Bu Yazın birçok konsere çıkıcaz ekipmanları beni yarı yolda bırakmaması lazım.

Saygılar...
 
Geri
Üst