Canımı acıtan kısım şu ki aslında grg170dx birisi 450 liraya almış iken şu anda 1100 lira veriyor. Yazık günah ya...Dolar bazlı fiyatlarına bakmak lazım. Dolar 2 liranın altındaydı o zamanlar yanılmıyorsam.
Düzenleme: Ibanez'in fiyatında görülüyor. İndirimsiz olarak aralarında 10 dolar bir fark olmasına rağmen TL olarak fiyat farkı muazzam. 1000 liradan biraz fazla yapıyor mevcut kur olarak hesapladığınızda.
köşeyi nasıl döneceğiz piyasa çöööp eheheOnu bunu bilmem arkadaşlar. Zamanında dolar 1.20 küsürmüş arkadaşın gönderdiği 2008 ibanez fiyatındaki kur onu gösteriyor. Aklımız kesip de o zamandan gitara yatırım yapsaymışız şimdiye köşe olumuşuz 🙂) Artık enstrüman alamıyoruz adeta. Gerçi sıfırı geçtim ikinci elde bile piyasa durdu denebilir
Onu bunu bilmem arkadaşlar. Zamanında dolar 1.20 küsürmüş arkadaşın gönderdiği 2008 ibanez fiyatındaki kur onu gösteriyor. Aklımız kesip de o zamandan gitara yatırım yapsaymışız şimdiye köşe olumuşuz 🙂) Artık enstrüman alamıyoruz adeta. Gerçi sıfırı geçtim ikinci elde bile piyasa durdu denebilir
Üstadım işin espri tarafından bahsettim doğrusu. Söylediğin gibi tamamen dışa bağımlı bie ülke olduğumuzdan dolayı aldığımız her üründe dolar endeksliyiz bundan dolayı senin de söylediğin gibi her daim zarar edeceğiz. Müzik en büyük keyfimiz ama gel gör ki onda da alım gücümüz yok. Fender yerine Sx almay mahkumuz 🙂Aldığın başka şeyler de dolarla artıyor ama. Sen sadece kaybını azaltırdın. Sürekli yatırım yapan birisi değilsen doların agresif artışından hep kaybediyorsun.
arkadaşlar karşılıksız para basılıyor, hem enflasyon hem dolar artıyor. Paranin alım gücü düşüyor haliyle. Bu konuyla alakalı binlerce makale, tez vs gibi bilimsel çalışmalar yapılıyor yapilmistir ama benim tek önerim elindeki ekipmana sahip çıksın herkes ve ekipman alım satım dan daha çok şu aletten biraz olsun güzel ses çıkarmaya çalışsın. Ozaman asıl amaca ulaşmış olacağız.Ülkede ekmekten toplu iğneye her şeyin fiyatı astronomik artarken gitar fiyatlarının yükselmesine şaşırmak, ne desem bilemedim.. sanki koca bir kazanın içindeyiz, yavaş yavaş suyun sıcaklığı artıyor ama fark edemiyoruz, ta ki...